Odp: [Wzmacniacze i efekty gitarowe] Co wybrać?
Kilka pytań:
Moc lampowych wzmaków jest wyrażana w stylu 15W rms kiedy cena wskazuje, że spokojnie nadają się na małe koncerty natomiast 15W tranzystor można kupić za kilka stówek? Jest jakiś przelicznik?
Poszukuję pieca pod gitarę elektryczną do grania wszystkiego lżejszego od System of a Down czy Mettallici (a to też tylko łagodniejsze piosenki) innymi słowy nic więcej niż hard rock (powiedzmy) cena do 1500 zł. Chodzi o coś w miarę uniwersalnego, czyli nada się do domu ale jak pójdę do klubu to mnie nie zagłuszy ktoś kaszlem. Zależy mi na lepszym cleanie niż przesterze jest w tych okolicach cenowych i brzmieniowych jakiś must have czy trzeba ograć co kto lubi?
Myślę nad tymi Crate FW 120, Crate Black Heart BH15-112, Kustom Quad 100 DFX. Nadadzą się? Można za te pieniądze wyłapać coś lepszego? Nie potrzebuję setki bajerów a la Peavey Vypyr ani żaden Line 6.
W tych cenach można już wyłapać zestaw głowa z paczką, opłaca się zamiast comba?
Raczej będę się starał ogrywać ale jeżeli w muzycznym będą lecieli w ciula z cenami to ogram i zamówię przez neta.