Witam wszystkich użytkowników tego forum.
To mój pierwszy post także kilka słów o mnie.
Mam 21 lat, uczę się gry na gitarze akustycznej od około roku. Teraz przyszła kolej na elektryka. Chcę kupić gitarę która wystarczy mi na dłużej dlatego celowałbym w coś markowego. Na gitarkę mogę przeznaczyć ok 2,5tys. oraz na wzmacniacz tak do 8 stówek.
Mój wybór padł na używanego Ibaneza IC 400

na ebay można wyrwać za ok. 1,5-2 tys. zł w zależności od stanu. Niestety w Polsce można kupić jedynie nowego ICT700, który niekoniecznie mi się podoba i kosztuje ok 2400zł, a w białym kolorze nawet 3500 
Jeżeli chodzi o wzmacniacz to najprawdopodobniej będzie to Hughes&Kettner Edition Blue 15 DFX nie miałem okazji go słuchać na żywo, ale czytałem, że mimo tego że głośnik to tylko 8' Celestion to daje bardzo dobrze rade i w zupełności wystarczy do gry w domu. Po forach krąży na jego temat sporo bardzo pozytywnych opinii jednak stosunkowo mało ludzi gra na H&K.
Jak oceniacie takie zestawienie? Jeżeli chodzi o wzmacniacz to moglibyście podać ewentualnie jakieś inne propozycje? Tak jak pisałem wyżej, do 800zł. No i jeszcze jedno pytanie czy ten iceman będzie dobry na początek?
Z góry dziękuję za odpowiedź i przepraszam za niewielki chaos w mojej wypowiedzi.