401

Odp: [Wzmacniacze i efekty gitarowe] Co wybrać?

a lepiej kupić poda czy wzmacniacz
http://guitarcenter.pl/catalog/gitara/e … -studio-gx
http://guitarcenter.pl/catalog/gitara/w … te-fw-15-r

"Śmiejcie się ze mnie, że jestem inny, ja śmieję się z was że wszyscy jesteście tacy sami,
Epiphone Les Paul Custom + Laney CUB 12R+Dunlop GCB95
takamine eg260c WR

402

Zygmen, ten piec to trochę lepsza i bardziej rozbudowana wersja mojego xD

Chciałbym mieć wbudowane w moim takie efekty...a mam tylko reverb big_smile

"Naszą największą zaletą nie jest to, że nigdy nie upadamy, ale to, że zawsze potrafimy się podnieść." Ralph Waldo Emerson
--------------------------------------------------
Schecter Diamond Series Omen 6 i Fender Frontman 25R smile

403

to nie jest taki normalny pod, to taka jakgdyby wypasna karta muzyczna ktora podlaczasz do kompa, to berdziej do nagrywania sluzy niz do grania.

Ex Emg 81 /60 ->Dunlop GCB-95 -> Valveking 112 (Celestion Vintage 30)
Nie mam polskich znakow!

404

grzesiek2805 napisał/a:

Boss DS-1 nówka za 2 stówy.

To jest efekt Distortion a ja chce Overdrive. Wzmacniacza nie będe kupował, bo mam ale bez efektów.

405

Kolo__ napisał/a:
grzesiek2805 napisał/a:

Boss DS-1 nówka za 2 stówy.

To jest efekt Distortion a ja chce Overdrive. Wzmacniacza nie będe kupował, bo mam ale bez efektów.

http://guitarcenter.pl/catalog/gitara/e … /boss-sd-1

Nie mam polskich znakow!

406

http://allegro.pl/peavey-studio-pro-112 … 89340.html
http://allegro.pl/fender-30-dsp-champio … 21298.html
jakieś inne sensowne podpowiedzi pieców pod mięsko?

407

Peavey. I jeśli sprzedawca nie oszukuje to lepiej się śpiesz.

Poza byciem gitarzystą, jestem wielkim fanem gitary. Kocham ten cholerny instrument. - Steve Vai
//Washburn WI24 (TESLA Plasma 2 set) -> VOX V845 -> Ashdown G60R, Epiphone DR100
GG: 7365993

408

Witam. Z racji tego, że obecnie mieszkam w dwóch miejscach postanowiłem kupić jakąś tanią pierdziawko-używkę. Na chacie trzymam Vox'a 50 AD50VT, gdzie spędzam jakieś 3 dni + przeważnie wszystkie dni wolne jak święta itp., a w drugim miejscu resztę czasu, gdzie przyda mi się coś małego do zabawy(granie na sucho mnie jakoś nie bawi).

Najlepiej coś używanego, żebym mógł to później sprzedać z małą stratą. Cena do 150 zł razem z wysyłką. POD nie wchodzi w grę bo nie mam tam własnego komputera.

Allegro:
http://allegro.pl/laney-lx-20-tanio-sta … 87188.html
http://allegro.pl/peavey-solo-combo-git … 49974.html

Jakieś inne propozycje?

409

Takich shitów jest pełno na allegro, na pewno coś wybierzesz, tylko wybierz cos w stylu Laney, Marshall, Peavey, Vox być może wtedy uda Ci się to sprzedać smile

A teraz wstawiam obrazek polityczny:
http://kaszana.blog.com/files/2010/10/komiks1-przeprosc.jpg

Epiphone Les Paul Standard Plus + Marshall AFD DIY ;] (full lampa) + Dunlop GCB-95

410

mpx napisał/a:

A teraz wstawiam obrazek polityczny:
http://kaszana.blog.com/files/2010/10/k … eprosc.jpg

Offtop

Nie mam polskich znakow!

411

Przytoczę słowa gościa którego masz w avatarze. Why so serious?

Epiphone Les Paul Standard Plus + Marshall AFD DIY ;] (full lampa) + Dunlop GCB-95

412 (edytowany przez no_to_frugo 2010-11-01 22:27:53)

W takim razie na co się zdecydować? Jeden ciul, czy wezmę tego Laney'a, czy Peavey'a?

edit:
OMG! Ten Laney poszedł za 223,5 zł z przesyłką.

413

mpx napisał/a:

Przytoczę słowa gościa którego masz w avatarze. Why so serious?

Czemu to serio odebrales? smile Poprostu niekotrzy Moderytorzy z tego forum nie raz zwaracaja uwage na takie rzeczy. Chodzilo glownie o zart

Nie mam polskich znakow!

414

http://allegro.pl/behringer-vintager-ac … 27841.html

Niedrogo bardzo, ale nieznana mi firma kompletnie... co myślicie?

Squier Affinity Stratocaster + Kustom KG 112 FX
http://www.lastfm.pl/user/lucky3311 -  zapraszam!

415

Dopalacz z taką pierdziawką raczej nie będzie fajnie grał. A może coś takiego: http://allegro.pl/bugera-v5-combo-lampo … 94308.html w pełni lampowe fajne cacko smile

Poza byciem gitarzystą, jestem wielkim fanem gitary. Kocham ten cholerny instrument. - Steve Vai
//Washburn WI24 (TESLA Plasma 2 set) -> VOX V845 -> Ashdown G60R, Epiphone DR100
GG: 7365993

416

To raczej jakaś niby-hybryda z jedną lampą w obwodzie, która gówno daje. Według, mnie nic ciekawego.

417

Ale ten exar turbo-ovedrive... big_smile

Irytujące jest takie umieszczanie cyfrotranzystorów w kategorii "lampowe". Szczególnie nowe, lampowe voxy vt15 wink

418

Pytanie, ile kosztuje mniej wiecej uzywany marshall 1959 ,,plexi,, 50w?

Nie mam polskich znakow!

419

Kiedyś widziałem za 3k, ale zależy kto sprzedaje, bo niektórzy to potrafią za 6k wystawić na akukcje. Dla siebie bierzesz vintage'owy wzmak, znudził Ci się metal?:)

420 (edytowany przez Krester 2010-11-09 22:46:30)

Nie nie znudzil smile Mam okazje kupic 1959 za 2800 zl i jak patrzylem na allegro to ceny wahaja sie miedzy 4k a 6k i chcem dokladnie wiedzec ile dokladnie jest warty, jak te 4000 to kupuje i sprzedaje 1k drozej. 1959 nie dla mnie, on jest naturalnie przesterowany to nie moglbym zbytnio grac smile 50 wat na maxa to moze byc problem.

ps. mpx znasz jakis dobry head do metallu (uzywany) do ok. 2000-2200 zl? Jcm 900 nada sie? Albo dsl 401?Albo cos innego.

Nie mam polskich znakow!

421

Nigdy nie interesowałem się wzmacniaczami do metalu. Zajrzy na gitara.pl/forum.

422

Zastanawiam się nad pocket POD-em. Możecie może polecić jakieś inne efekty podobne do niego? Najlepiej do 500-600 złotych.

"Tore out my heart, handed to me on a silver platter"
Avenged Sevenfold !!!

423

Do jakich zastosowań?

424

Hmm... z tego co wiem to pocket POD chodiz na baterie, więc miło by było. Głównie chodzi o to że chcę mieć jakiś tani, poręczny generator efektu żeby wpiąć go o zwykłęgo niegitarowego wzmacniacza. Jakość będzie słaba, ale miło by było mieć jakiś zalążek przesteru, i dzięki podowi nie używam gównianego miksera do karaoke żeby wpiąć gitarę.
Tak poza tym to nie wiem, na elektrykach i efektach się nie znam (fizyk psia kość ;/). Powiedzmy że gitara jaką mam mieć to Ibanez S570B (H-S-H), miło byłoby żeby się nadawał do różnych typów muzyki.

Avenged Sevenfold !!!

425

No to POD będzie dobry i możesz kupić do niego zasilacz 9V (z minusem w środku wtyczki). Ewentualnie możesz kupić jakiegoś droższego niż pocket.

426 (edytowany przez qwerty~ 2010-11-17 21:22:01)

Witam!
Zastanawiam się nad efektem. Chcę grać coś w stylu metallicy, AC/DC, guns n' roses itp.

Myślałem nad:
Boss ds-1
Behringer xd300
Danelectro cool cat metal

Mój sprzęt to Gitara mayones [nie wiem jaki model] i roland cube 15x

Z góry dziękuje za pomoc

427

Dozbieraj do lepszego wzmacniacza.

428

A jeśli kupie efekt nie będzie zauważalnej poprawy brzmienia?

429

lepiej kupic porzadny wzmacniacz i dopiero pozniej roznej masci efekty.

430

Porządny czyli np. jaki?

431

minimum 10" głośnik

"Gitara jest ludzką duszą wysyłającą wiadomość poprzez sześć strun."
Yamaha F-310
Schecter Omen Extreme DVS + Laney LV 100 + Soldano Atomic 5W [DIY] + Line 6 Floor POD

432

A jeśli nie chce kupowac wzmacniacza tylko efekt da to jakąś poprawe ?

433

Raczej pogorszy. Chociaż MXR Distortion+ poprawił brzmienie Crate FW15R(tak myślę, że dzięki lepszej filtracji wstępnej), ale ten ma 12" głośnik więc nie pierdzi na przesterach.

Ogólnie efekt to efekt, a nie poprawiacz brzmienia w pigułce.

434

Chodziło mi  o to czy jeśli podłącze przester będzie on lepszy niż te wbudowane?

435

Inny smile

436 (edytowany przez WiedźMatt 2010-11-21 22:38:05)

Zastanawiam się między Behringerem V-AMP 2 i LINE 6 Pocket Podem.
Mieliście jakąś styczność z tym pierwszym?
Wprawdzie nie chodzi na baterie (w sumie to fajnie by było, chociaż jak posiadam akustyka to raczej nie zamierzam brać elektryka gdzieś gdzie nie ma prądu), ale za to ma więcej bajerów i takich tam. Także nie widziałem żeby miał wbudowany stroik w przeciwieństwie do poda, ale to akurat kwestia wypięcia kabla i wpięcia w stroik za trzy dychy, więc nie tracę na tym wiele.
(EDIT: sprawdziłem, chyba jednak posiada)
Jakieś opinie?

Avenged Sevenfold !!!

437

witam mam zamiar kupic gitare vintage v100 lub epiphone les paul standard i teraz jakis wzmacniacz , ile musze wydac zeby byc zadowolony? mam max 1000 zeta , dopiero zaczynam przygode z gitarka wiec sie zastanawiam czy moze cos tanszego, czy kupowac jakis efekt na poczatek ? chce grac solowki metalica itd.

ibanez sgt 120
vintage v100
blackheart bh5-112

438

Poszukaj Vox AD30VT-XL do metalu jak znalazł, myślę, że powinien być za mniej niż 1000zl, tylko gitarę sobie wybierz z mocniejszymi przetwornikami, bo taki Les Paul jest bardziej vintage.

439

mikael napisał/a:

witam mam zamiar kupic gitare vintage v100 lub epiphone les paul standard i teraz jakis wzmacniacz , ile musze wydac zeby byc zadowolony? mam max 1000 zeta , dopiero zaczynam przygode z gitarka wiec sie zastanawiam czy moze cos tanszego, czy kupowac jakis efekt na poczatek ? chce grac solowki metalica itd.

Polecany przez wszystkich uzywany peavey bandit .

Nie mam polskich znakow!

440

dzieki za odpowiedz.   nie chodzilo mi tylko  o metal , metalice podalem dla przykladu , a sprzet chce z gwarancja . dlatego vintage v 100 to taki chyba uniwersalny sprzet . od jakiej ceny mozna kupic dobry piecyk ? nie chce sie nadziac , jesli polecanego nie bedzie w kilku sklepach , bo na zakupy przez internet nie mam czasu

ibanez sgt 120
vintage v100
blackheart bh5-112