Odp: [Gitara klasyczna i akustyczna] Co wybrać?
A ja chcę wielki zamek.Jak chcesz to kupuj e-akustyka w tej cenie,twoja sprawa,my ci tylko chcemy pomóc.Tylko potem nie żal się na forum że gitara nie jest taka jaka powinna być.
Forum gitarowe
7 bezpłatnych lekcji video dla początkujących [ODBIERZ TERAZ]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 9 10 11 12 13 … 60 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A ja chcę wielki zamek.Jak chcesz to kupuj e-akustyka w tej cenie,twoja sprawa,my ci tylko chcemy pomóc.Tylko potem nie żal się na forum że gitara nie jest taka jaka powinna być.
Dobra ok..nie kłóćmy się...
Tylko mnie niestety nie stać tak jak niektórych na gitary za 2000 zł, więc dlatego pytam się o gitary w takich cenach.. ;/
A nie moze być zwykly akustyk? Na początku i tak nie będziesz dawać koncertów
w tej cenie kupisz dobrą gitarę np. Yamahe F-310 lub T.Burton greengo te dwie bardzo wielu ludzi poleca (po za tym sam się tym kierowałem i sam mam teraz Yamahe) ale będą to zwykłe akustyki i jeśli nie masz kasy więcej to kup zwykłego akustyka na razie a jeśli ci bardzo zależy na elektro akustyku to przykro mi ale musisz dozbierać niekoniecznie do 2000 ale z 800 PLN powinno chyba wystarczyć na w miarę porządnego e.akustyka
Ok, dzięki.
Jeszcze się zastanowie i wstrzymam z kupnem... Jak uzbieram więcej kasy to wtedy sobie może lepszą kupie..
Jack & Danny beznadzieja, klucze nie trzymają, jak stroi na pustych strunach, to nie na progach i to już na dolnych progach, na ale kupiłem w internecieza 200zł, może poprostu trafiłem bybla, skoro piszecie ze jest w porzadku
człowieku niema porządnych gitar w cenie 200 zł -.- nawet gdyby Gibson zrobił gitarę mieszcząc się w cenie jej produkcji do 200 zł to i tak byłby to SYF !!! Poza tym jak ktoś już gdzieś napisał (chyba mpx) jeśli SkyWay za 200 zł to SYF to J&D za 200 zł ma być niby lepsze ??? ludzie myślcie ...
No wiec właśnie, ale dysponowałem takim budżetem i kupiłem pudło na którym nauczyłem się podstaw, jeszcze w tym miesiącu kupuję Yamahę f310 i zacznę uczyc się grac
Według mnie nie opłaca sie kupowac elektro akustyka za 800 zł bo w tej cenie mozna miec przyzwoitą gitare elektryczną
Pafio tak jak tutaj powiedzieli inni użytkownicy za 200 zł nie kupisz dobrej gitary. Moja gitarka bardzo dobrze trzyma strój i nie wymaga częstego strojenia
Hm,a wiesz że są rożne gusta?Może np. on/ona woli akustyczne brzmienie a zamierza gdzies występować i na zwykłym akustyku raczej jest za cicho.A z elektrykiem za 800 to chyba tylko używkę.
No tak zależy co woli, ale ja na jego miejscu za 800 zł kupowałabym elektryka i niekoniecznie używanego bo w sklepie muzycznym widziałam ibaneza za 900 zł więc doskładałabym 100 i miałabym porządną gitare
Przykro mi,ale Ibanezy w tej cenie to jedne z najkwiększych gówien i szajsów jakie można za tą kase kupić.
Siemanko.Chcę sobie kupić gitarkę myślałem o Epiphone lecz u mnie w mieście takiego nie mają jedynie z neta mogę kupić,a w mieście w muzycznym koleś polecił mi akustyka firmy Rosaria.Dobra jest ta gitarka?? Czy lepiej jest kupić z neta Epiphona?
Witam, jestem tu nowa i jak zapewne każdy nowy nie napisze nic nowego
Chciałabym zacząć grac na gitarze. Po uważnym przestudiowaniu tego tematu, mój wybór padł na akustyka: yamaha f310, t.burton greengo lub marris d220. Któraś lepsza od pozostałych? Czy raczej ta sama półka i obojętnie co mi się wybierze?
W zasadzie potrzebuję tylko informacji co do pudła jumbo (czy to oznacza, ze jest ono większe niż standardowe? lepsze dla początkującego?), co to znaczy typ gitary western? I czy ten cutaway robi naprawdę dużą rożnicę w nauce i słuchaniu? Bo cholernie mnie się nie podoba...
I czy rozpoczęcie nauki w wieku 29 lat ma w ogóle sens?
Acha - i tak będe kupowała instrument przez allegro, bo jechac gdziekolwiek do sklepu to w moim przypadku wyprawa jak sójki nad morze i jesli nie kliknę "kup teraz", to prawdopodobnie dalej będę myśleć o gitarze, zakładka w Mozilli dalej będzie wisiała otwarta na e-sklepach muzycznych i allegro w dziale gitary, a ja nic nie zrobię, bo będę się wybierać na zakupy....:rolleyes:
Rozpoczęcie w wieku 29 lat ma jak najbardziej sens, skoro te gitary są szeroko polecane przez forumowiczów to bierz tę, która Ci się podoba najbardziej, a jeżeli wycięcie się tak bardzo nie podoba to kupuj bez, jest potrzebne tylko przy grze solowej na wyższych progach. Pudło jumbo jest większe, a zatem głośniejsze, a czy będzie dla Ciebie dobre to chyba bardziej zależy od upodobań i Twoich rozmiarów .
Jeżeli kupujesz przez internet to dobrze, że wybierasz wśród markowych gitar, mała szansa trafienia na bubel.
Dzieki, czyli dobrze czułam, że jumbo nie dla mnie Nie mam aż takich gabarytów, w zasadzie należę do osób mniejszych jak wiekszych
Świetnie - cutaway mnie się nie podoba, ale jak to się ma w rzeczywistości z cutaway'em i bez? Dla amatora spora różnica w brzmieniu?
Wstępny rekonesans zrobiony, sprzęt zamawiam kurierem (z opcją ostrożnie) i oczywiście będę sprawdzac przesyłkę zanim potwierdzę odbiór. Ponad to będę wymagać od sprzedawcy paragonu/faktury i gwarancji. Bardziej sie zabezpieczyć nie mogę przez zakupem bubla.
Moim zdaniem cutaway nie powoduje różnicy w brzmieniu.
On jest tylko po to, żeby umożliwić grającemu używanie wyższych progów, gdzie bez cutaway'u się nie dostanie. Tak myślę...:D
Dobrze myslisz
W takim razie musze przemyśleć, czy mi się przyda czy nie
Mi sie przydaje Jest sporo solówek granych na wyższych progach i nawet z cutaway'em się ciężko tam dostać na akustyku
Lekko ze ci sie przyda, bedzie cos zagrac na np 14 15 progu i dupa
Ja bez cutawaya sięgam w miarę lekko gdzieś do szesnastego progu (mam dość długie palce), a że osobiście niezbyt mi się podoba to go nie polecam. Ale jak ktoś chce grać dużo solówek, a asymetryczny wygląd mu nie przeszkadza, to czemu nie...
No właśnie cutaway podoba mi sie średnio. Do wieczora mam czas na decyzję
Hej . mam 16 lat i chciałabym uczyc się gry na gitarze. Niestety jeszcze jej nie mam i zamierzam w najbliższym czasie kupić . Problem w tym,że nie mam pojęcia czym się kierowac czy jaką wybrać .. bedzie to moje pierwsze zetkniecie z gitara dlatego chciałabym na poczatek klasyczną .. 300 - 400 zł . Za taka kwote mozna kupic cos dobrego na poczatek ?
@ag22: pewnie, że można: Yamaha C-30M
http://www.bratpol.com.pl/?prod=1050&cat=7
hm a lepiej isc i kupic samemu w sklepie muzycznym czy zamowic przez internet ?
Iść. Zobaczyć. Pomacać. Przytulić.
heh ok . a jezeli chodzi o dobry stroik to mniej wiecej w jakiej cenie ?
Ściągnij AP Tuner 3 + mikrofon(może być za 10zł) do kompa. Chyba, że chcesz jakiś mobilny to już niestety droższa sprawa bo dobry kosztuje nawet 100zł.
Ja mam zamiar zakupić już niedługo Yamahe F310. Wielu wychwalało A Wy co myślicie dobry wybór?
Ja właśnie kupiłam yamahę Świetna jest!
a ja mam takową od około miesiąca ;]
Witam wszystkich
Chcę kupić sobie gitarę akustyczną z przedziału cenowego od 1000 zł do około 1200 zł. Gram na gitarze od 4.5 roku, początkowo na klasyku, późnej na elektryku. No ale właśnie... nie mam pojęcia jaka gitarę wybrać. Moglibyście mi coś poradzić? Niestety, nie podam swoich typów, bo nie za bardzo mam
W tej cenie to będzie naprawdę porządny akustyk
Takamine, Furch(Chociaż w tej cenie nie znajdziesz Furcha )
Witam wszystkich
Stwierdziłem, że i ja się dopiszę to tego posta. Mam ochotę zacząć przygodę z gitarą przeszukiwałem różne modele nadające się do zakupu w ramach funduszy przeznaczonych na to
Przeczytałem wszystkie 24 strony w tym poście i znalazłem parę opinii na temat firmy Stagg którą sobie upatrzyłem (klasyk). Generalnie jest mowa o tym, że nie jest to tragedia, ale też nic super.
W cenie do 400 zł znalazłem Stagg C-547
http://www.art-muz.pl/index.php?p25,git … -547-stagg
który w stosunku do niższych modeli (542 i 546) jest wykonany z porządnych w miarę materiałów. I teraz pytanie, czy warto iść w tym kierunku początkującemu, czy jeszcze szukać coś innego.
Ewentualnie jak się ma Stagg do tego
http://www.sklepmuzyczny.pl/sklepmuzycz … ,8449.html
Dzięki za odpowiedź
Pozdro
A jednak, popatrzyłem po sklepie i znalazłem kilka ofert:
http://www.riff.net.pl/?p=1672&o=ak … e_eg_320_c
http://www.riff.net.pl/?p=7482&o=ak … mine_g_530
http://www.riff.net.pl/?p=13934&o=a … -140_s_nat
http://www.riff.net.pl/?p=13380&o=a … _cd-100_ce
Która jest, że tak powiem... najlepsza?
wszystkie są b. dobre ale ja na twoim miejscu chyba brałbym tego FENDER'a CD-100 CE ;] ale niech kto inny się wypowie ;p
Idź do sklepu i ograj wszystkie, innej rady nie ma.
Strony Poprzednia 1 … 9 10 11 12 13 … 60 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc