Odp: [Gitara Elektryczna] Co Wybrać?
ej załatw mi ja też ;d jak bd dobra oczywiscie ;d
gadu-gadu 2817551
Forum gitarowe
7 bezpłatnych lekcji video dla początkujących [ODBIERZ TERAZ]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 9 10 11 12 13 … 74 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ej załatw mi ja też ;d jak bd dobra oczywiscie ;d
pytam z czystej ciekawości.Jakie są jeszcze dobre gitary tak do 2500zł?
za 2500 masz pewnie około 2% szans że trafisz na kiepską gitarę:P
Em... może mi ktoś pomóc?
hmm gitara elektryczna za 300 PLN to trochę podejrzane tym bardziej że taka używana tutaj jest za 700 PLN http://www.allegro.pl/show_item.php?item=711724003 ale jeśli jest w bdb stanie to ja bym pewnie wziął bo to dość dobra okazja
To nie ta sama, to raz. Dwa, Coxx Vintage Let's Roll Special, bo tak się to cacko nazywa, jest w Niemczech do nabycia za 135 euro. Trzy, ten gitarzysta jest kolega mojego dobrego przyjaciela, nie ma szans, żeby był jakiś haczyk.
Też bym ją wziąl. Musze tylko ja ograć i wyczarować od chrzestnego trzy stówki ^^.
to nie maż rządnych zaskórniaków ??
mnie obecnie akurat na nią stać:D
135€ to z 5 stow a nie 3
patrzyłem tutaj
Mogę nabyć tą gitarę za 300 złotych, ze stuprocentow
"Gitara jest ludzką duszą wysyłającą wiadomość poprzez sześć strun."
Yamaha F-310
Schecter Omen Extreme DVS + Laney LV 100 + Soldano Atomic 5W [DIY] + Line 6 Floor POD
135€ to z 5 stow a nie 3
To cena w Niemczech. Ja kupuję używkę.
za 2500 masz pewnie około 2% szans że trafisz na kiepską gitarę:P
Gówno prawda.
Raphael-najlepiej to ją ograj i zobacz czy wszystko z nią gra.Sam o firmie nic nie słyszałem.
Tak zamierzam
Bo 3 stówy wytrzasnę z kosmosu nawet, ale wytrzasnę. Okazja jest niezła. W piątek może będę miał okazję pograć na tym koksie (xD) to się obaczy.
Czy squier by fander stratocaster będzie dobrym wyborem jeśli chce zacząć grać (po 2 letniej przerwie) od nowa i mam zamiar grać grunge rocka ? (jak kiedyś Cobain)
Wedlug mnie za cene squire mozna kupic lepsza gitare elektryczna ;]
Powiedz nam najpierw jakiego squiera chcesz kupić.
Jeśli ktoś chce wiedzieć, to stosunek ceny do jakości tego Coxxa to jak kupić czekoladę Alpen Gold za 30 gr. Ograłem. Dobra jest!
dlatego ze jest firmy fender? mi nie przypadla do gustu, jak na gitare elektryczna jest za sztywna ale niech bedzie ze kazdy ma inne gusta ;]
Raphael jeden szczegół ... Alpen Gold to gówno nie czekolada najlepszy jest Wedel a z resztą w Polsce nie ma prawdziwej czekolady tylko takie podróbki
Chciał bym kupić Squier'a STRATOCASTERA ( model za ok 700 zł). Albo jakąś gitarę w podobnej cenie do grania grunge rocka (jak Cobain). Znacie może coś "lepszego" za taką cenę ? Bądź czy stratocaster jest najlepszy w tym przedziale cenowym do tego typu muzyki.
1. Squier to nie Fender, tak jak Epiphine to nie Gibson
2. Są lepsze podróbki strata, np. Yamahy, Corta, Washburna
3. DUUUUŻO zależy od wzmacniacza. Jeśli kupisz wzmak z nieodpowiednim brzmieniem to choćbyś stanął na głowie nie zabrzmisz jak Cobain, niezależnie od tego czy będziesz miał Fendera Stratocastera czy Gibsona Les Paula.(I nie pytaj się czy taki i taki wzmacniacz za 200/300/400 zł będzie dobry, bo na pewno nie będzie)
Co do tej gitary za 300 stówy, kumpel mnie ubiegł, oferując wyższą cenę. Shit.
Ale ja nie o tym: niby już poruszałem ten temat, ale ciągle nie jestem pewien...
Potrzebna mi gitara przede wszystkim do metalu (thrash, power, alternative), ale musi uciągnąć również ładnie ballady rockowe i metalowe, hard rock, i potrafić zagrać pięknie na cleanie. Wiem, że nie można mieć wszystkiego, ale można mieć jak najwięcej z każdego, prawda?
Brałem pod uwagę SG, Les Paule lub coś a la Schecter Omen/Demon/Whatever.
Mam dużo czasu do namysłu, bo kryzys pozbawił mnie środków tymczasowo. Przedział cenowy to od 600 zł do 1300.
Bierz omena.
Słyszałem że Schectery nie mają zbyt dobrego brzmienia z pickupa przy gryfie...
To bierz co tam Ci sie podoba.
Za 1000 zł oczekujesz ze gitara zagra ci jak Gibson?Schecter Omen najlepszy jesli chodzi o twoje preferencje.Najlepiej bierz extreme.
Ludzie ostatnio też polecają vintage v100,ale nie ogrywałem.Od siebie jeszcze moge ew. polecić samicka AV7.Ogrywałem w muzycznym i gada fajnie.
Tylko mówię, co słyszałem.
Za 1000 zł oczekujesz ze gitara zagra ci jak Gibson?
Chciałbym móc oczekiwać
mpx, rozumiem, że dlatego Omen a nie Demon, bo ma pasywne, tak?
Demon raczej do cięższej muzyki i cleana ma na pewno słabszego od omena.
Raph, bo ty potrzebujesz uniwersalnego wiosła, a omen bije pod tym względem demona na głowe.
Tak myślałem
Raczej Extreme, bo z tego, co widziałem, ma te całe Alnico Humbuckers. Dzięki za pomoc, mpx. Znowu Dzięki Nemoris!
Aha, byłbym zapomniał: podobno w Extreme są rozłączne cewki. Już mniej więcej wiem, o co w nich chodzi, i dlatego nasunęło mi się pytanie: dlaczego do sterowania elektroniką w Extrme jest tylko three-way i dwa poty? Nie powinien być five-way?
Z tym to akurat ci niestety nie pomogę.Sam mam teraz do was prośbę.
No więc miałem mieć juz elektryka ale nie udało się sprzedać paru gratów i mój stan konta wynosi zero.Rozmawiałem z mamą i powiedziałą że jak zobaczy że gitara to nie słomiany zapał to kupi mi niedługo naprawdę porządną gitare na "całe życie".To niedługo to albo wakacje albo ew. zima.No ale chce mieć już jakąś wizję.
Mam teraz mobilizację by wziąć się za sprzedaż wszelakich konsol,by dołożyć na tą gitare.
Zdecydowałem że będę kupował piecyk,słyszeliście coś o Line6 spider III 75,albo o peaveyu valveking 112(jak będzie okazja to moze nawet 212)?Oczywiście interesują mnie głównie używki.
Gitara musi zagrać lekkiego rocka,ale także metal.Tak więc musi być uniwersalna.
Gibson Flying
Gibson Sg Standard
Gibson sg faded
Gibson les paul studio
Widziałem je ostatnio na allegro i każdy z nich kosztował w granicach 3000zł(jedynie flying 3500).A może jakiś Ibanez,esp(np. ec-1000)?
Mam nadzieję że pomożecie
Raph, 2 przetworniki = most, gryf, oba = 3-way. 2 Potencjometry jeden od volume drugi od tone.
No właśnie. A gdzie przełącznik rozłącznych cewek?
no jak rozłączysz cewki to raczej ten przełącznik od humbów staje sie przełącznikiem dla singli :>
Ale JAK się je rozłącza? Tak na chama, dosłownie? Bo o innych gitarach pisali coś w stylu:
"Masz mozliwość przełączenia H w tryb S"
Rozłącza się je pociągając potencjometr Tone.
Sprytne Dzięki wielkie! No, to mamy łatwiejszą połowę za sobą (wybór). teraz ta trudniejsza (zebranie funduszy)...
Dlaczego ja nie zarabiam?!
Witam
chciał bym przeznaczyć ok 2500 zł na gitarę + combo (nie musi być mocny, ma grać w domu bardziej by mi zależało na jakości dźwięku)
Co proponujecie ?
Jak do domu to kup pocket poda albo moze gx.Powiedz nam teraz co chcesz grac na tym sprzetcie.
trochę bluesa, reggae ale głownie rock i hard rock
Witam, czy Fender Frontman 65R(http://musicman.pl/sklep/gitara-i-akcesoria/wzmacniacz-gitarowy/fender-frontman-65r-283/)
da radę na takie metalowe granie w stylu Metalliki, Iron Maiden, Pantery czy Judas Priest?
Strony Poprzednia 1 … 9 10 11 12 13 … 74 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc