Odp: [Gitara Elektryczna] Co Wybrać?
ktora gitare oplaca sie bardziej kupic no i ktora lepsza:
Cort x-1,G210BK,G200,G2002T,G200BK(519zł)
Squier Bullet strat by Fender(499zł)
Cort G110BKS(479zł)
wszystkie nowe z sklepu muzycznego
Forum gitarowe
7 bezpłatnych lekcji video dla początkujących [ODBIERZ TERAZ]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 62 63 64 65 66 … 74 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ktora gitare oplaca sie bardziej kupic no i ktora lepsza:
Cort x-1,G210BK,G200,G2002T,G200BK(519zł)
Squier Bullet strat by Fender(499zł)
Cort G110BKS(479zł)
wszystkie nowe z sklepu muzycznego
Twardy i oryginalna te same pytania:
Co chcecie grac?
Ile macie na gitare?
na gitare moge przeznaczyc do 600 zł. Głownie interesuja mnie te ktore wymienilam bo sa w sklepie muzycznym dwa miasta ode mnie. Grac chce glownie cos w stylu Nickelback'a .
Cort X1 chyba najlepszy wybor ale poczekaj, az zajrzy tu ktos madrzejszy. i odradzam gitary z tremolo
tremolo? ;/ co to XD
Tak na chłopski rozum to ta wajcha kolo strun, w tanich gitarach powoduje natychmiastowe rozstrojenie gitary
yhym, juz roumie dzieki
Ja najprawdopodobniej będę grał coś w okolicach pop-u i rock-a.
A co do gitary to do 550-600 zł
to :
Squier Bullet-- 3x Single +tremolo odpada
Epiphone Les Paul Special II EB -- nie wiem
Cort X1 -- H-H najmocniejsza opcja moim zdaniem
A co myslisz o uzywanej?
http://allegro.pl/gitara-elektryczna-co … 34183.html
No nie wiem...
Wolałbym kupić w Krakowie(bo tam mieszkam) żeby nie było jakiś problemów z przesyłką.
i w ogóle jak kupuje nówke to mam gwarancje a tu nie.
A tak szczerze mówiąc myślałem o jakimś Les Paul-u.
Ale jeśli nie będzie jakiegoś dobrego w rozsądnej cenie to zdecyduje się na coś innego.
A co myślicie o WASHBURN WIN 14B?
Akurat o przesylkie mozna byc spokojny ostatnioomena 6 kupilem w guitarcenter i przybyla do mnie 3 razy pakowana
Les paulo mozesz sprobowac tylko ono ma uklad HH
A co myślisz o WASHBURN WIN 14B?
Albo o les paulu soundera? niestety nie znam modelu
Powinna byc dobra
a co myślicie o tych gitarkach?
http://allegro.pl/gitara-elektryczna-wa … 28819.html
http://allegro.pl/washburn-rx10-gitara- … 14306.html
jedna ma mostek ruchomy druga nie, myślicie że jak będzie z rozstrajaniem?
jeszcze myślę nad:
http://allegro.pl/cort-x-1-bks-swietna- … 16593.html
proszę o odp.
błagam, niech ktoś się wypowie ;P
A interesuje Cię tylko stratocoaster ?
Alcatraz skąd jesteś?
z tych 3 które podałeś, prawdopodobnie wziąłbym tego pierwszego, ale wolałbym sprawdzic je w sklepie
w tej cenie polecam[o ile chodzi o nówke] Epiphone SG Special, chyba że poszukasz jakiś używanych
jestem zachodniopomorskie, i raczej chcialbym stratocoastera, najbardziej mi się podoba ta stylówa ;P
Panki, uważasz ze kupienie wiosła z ruchomym mostkiem za 5 stówek to zły pomysł?
jezeli będziesz machał wajchą, to wtedy rzeczywiście może troche gubic strój, ale jak nie będziesz go używał [ najlepiej odkręc wah-waha ;P ] to może byc, ja miałem squier bullet i bez bawienia się wahem było git.
mimo wszystko nie grałem na żadnej z gitar które podałeś, mam nadzieję że da się na nich w miare nisko ustawic akcje strun, bo np w takim behringerze [http://www.gitaraibas.pl/behringer-el-toro-guitar-pack-zestaw-gitarowy-kolor-czarny-p-4.html bodajże ten ], struny były dosyc wysoko i troche to przeszkadzało ; P
dobrze jakby znalazł się ktoś kto grał na jakiejś z tych co podałeś[i paru innych żeby miał porównanie] i stwierdził czy było wygodnie ;P
kurde z tym może być problem, mieszkam na dość zadupnym miejscu i do jakiegoś porządniejszego sklepu muzycznego by sobie coś ograć czy coś mam dość daleko, washburna filmiki ogladalem na yt i ładnie brzmi, i zdaje mi się ze w cenie 500 zł już żadnego bubla nie dostane..
Jeżeli chcesz strata, to rozważ tego . Ludzie polecają tę gitarę i jeśli się nie mylę, to jakiś użytkownik takowego posiada.
'' washburna filmiki ogladalem na yt i ładnie brzmi ''
musisz wziąc pod uwage że
gitara za 2000zł + piecyk za 200zł = chujowe brzmienie
gitara za 500zł + piecyk za 1000 + kostka za 300zł = cud miód orzeszki xd
skoro to twoja 1 gitara to raczej na pewno brzmienie nie będzie ci się wydawało jakoś specjalnie złe, hmm....
a piec jakiś masz na oku?
@Slassh: przyznaje się, jestem gównem xd
narazie nie mam piecyka na oku ;P
@Slassh fajna ta gitarka, tylko że kolorek taki sobie, można czarnego? ;D
@Panki - pisz następnym razem wziąć.
@Alcatraz - właśnie, co z piecem ? I proszę, nie popełniaj takiego błędu, że oceniasz brzmienie na podstawie filmów z YT.
Jak chcesz czarny to sobie "wygugluj" "Dean Vendetta BK (od black)". A takie coś Ci się podoba ?
ja wiem że najlepiej byłoby pójść potrzymać w ręce czy posłuchać na żywca ale po prostu nie mam takiej możliwości, witamy w polsce.. ;/
Jak chcesz czarny to sobie "wygugluj" "Dean Vendetta BK (od black)". A takie coś Ci się podoba ?
na pewno cena mu się nie podoba ; )
@Slash, ta jest fajniutka ale nie wiem czemu ale jakoś wole prostą kolorystykę, chociaż nie powiem, na tą bym się skusił
Aha, sorry - druga gitara jest troszkę droższa, myślałem, że jeżeli jest na górze wybór koloru, to będzie te same wiosło, lecz w innym kolorze, ale cóż, myliłem się.
sam nie zauważyłem ceny
Masz tu coś takiego i takie cuś. Mi tam się strasznie podoba ta drewniana ( w sensie koloru ) - kocham kolor czystego drewna.
mi najbardziej podoba się czarna, lśniąca albo matowa, ewentualnie z jakimś wzorkiem, byle nie nasrane tego ;P
a własnie jesli chodzi o piecyki, to jakie polecacie? oczywiście nie drogie i takie do grania w domu
Niedrogie - tzn. ile ? Dokładnie.
100-150zł? wgl nie mam pojęcia o cenie piecyków
100 ? Sorry, ale za to nie kupisz kompletnie nic. Żeby mieć taki wystarczający pierwszy piec, to trzeba dać 450-600 zł, co przewyższa cenę gitary
boże, to aż takie to drogie...
Chociaż w sumie takie coś też dałoby radę. Po prostu napisałem to trochę pod siebie, gdyż sam kupię jakiś lepszy.
P.S : Mój przyjaciel ma taki i jest super jak na swoją cenę.
a ten fender mówisz, ze ogarnie?
Tak myślę, nie grałem na nim, grałem na innym Fenderze w sklepie muzycznym i było dość nieźle, a i tak nie umiałem go dobrze dostosować pod siebie, żeby było git majonez.
Strony Poprzednia 1 … 62 63 64 65 66 … 74 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc