1,561

Odp: Rozmowy niekontrolowane

O kurde, zapomniałem tongue wrzucę za chwilę wink

Poza byciem gitarzystą, jestem wielkim fanem gitary. Kocham ten cholerny instrument. - Steve Vai
//Washburn WI24 (TESLA Plasma 2 set) -> VOX V845 -> Ashdown G60R, Epiphone DR100
GG: 7365993

1,562

ale na to forum najlepiej też wrzuć, bo jest już 24

1,563

Grzesiek, i jak to gada?

1,564

http://allegro.pl/stara-gitara-stagg-i1845986897.html uwaga okazja! W 'kup teraz', można nabyć to cudo za jedyne 1000 zł.

1,565

kurde a ja zostałem ostatnio bez kasy a taka maszyna za taką okazyjną cenę sad

Świat się zmienia, słońce zachodzi, a wódka się kończy.
"Czarny ty panie błądzę zapewne, bo nie ma ciał nie ma dusz".
Kat "Diabelski Dom III"

1,566

takie pytanko:P.. kiedys.. ktos.. dał instrukcje jak zrobic własny włącznik/wyłącznik przesteru(taki footswitch) własniej roboty:P.. wie ktos moze gdzie to jest zakopane?:p

1,567

Masz przełącznik DPDT - 3x2 piny (łącznie sześć)
Wygląda to tak:

http://images49.fotosik.pl/1109/cdab092808dd1ac7gen.jpg

Do pinu 1 przylutowujesz IN z płytki
Do pinu 2 przylutowujesz OUT z płytki
Do pinu 3 przylutowujesz sygnał (tip) z gniazda wejściowego
Do pinu 4 przylutowujesz sygnał (tip) z gniazda wyjściowego
Piny 5 i 6 zwierasz.

I działa.

1,568

Ponawiam pytanie do Grześka:

Jak te przetworniki brzmią?

1,569

O soryy, nie widziałem Twojego posta. Brzmią oczywiście lepiej. W skrócie mozna powiedzieć, że mostowy jest ostrzejszy, raczej do higainów, gryfowy fajnie się sprawuje w blusie, ładnie spiewa. smile

Poza byciem gitarzystą, jestem wielkim fanem gitary. Kocham ten cholerny instrument. - Steve Vai
//Washburn WI24 (TESLA Plasma 2 set) -> VOX V845 -> Ashdown G60R, Epiphone DR100

1,570

A mi dzisiaj przyszyła paczka z Boss Ds - 1 Distoration smile

Kat "Diabelski Dom III"

1,571

Dzisiaj rocznica  mojego początku gry na gitarze!Chłopaki,stawiam po piwie (joke) tongue

Epiphone AJ 100

1,572

pieśń o zołnierzach westerplatte: dokładnie to chodzi mi o cos takiego http://www.youtube.com/watch?v=FFOfz-aFBmc
ma ktos do tego jakies akordy/taby?:)

dodałam nowy wątek w : jak to zagrac: ale wiem ze tu czesciej ludzie zagladają:)

1,573

o patrzcie kto się pojawił big_smile nie wiem, czy pomogę w ten sposób, ale nie mam tabów sad

1,574

no.. nie pomogłeś!:P

1,575

jakby ktos miał jeszcze taby/akordy do video-piątek było by git!:P

1,576

Dzisiaj reaktywacja Black Sabbath big_smile

Kat "Diabelski Dom III"

1,577

oj tam oj tam...

1,578

dzięki temu dzisiaj nie musieliśmy iść do szkoły XD

Kat "Diabelski Dom III"

1,579

Właśnie, co w końcu postanowili?

Epiphone Futura CUSTOM Prophecy EX, Cort KX-5 Katana, Fender CD-60 + Laney IRT Studio (CRATE FW 15R) + Harley Benton G212 V30 + Digitech Bad Monkey + MXR M-116 Fullbore Metal + Zoom G3X

1,580

na razie wszystko jest owiane tajemnicą ale na oficjalnie stronie pojawił się zegar odliczający czas
http://blacksabbath.com/

Kat "Diabelski Dom III"

1,581

[video]http://www.youtube.com/watch?feature=pl … U3SZjfbcpI[/video]

Jeżeli dobrze zrozumiałem, to jest dobrze big_smile

Epiphone Futura CUSTOM Prophecy EX, Cort KX-5 Katana, Fender CD-60 + Laney IRT Studio (CRATE FW 15R) + Harley Benton G212 V30 + Digitech Bad Monkey + MXR M-116 Fullbore Metal + Zoom G3X

1,582

Nawet lepiej niż dobrze big_smile Mam nadzieje że do Polski przyjadą!

Kat "Diabelski Dom III"

1,583

Hej! Mam do was prośbę. Czy moglibyście zagłosować na którąś propozycję nicku na Skype? To tylko 10 sekund smile Koleżanka mnie prosiła, żebym troszkę wypromował tą ankietę. Z góry dziękuję wspaniałomyślnym głosującym, za wyzwolenie, w pewnej mierze z trosk związanych z wyborem big_smile

http://sonda.hanzo.pl/sondy,135831,DO4i.html

TIA

1,584

Właśnie sobie zrobiłem listę, co mam powtórzyć na egzamin gimnazjalny:
http://hotfile.com/dl/135308591/fdf4fa2 … .docx.html

Tak, wiem, sporo tego, ale taki egzamin to nie przelewki ani bułka z masłem ;]

Lag Tramontane T200DCE

1,585

Na Maturę poczekaj ;D Ja na gimnazjalny powtarzałem mniej więcej to samo co Ty wink

"Gitara jest ludzką duszą wysyłającą wiadomość poprzez sześć strun."
Yamaha F-310
Schecter Omen Extreme DVS + Laney LV 100 + Soldano Atomic 5W [DIY] + Line 6 Floor POD

1,586

Mnie też w tym roku szkolnym czeka powtarzanie przed egzaminem gimnazjalnym sad

Kat "Diabelski Dom III"

1,587

E, tam. Mnie, to znaczy wszystkie klasy trzecie, straszą tym egzaminem, że zmieniona formuła, że będzie trudniejszy, ale ciekawe jak to będzie ;]
A jaki język wybrałeś jako dodatkowy?

Lag Tramontane T200DCE

1,588

a ja nic nie robiłem ;C

1,589

ah.. pamiętam jak wszyscy straszyli testami(pisałam w tym roku:P) ale jak zawsze poszłam na żywioł i co?.. miałam więcej punktów od tych którzy powtarzali i uczyli się na egzaminy big_smile

1,590

To da się do tego uczyć? Właściwie czego? Z tego co pamiętam, to na logikę i znając podstawy dało się napisać 90%.

1,591

90% (50% na pewno dało rade)moze nie ale dało się Spooooooooooorooo napisac w samych zadaniach zamknietych(odpowiedzi abc) nawet jak sie nie wiedziało to sie cos ustrzeliło... smile

1,592

Mnie to już irytuje ta cała otoczka tych sprawdzianów, że straszne, że trudne, a już najbardziej to panikuje polonistka, ona to najchętniej brała by z nami język polski na każdym wf i godzinie wolnej big_smile

Lag Tramontane T200DCE

1,593

Ja nic nie powtarzałem a miałem 33 na 50 z części Humanistycznej, 34 na 50 z matematyczno przyrodniczej i 39 na 50 z Angielskiego big_smile

"Gitara jest ludzką duszą wysyłającą wiadomość poprzez sześć strun."
Yamaha F-310
Schecter Omen Extreme DVS + Laney LV 100 + Soldano Atomic 5W [DIY] + Line 6 Floor POD

1,594

ja -/+ 1 jak lis ;p

1,595

Eee to ja jednak powtarzać nie będę. Jak źle pójdzie to najwyżej do hufca pracy się zaciągne

Kat "Diabelski Dom III"

1,596

Z tego co pamiętam, to u mnie w klasie był chłopak, który miał 20-20 z obowiązkowych, a 48/50 z angielskiego... smile

1,597

binadra napisał/a:

Eee to ja jednak powtarzać nie będę. Jak źle pójdzie to najwyżej do hufca pracy się zaciągne

http://jakabeka.pl/uploads/images/2011/05/07/30_4dc56fc59f979.jpg

1,598

Ja miałem 33 z matmy, 37 z polaka i...
50 z angielskiego... xd
Mój ulubiony przedmiot.

Greco '90 SG 61 Made In Japan + Blackstar HT Studio 20 + Yamaha F310 + thumbpick
GG: 5042784

1,599

ja troche powtarzałem i miałem 43 z mat i 45 z hum, a w moich czasach jeszcze nie było anglika na egzaminach,

do matury uczyłem sie tylko z biologi i napisałem ja w rozszerzonej wersji na 62 % za to do matme,rosyjski i polaka kolejno na 78%, 77 % i 60%,

a wracając do taraźniejszości, znalazłem zajebisty cytat:

"Musisz ćwiczyć regularnie, aby utrzymać odpowiednią sprawność, bo kiedy przestajesz ćwiczyć, ta sprawność spada. To normalny proces, a technika nie jest czymś, co jest dane na zawsze. Ale wyobraźnia jest skarbem, którego nie da się zdobyć, siedząc pół roku po dziesięć godzin dziennie. To jest coś, na co pracujesz latami. Każda wysłuchana płyta i każdy nowo nauczony kawałek to cegiełka w wielkiej budowli. Dlatego też radzę ci słuchać dobrej muzyki i słuchać jej dużo. Obcowanie przez godzinę z inspirującą płytą może okazać się cenniejsze niż poświęcenie tejże godziny na jałowe wprawki techniczne. Można bowiem grać lepiej lub gorzej technicznie, ale zawsze trzeba grać z sensem".

Jennifer Young

1,600

Nosz kurde.

Człowiek chce dobrze, nagrywa filmik, chce do sieci wrzucić.
Nawet audio oddzieliłem coby trochę odszumić i wzmocnić, bo z moim sprzętem nagrywającym brzmi to, jakbym nad morzem w czasie sztormu nagrywał. Wklejam ścieżkę audio do filmu a ta brzmi jakby jakiś robot srał gwoździami. Mimo że jak odtwarzam samą ścieżkę audio to jest ok.
No nic, mówię, wrzucę chociaż dźwięk na wrzutę. A dupa. Ładuje mi od 10 minut i załadować nie może.
Grr... rzucam to w cholerę. Jak ktoś chce posłuchać jak gram to niech wpada do mnie, zagram na żywo.
Sru.

"Va'esse deireádh eap eigean..."