Odp: [Gitara klasyczna i akustyczna] Co wybrać?
http://www.youtube.com/watch?v=RsnbgcOZ … re=related
http://www.youtube.com/watch?v=6UISpcbm … ure=relmfu
Jakiś czas temu najarałem się na Corta, zwiedziłem kilka większych sklepów i Cortów akustyków nie ma, może mają jakiś powód że nie sprowadzają tych świetnych Cortów? W necie znalazłem mały sklep gdzie w ofercie internetowej są Corty. Poszedłem do sklepu i Cortów nie ma bo ponoć były bardzo złej jakości, wiele musieli odsyłać z powodu złego wykończenia, a poza tym nie sprzedawały się, bo jak twierdzi sprzedawca w tej cenie są lepiej grające gitary. Oczywiście mam na myśli Corty do 700 zł. Jaka Twoim zdaniem jest przyczyna tego że w dużych sklepach w polsce nie ma tanich cortów a są tanie Marrisy, Morrisony, T.Burtony?
By the way, co to ma do rzeczy że Cort to jedna z największych firm? Jeśli gitara jest ch***** to nie ma znaczenia czy to Gibson czy Skyway.
ja wiem że to nie jest topic na takie gadki i nie chce robic offtopu ale odpowiedz jest prosta i nie trzeba byc geniuszem zeby ja znac, gitary ktore wymieniles sa po prostu popularne. Popularne, oznacza wieksze prawdopodobienstwo ze potencjalny klient przeczyta/usłyszy o niej gdzies w internecie i właśnie ją kupi. Słyszałeś kiedyś o takiej firmie jak Parkwood i o ich gitarach...? policz w ilu sklepach w polsce można je znaleźć. W niewielu, a są rewelacyjne i tanie, ich jakość brzmieniowa nie odbiega niczym od czterokrotnie droższego i stokroc bardziej popularnego Tylora.
Poza tym pokaż mi choć jedną jedyną opinie od posiadacza jakiejkolwiek gitary Corta z serii Earth który by narzekał że rozeschła się, odpada gryf, brzęczy, nie stroi albo że jest źle wykonana... ja się jeszcze z rzadną nie spotkałem za to wyskakujesz mi z T.Burtonami które mają tyle dobrych co i złych opinii... ww również.
A tak apropo tych filmików które wstawiłeś... powiedz mi, co ci się nie podoba i co jest jak powiedziałeś chu****wego w brzmieniu tych dwóch gitar...? xD rewelacyjne brzmienie! szczególnie jeśli chodzi o Corta AD850 którego cena waha się na polskim rynku od 375 do 400 zł. (strzeliłem po odwiedzeniu kilku sklepów internetowych i przypuszczam ze i taniej wyszarpnąć można)