Odp: Rozmowy niekontrolowane
Aż tak pijany byłeś, że piwo na gitarę wylałeś?:D
Forum gitarowe
7 bezpłatnych lekcji video dla początkujących [ODBIERZ TERAZ]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 28 29 30 31 32 … 52 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Aż tak pijany byłeś, że piwo na gitarę wylałeś?:D
Chyba nie
Jakos mi sie upuscilo, teraz jakies zmatowione, brzydkie rozowe cos zamiast chromu mam.
Kolorowy żywot ma to wiosło z Tobą ![]()
a nie wiecie ile może kosztować wymiana siodełka w gitarze ? bo struna G jakimś sposobem mi się w nie "wgryzła" i teraz muszę grać z podłożonym papierkiem pod struną, żeby nie brzęczała
Nie wiem czy Ci moja odpowiedz duzo da, ale ja nie wiem.
Mam nadzieje ze pomoglem.
@lis kup jakieś dobre grafitowe, albo z kości i sam wklej. Trudne to nie jest ![]()
Czytalem na gitara.pl ze trzeba cos przycinac, szlifowac i rownac...
No od spodu szlifujesz na papierze sciernym jak chcesz obniżyć.
EDIT: No chyba, że korzystasz z jakiś bardzo grubych strun to wtedy trzeba jednak rowki przepiłować.
Aha, sam sobie na grafitowe wymienie wtakim badz razie.
Przy okazji czlowiek z gitara.pl zrobil za pamaca jednego kondensatora fajny efekt gitary akustycznej
tu link
Wyrabiscie gra, gdybym nie mial teraz wydatkow na naprawe wzmacniacza i mostka, to bym kupil jakiego epi i przetestowal to na pickupie przy gryfie, bo takiego efektu to nawet z kostka sie nie osiagnie.
Powinniśmy w końcu przeprowadzić poważna rozmowę o piwie.
Dobry jest Ksztelan niepasteryzowany, ale Dębowe też jest super, z nietypowych to lubie Warmiaka, jest to ciemne piwo, które troche muli ![]()
Niestety nie znam sie na polskich piwach. W Niemczech coraz wieksza popularnoscia ciesza sie mixy tzn. piwo z dodatkiem jakiegos smaku. Np. v+ (firma) ma w swojej ofercie piwo smakujace jak red bull, kaktus oraz grejfut (tak to sie pisze?), z normalnych lubie becksa i heinekena (te sa w Polsce). Obecnie popijam Oettingera, nie znam go dobrze, wiecej napisze o nim za 5 min jak skoncze.
No i kurde narobiliście mi apetytu. I skąd ja teraz browara wytrzasnę, jak nie chce mi się o tej porze z domu wychodzić... Kurde.
A wypiłbym sobie zimnego Carlsberga. Nawet, za przeproszeniem, Lechem Premium bym nie pogardził.
Kurde.
Jutro zimny Lech wskazany ![]()
No i kurde narobiliście mi apetytu. I skąd ja teraz browara wytrzasnę, jak nie chce mi się o tej porze z domu wychodzić... Kurde.
A wypiłbym sobie zimnego Carlsberga. Nawet, za przeproszeniem, Lechem Premium bym nie pogardził.
Kurde.
Wpadnij, cos Ci dam, zakupilem dzisiaj cala skrzynke. Starzy pojechali na urlop i kupili mi tylko 3 butelki... Jak dzieci.
Co do tego OeTTingera to musze powiedziec ze calkiem dobry, troszke wodnisty, ale z mocnym smakiem piwa.
mpx- http://demotywatory.pl/2104304/Lech-walesa - znasz to o Lechu? ^^
O Lechu mialem cos innego na mysli. ![]()
Par, wpadaj mam 3 kasztelany jeszcze!
Albo nie. Sa moje ![]()
Piłem ostatnio Guinessa. Strasznie gorzki, trzeba go lubić, bo ja uważam że paskudny ;p
Zimny Lech jest dobry, i jako piwo i jako Lech.
Tyskie niezłe.
Pilsner jak dla mnie za gorzki.
Reddsy na kaca są niezłe ![]()
Chciałbym spróbować Taktycznego Nuklearnego Pingwina...
Kasztelana próbowałem, nie pogardziłbym, ale na kolana mnie nie powalił ![]()
Oettingera w sumie też bym spróbował.
Ale najbliżej z tego wszystkiego to mam chyba i tak do sklepu.
Właśnie dlatego się bałem o lechu wspominać.
Redsy sa dla kobiet
Na kaca najlepsza jest woda mineralna ![]()
A kobiety nie mają kaca.
Spytam z czystej ciekawosci, po ilu piwach jestescie pijani? Ja przeliczylem wypite wino i whihsky na piwa i mi wyszlo ze po ok.13 piwach juz rzygam (tylko nikt nie wypije 13:2-6,5 litrow piwa w 15 min)
Hmm.. aj tam mało potrzebuję żeby mi było fajnie i mam słabą głowę.
Zeby byc tak srednio podpitym to tak jak teraz potrzebuje 3 0.5l po 4,9%
Jakie rozmowy fajne, bardzo na czasie ![]()
A kobiety nie mają kaca.
Hmm... Ja bym polemizowała, bo jednak mam kaca
Jakiś dobry sposób na niego oprócz wody?
Najlepsze na kaca jest powietrze z pompki od materaca ![]()
Piszesz to, co mój tata powtarza od lat ![]()
To może coś w tym jest... Próbowałaś? ;D
Nie
Na razie chyba pozostanę przy wodzie ![]()
Sorry że wam przerwę ale wrócę na chwile do tematu siodełka ![]()
@lis kup jakieś dobre grafitowe, albo z kości i sam wklej. Trudne to nie jest
W tym problem, że nie wiem gdzie można takie kupić
a zastanawiałem się nad mosiężnym bo na forach wiele ludzi poleca takie ![]()
Co do piw, to mi najbardziej podchodzi Tyskie, dobry też Żubr i Lech. No mi do kompletnego upicia się wystarczy ~ 5 butelek.
Ja tam lubię Harnasie a mój rekord to było 17piw Tyskich tylko,że miałem całą noc i wiele czasu spędziłem na oddawaniu moczu:D
Lecz to były wakacje i miałem dzień do picia...A tak to niestety mimo małej postury mam dość mocną głowę więc jeśli chodzi o upicie się piwami to bym musiał wypić koło 5-7 na "hejnał" tj.bardzo szybko.Jednak nie jest to łatwe gdyż piwo bardzo gazuje więc jak chce się upić to kupujemy z ziomkiem 0.7 wypijamy na 2 i jest ciekawie:D
Sorry że wam przerwę ale wrócę na chwile do tematu siodełka
mpx napisał/a:@lis kup jakieś dobre grafitowe, albo z kości i sam wklej. Trudne to nie jest
W tym problem, że nie wiem gdzie można takie kupić
a zastanawiałem się nad mosiężnym bo na forach wiele ludzi poleca takie
Guitarproject chyba maja, sprawdź też w shop.mayonez.pl (nie wiem czy dobry link)
ok dzięki ![]()
@Rouge- na kaca najlepiej strzelić klina- albo kielona, albo piwko ;p
Sam widok alkoholu mnie odrzuca, a co dopiero, jak bym to wypiła xD
A tak w ogóle, to stwierdziłam, że sprzedam mojego Epiphone'a, dozbieram trochę i kupię Schectera lub Fendera (zobaczymy, ile uda mi się dozbierać).
Z tego co zauważyłem to prysznic pomaga na kaca.
Kawa z cytryną...
Sodka z cytryną...
Na kaca najlepsza praca...
Lub jak ja róbcie to co zwykle w ciągu dnia w miarę możliwości a sam minie:D
najlepsze na kaca jest Cowboys From Hell Pantery xd
za godzinę wyjeżdżam z Zabrza do Łodzi xd
Milej zabawy!
Strony Poprzednia 1 … 28 29 30 31 32 … 52 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc