Hej, byłabym ogromnie wdzięczna gdybyście mi coś poradzili.
Od bardzo dawna marzyłam o tym żeby grać na gitarze, i postanowiłam kupić akustyczną. Przejrzałam kilkanaście stron tego forum ale nie znalazłam odpowiedzi na moje pytanie, wiec nie mowcie mi że np gdzies wczesniej o tym było, bo nie mam już siły szukac. Otóż jestem w stanie zainwestować w gitarę do 1000zł. Szukałam w internecie, i znalazłam jedną która mi się przeogromnie podoba. Oczywiście wiem, że będę musiała pojechać do sklepu, zobaczyć ją na własne oczy i posluchac brzmienia, ale jak na razie po prostu przeszukiwałam internet. Znalazłam gitare T.Burtona [z tego co widze to najbardziej polecana firma] ,a konkretnie model T.Burton Raven W C ---> http://www.fabrykadzwieku.pl/Gitary/Aku … n-W-C.html
I teraz moje pytanie - czytałam wcześniej na stronie, że nie warto kupować gitar ze sklejki. Z tego co widziałam na innej stronie sprzedaży tej właśnie gitary, napisał tam sprzedawca że jest ona zrobiona ze sklejki pod ogromnym cisnieniem i ze jest bardzo wytrzymała. Czy jest to prawda, czy lepiej odpuscic sobie gitare ze sklejki? Wydaje mi się ze za taką cene powinna być dobra, ale nie znam się, więc bardzo prosze o rade.