Odp: [Gitara Elektryczna] Co Wybrać?
Witam
Mam maly problem z wyborem gitary elektrycznej, nie wiem za bardzo jaki model wybrac do grania muzyki typu: metal, heavy metal(Nightwish, Onmyouza). Zaznaczam, ze jestem osoba poczatkujaca i szukam gitary w cenniku do 1000 zl no moze jeszcze max. 1200 zl(500zl moge jeszcze przeznaczyc na piecyk). Juz od paru miesiecy przegladam rozne fora na ten temat i mam troche mentlik w glowie... Moj znajomy poradzil mi marke: epiphone lub cort na poczatek. Ale chcilabym sie jeszcze dowiedziec jakie wy polecacie marki. Mam zamiar niedlugo wybrac sie do sklepu muzycznego i tam po przygladac sie im z bliska i dlatego potrzebuje w przyblizeniu jakies nazwy modeli.
Kiedys pare razy zagralem na klasyku, ale to byly dawne czasy i malo co pamietam. Ale wlasnie od pol roku cos we mnie tknelo na gitare elektryczna i za kazdym razem gdy slucham muzyki moje rece same w powietrzu graja, az nie moge przestac i doszedlem do wniosku ze trzeba cos z tym zrobic(od dawna bylo to moje marzenie). Bardzo zalezy mi na czasie i chcialbym, zeby juz w grudniu zaczac nauke.