1,281

Odp: [Gitara Elektryczna] Co Wybrać?

krethh napisał/a:

Jaki model mayonesa?

Nie wiem.

1,282

To ci nie odpowiem.  smile

Są dobre modele mayonesa jak i słabsze. Dlatego dowiedz się o jaki model chodzi.

1,283

Muszę wiedzieć ogólnie jakie gitary Mayonesa są dobre, a jakie złe. Sam nie wiem jaki model będę mógł kupić.

1,284

To jest jednak bardziej skomplikowane niż myślisz, że ten i ten jest zły a ten i tamten dobry, bo można te gitary kupić w różnych cenach, z różnym osprzętem, w różnym stanie itp. A wybacz, nie mam zbytnio ochoty wypisywać ci tu całej listy gitar z cenami w jakich warto je kupić i nie.

Dlatego podaj model i cenę, a wtedy ci odpowiem smile

1,285

Jak będę wiedział jaki model Mayonesa to napiszę.
Co myślicie o tym www.bratpol.com.pl/?prod=6822&cat=345  ?

1,286

W miarę ok. Ale pamiętaj że to jest gitara o całkowicie innej charakterystyce niż vendetta czy kx5.

1,287

Chodziło mi o to żeby był bardziej do bluesa i do rocka niż do metalu.

1,288

Do rocka i bluesa ok. Natomiast zamiast nowego affinity stratocastera poszukałbym używanego standard tele/strato.

1,289

Macie jeszcze jakieś propozycje gitar z układem HSS ?

1,290

Yamaha pacifica, ltd m-53, washburn x10...

1,291

Macie jakieś jeszcze propozycje gitar do grania rocku i bluesa?

1,292

Na tym Corcie KX5 można grać tylko ciężkie brzmienia, czy lżejsze też da rade?

1,293

Jasne, że da. Przecież on ma rozłączane cewki tongue Możesz z humbów jednym ruchem ręki zrobić single.

SEX, Drugs, Rock'n Roll
Dean Vendetta 1.0 + MXR dist+diy + Kustom KG112FX
GG:2539337

1,294

Co myślicie o gitarze Vintage SG ?

1,295

Ktoś o nią zapytał na początku tej strony...

1,296

zarabista jest

Ex Emg 81 /60 ->Dunlop GCB-95 -> Valveking 112 (Celestion Vintage 30)
Nie mam polskich znakow!

1,297 (edytowany przez no_to_frugo 2010-09-10 18:41:43)

Witam. Dzięki pomocy Krestera, krethh'a i użytkownika grzesiek2805 zakupiłem dzisiaj piecyk vox ad50vt, a teraz chciałbym zapytać o gitarę. Moje upodobania muzyczne określiłem już w tamtym temacie. Ogólnie: hard rock, metal, thrash. Także gitarka ma być do łojenia, ale fajnie jakby można było zagrać tez coś lżejszego. Założyłem już jeden temat na innym forum, ale nie otrzymałem satysfakcjonującej odpowiedzi.

Gitarka może być używana lub nowa. Stały mostek, układ HH. Klucze 3+3 lub 6+0. Nie ma dla mnie większej różnicy. Jeżeli chodzi o wygląd nie interesują mnie V'ki, explolery, czy inne kanciaste wiosła. Wygląd najlepiej zbliżony do Washburna wi66 pro, ibaneza grg 270, ale bez ruchomego mostka albo Schectera Demon'a. Oczywiście kolor czarny tongue.

Kasa: 1100 zł + wysyłka max 50 zł, czyli razem 1150 zł i ani grosza więcej niestety. Za rok jak będę miał kasę postaram się wpakować EMG 81/85 albo jakieś seymour duncan.

Pozdrawiam

1,298

W tej cenie Schecter Omen Extreme a gdyby uadło Ci się jeszcze uzbierać 5 dyszek to ten Washburn X50 też jest fajny wink
ps. nie zebym sie jakos upominal, ale o tym voxie to akurat ja wpomnialem tongue

Poza byciem gitarzystą, jestem wielkim fanem gitary. Kocham ten cholerny instrument. - Steve Vai
//Washburn WI24 (TESLA Plasma 2 set) -> VOX V845 -> Ashdown G60R, Epiphone DR100
GG: 7365993

1,299 (edytowany przez no_to_frugo 2010-09-10 19:22:56)

No już poszedł edit. na tamtego posta tongue. Sorry, ale pisałem przed wyjściem na szybkiego i jakoś tak wyszło. Wezmę te gitarki pod uwagę. A może coś używanego z allegro albo ebay'a?

Pozdro i jeszcze raz sorry za omyłkę grzesiek2805. smile

edit: Dobry deal z tą gitarką na kup teraz?
1. http://allegro.pl/washburn-x50-qwb-i1225842601.html

2. http://allegro.pl/epiphone-g400-sg-fute … 53067.html
    http://allegro.pl/epiphone-by-gibson-g4 … 10335.html

Oglądałem filmiki na youtube i muszę przyznać, że epiphone i washburn potrafią dobrze łoić dupsko. Na którego się zdecydować?

1,300 (edytowany przez grzesiek2805 2010-09-10 19:39:42)

Spoko, tak tylko wspomnialem tongue
Imo ten Wash to świetna okazja. Jak bym miał kasę to nie zastanawiałbym i od razu brał (jeśli oczywiscie uczciwy sprzedawca wszysko napisał w opisie) wink dobrze byłoby ją ograć, ale pewnie bedzie z tym problem. Możesz się przejść do jkaiegoś większego sklepu gdzie taki model bedzie, zapytasz czy mozesz ograć i jak Ci się spodoba to możesz śmiało brać. Tamte epi też są fajne, ale jak mam jakos większe przekonanie do washów. W stosunku cena - jakość, nie mają sobie równych. wink

Poza byciem gitarzystą, jestem wielkim fanem gitary. Kocham ten cholerny instrument. - Steve Vai
//Washburn WI24 (TESLA Plasma 2 set) -> VOX V845 -> Ashdown G60R, Epiphone DR100

1,301 (edytowany przez Krester 2010-09-10 21:38:29)

pff... fajny jest ten g400 za 800 ile złotych, ładny opis, wszystko fajnie wyjaśnione (zmienione klucze) koszty presyłki w cenie
TU jest sklep gdzie ja kupowałem gitare I jest tu coś takiego, że sprzedają gitary, które były na wystawie (czyli jak w normalnym sklepie) z niewielkimi rysami czy coś w tym stylu, ja kupiłem swojego explorera z jedną małą rysą za 100 euro taniej (jedna trzecia ceny)

znalazłem dla Ciebie takie gitarki:
http://www.musik-produktiv.de/ibanez-gi … 46972.aspx grg 270 za 239 euro (ruchomy mostek)
http://www.musik-produktiv.de/ibanez-rg … 1exbk.aspx grg321 stały mostek ale 299 euro
http://www.musik-produktiv.de/ltd-by-es … 44661.aspx ltd m53 199 euro
tu jest les paul ale msiałbyś troszke nadciągnąć przeznaczoną sume
http://www.musik-produktiv.de/esp-custo … ition.aspx

Nie mam polskich znakow!

1,302

Krester, powodzenia, jak dla poczatkujacego polecasz rochomy mostek za niecalego tysiaka.
Tak btw, to ja bałbym się zamawiać instrument az z niemiec. Raczej nie jestem przekonany ze gitarka doszla by cała po tak długiej drodze, tym bardziej ze wiadomo do czego zdolni są kurierzy wink

1,303

grzesiek2805 napisał/a:

Krester, powodzenia, jak dla poczatkujacego polecasz rochomy mostek za niecalego tysiaka.
Tak btw, to ja bałbym się zamawiać instrument az z niemiec. Raczej nie jestem przekonany ze gitarka doszla by cała po tak długiej drodze, tym bardziej ze wiadomo do czego zdolni są kurierzy wink

Sądze, że zamawianie instrumentu z Niemiec jest mniej ryzykowne niż w polsce i na pewno są ugody, nie podoba Ci sie oddajesz bez problemu. pozatym trasa np. kraków szczecin jest dłuższa niż berlin wrocław ;p zależy gdzie kto mieszka, ale kupowałem sttttkiiii rzeczy w niemczech na ebayu/sklepz i nigdy się nie zawiodłem za to w polsce kupiłem karabin asg, przyszedł zepsuty, i nie mogłem go oddać...? Musiałem się powoływać na przepisy oraz szantażować ich, że opisze ich w każdym portalu z opiniami sklepów i po miesiącu wreszcie łaskawie oddali mi kase. W niemczech nie ma żadnego problemu i myśle, że przedmiot jak gitara (generalnie drogi) nigdyyyyyyy nie kupił bym w polsce, już miałem nauczke.

Nie mam polskich znakow!

1,304

Tylko, że zanim przyjdzie zniemiec to liczba przerzuconej paczki jest nieskończona do n-tej potęgi. Więc jakoś mnie nie przekonałes. Dobra, koniec offtopu.
PS. w Twojej poprzedniej wypowiedzi odczułem, że odradzasz tego Washa, nie wiem czemu. Jakbyś chciał zasugerować, że SG jest o wiele lepszy.

1,305

Źle odczułeś tongue Wash też jest fajny, poprostu spodobały mi się ostatnio sg...

Nie mam polskich znakow!

1,306

Heh. Krester zdecyduje się jednak na któregoś z allegro. Zawsze będzie lepszy kontakt niż z kimś z Niemiec.

Także Panowie, ostatnie pytanie bo jutro zamawiam. Wash, czy Epi? Z mojej strony mogę dodać tylko, że Epi bardziej mi się podoba z wyglądu, ale wasz ma o 2 progi więcej tj. 24. W sumie to chyba jedna półka cenowa i jakościowa, choć może się mylę. Na korzyść Epi przemawia też wymiana kluczy i wizyta u lutnika. Przypominam, że za jakiś rok wsadzę do niej jakieś  porządne humby, więc więcej uwagi powinienem zwrócić na jakość wykonania samej gitary.

Pozdrawiam

1,307 (edytowany przez grzesiek2805 2010-09-10 23:58:29)

Wash ma Grovery, zaje*iste klucze, sam mam. Do tego rozłączane cewki. smile Jesli chodzi o wykonanie? Jak dla mnie zdecydowanie X50 smile

1,308

Ok. Czyli wszystko jasne. Pozdrawiam. Dzięki za pomoc!

1,309

"Zmieniłem klucze na lżejsze przez co gitara mniej leci w dół"

lol

1,310

Czy ta gitara http://allegro.pl/squier-affinity-strat … 71869.html różni się czymś więcej niż tylko kolorem od tej http://www.bratpol.com.pl/?prod=6822&cat=345 ??

1,311

Ta druga ma humbuckera pod mostem.

1,312

A pierwsza nie ma go w ogóle?

1,313

Pierwsza ma układ SSS, czyli 3 single, a druga HSS, czyli humbucker i 2 single.

1,314

napisz co chcesz grac

Nie mam polskich znakow!

1,315

Blues i rock. Ale już wybrałem Squier'a Affinity.

1,316

hehe obywda to Afiinity tongue weź tego z z humbuckerem. Dodaje uniwersalności, przy czym świetnie bedzie się nadawać do tego co chcesz grać.

1,317

no_to_frugo, kupiłeś tego washa? Bo ktoś go sprzątnął tongue

1,318

Kupiłem przez kup teraz, żeby nikt nie sprzątnął smile

1,319

No to pogratulować sprzęciku wink sam się kiedys za takim rozglądałem, tylko z piecyków były jeszcze inne brane po uwagę, ale m.in. tamten Vox wink

1,320

Czy ta gitara http://allegro.pl/squier-affinity-strat … 84094.html ma układ HSS ?