1,081

Odp: [Gitara Elektryczna] Co Wybrać?

lucky06, spoko wiosło. Jak najbardziej będzie ok.

Epiphone Les Paul Standard Plus + Marshall AFD DIY ;] (full lampa) + Dunlop GCB-95

1,082

jak nie masz zamiaru grac szatana to pewnie ze sie nada smile btw przydaloby sie zeby glosnik mial chociaz 12'

1,083

jeśli niema zamiaru grać szatana to głośniczek 10" powinien być już wystarczający. Nie musi być od razu 12" ^^ a i tak nawet przy większym przesterze na tym 10" nie powinno być siary smile

"Gitara jest ludzką duszą wysyłającą wiadomość poprzez sześć strun."
Yamaha F-310
Schecter Omen Extreme DVS + Laney LV 100 + Soldano Atomic 5W [DIY] + Line 6 Floor POD

1,084 (edytowany przez lucky06 2010-06-08 19:28:44)

No zobaczymy jeszcze jak to będzie ze wzmakiem. Jeśli będą mieli to pewno zamówie Crate FW 15 R, chyba, że znajde jakieś używane cudeńko do 400 zł smile Narazie ze względów finansowych przez jakiś miesiąc będę się męczył graniem przez kompa.

Dzięki wszystkim za rady wink

Squier Affinity Stratocaster + Kustom KG 112 FX
http://www.lastfm.pl/user/lucky3311 -  zapraszam!

1,085

witam, mam pytanie. [jestem absolutnie zielona, jeśli chodzi o elektryki smile] otóż trochę już gram i nadszedł czas na moje pierwsze elektryczne cacko. waham się gdzieś pomiędzy Squierem Affinity a jakimś Cortem, dlatego zwracam się do was z pomocą - co wybrać? a może żaden z nich? jeśli tak, to jakie inne firmy polecacie? do tego jaki piecyk? jeśli dubluje pytanie to przepraszam, ale mam mało czasu raczej.

1,086 (edytowany przez grzesiek2805 2010-06-08 20:33:49)

nie, nie dublujesz wink to zależy co chcesz grać i jaki układ przetworników mają mieć te gitary smile z pieców moge Ci polecić Crate FW15R
PS. fajny nick haha tongue

Poza byciem gitarzystą, jestem wielkim fanem gitary. Kocham ten cholerny instrument. - Steve Vai
//Washburn WI24 (TESLA Plasma 2 set) -> VOX V845 -> Ashdown G60R, Epiphone DR100
GG: 7365993

1,087

Raczej układ przetworników będzie wynikał z tego co chce grać.

Wyobrażam sobie sytuację, że ktoś piszę na forum "Chce grac death metal, układ przetworników ma być SSS"

Epiphone Les Paul Standard Plus + Marshall AFD DIY ;] (full lampa) + Dunlop GCB-95

1,088 (edytowany przez grzesiek2805 2010-06-08 20:43:12)

Tak, ale jeśli jedno wiosło będzie miało SSS, a drugie HH, to do np rocka czy metalu bardziej nadaje się 2x humb.
PS. koleżanka podała na przykład Squiera Affinity gdzie ma on układ SSS, a jeśli będzie chciała grac ten metal, to lepsze będzie inne wiosło. Chyba można zapytać nie sądzisz??

Poza byciem gitarzystą, jestem wielkim fanem gitary. Kocham ten cholerny instrument. - Steve Vai
//Washburn WI24 (TESLA Plasma 2 set) -> VOX V845 -> Ashdown G60R, Epiphone DR100

1,089

Ale jak ktoś się nie zna to skąd ma wiedzieć jakie przetworniki do jakiego grania? Zresztą nie wiem po co się pytać o pickupy skoro styl muzyki wręcz narzuca ich rodzaj.

1,090

Dobra, ja nie mam zamiaru się kłócić (jak już nieraz ktoś błachą kłotnię wywoływał). W tych 3 ostatnich postach mogło znaleźć się multum ważnych i istotnych informacji na temat wyboru gitary, więc nie wiem o co tak na prawdę się rozchodzi.

1,091

To raczej dyskusja smile

1,092

Zajadła dyskusja tongue
Niech koleżanka napisze co chciałaby grać, poda cenę do jakiej ma być gitara będzie łatwiej pomóc smile

1,093

jak zwał tak zwał wink

1,094

musi byc koniecznie crate fw15R ? nie moze crate fw15 ? ;p o ile rozumiem roznia sie tylko reverbem? co do gitary na poczatek to
squier bullet/affinity
yamaha pacifica 112
cort
epiphone sg

1,095

uwież mi, że jest znacząca różnica, R ma 12" głośnik wink

1,096

Tam reverb i tak jest nie specjalny w nim. Największa różnica polega na rozmiarze głośnika.

1,097

hey.mam pytanko.co myslicie o tej aukcji i czy się opłaca.

http://www.allegro.pl/item1069137403_ep … kazja.html

według mnie to trochę ściema.normalnie ta gitarka kosztuje 1500zł a ta ma tylko uszczerbek lakieru i 500zł taniej.Co o tym myślicie .Mój kumpel prosił żebym mu coś znalazł.Co tym myslicie??
pozatym widac że gośc nie zna się na rzeczy.Pozrdawiam

Brzmienie idzie z łapy.

1,098

Fajny ten epi ^^ Iście szatański układ przetworników big_smile
Co do ceny... widać, że koleś który sprzedaje zabardzo się nie zna, skoro napisał, ze ma ruchomy mostek, może też nie wie ile gitara rzeczywiście jest warta.

1,099

a może jest coś zepsute o czym nawet niewie i taka sprzedaje.sam niewiem.to polecic kumplowi tą gitarkę??

Brzmienie idzie z łapy.

1,100 (edytowany przez Sylwester 2010-06-11 20:02:01)

Lol od kiedy SG jest Les Paul ? Z tego co czytałem gdzieś w necie to LP nie chciał swojego "nicka" w gitarach o "kroju" SG . A ten koleś chyba nie wie co za gitarę ma...
To jest chyba ta http://www2.gibson.com/Products/Electri … ustom.aspx

OMG!

Kwota    832.00 USD - USA
Przelicznik    3.3761
Wynik    2808.92 PLN - Polska
Gitara warta 3 tysie a  on ją za niecały 1k oddaje ?! LOL

Muzyka wyraża wszystko, co nie może być wypowiedziane, ale o czym nie można milczeć.

1,101

nie dokonca lol.na allegro ta gitarka kiedyś była za 1500zł.ale czy warto??.polecic kumplowi???? big_smile

Brzmienie idzie z łapy.

1,102

@Sylwester wcale nie jest taka droga http://guitarcenter.pl/catalog/gitara/g … -custom-al , a co do LP, to koleś pewnie tak napisał, bo na głowce jest napisale Les Paul wink
@jaro jeśli wisło byłoby nowe, to z futerałem za 1500 opłacałoby się. Ale że gitarka jest używana to nie bardzo. Ma spory odprysk lakieru, a wytarte przetworniki mogą świadczyc o tym, że gitarka ma już parę lat. BTW, za tą kasę kupiesz nowego Epi SG G400, tylko, że nie takiego Customa.

1,103

a co myslicie o epiphone les paul standard plus
http://www.allegro.pl/item1074472843_ep … kazja.html
sam bym ją kupił

Brzmienie idzie z łapy.

1,104

mniej wiecej w tej cenie lepszy będzie Vintage V100 (LP, nowy).

1,105

jeszcze jedno.czy dałoby się " z tuningowac" ,ojego g400 i jak.np.wymienic hambruckery na takie
http://guitarcenter.pl/catalog/gitara/a … ucker-1-nh
a może coś innego.Pozdrawiam

Brzmienie idzie z łapy.

1,106

Oczywiście, że się da. A jeśli chodzi o wymanę, to wykręcasz satre humby, odlutowujesz kabelki, w miejsce starych wlutowujesz nowe, montujesz nowe przetworniki i grasz big_smile

1,107

aha myślałem że to więcej roboty a da się cos jeszcze zrobic.może jakies wizualne cos??

Brzmienie idzie z łapy.

1,108

Zamiast Gibsonowskich pickupów lepiej kupić Seymour Duncan'y, albo polskie Merliny

1,109

a ile kosztują te hamby co mam teraz w g400??

Brzmienie idzie z łapy.

1,110

Fabryczne raczej nie będą drogie.

1,111

a czytylko można ja ztuningowac wymieniając pickupy czy można jeszcze cos??

Brzmienie idzie z łapy.

1,112

Patrzcie co znalazłem:  http://www.allegro.pl/item1064365968_gi … _case.html

co o tym sądzicie?? Epiphone

1,113

@jaro, nie ma sensu tuningować gitary, chyba, że koniecznie chcesz. Albo powiedz jak rozumiesz pojęcie"tuning gitary", bo też nie wiadomo o co chodzi. Możesz wymienić cąły osprzęt, przetworniki, nabić nowe progi, położyć nowy lakier, lub zrobić jakieś graffiti. Ale czy jest w tym wszystkim jakiś sens?? Po co ładowac kasę?? Możesz tylko wymienić te humbuckery i masz zaje*iste wiosło.

1,114

no dzięki.wymienie te hamby i będzie spoko.

Brzmienie idzie z łapy.

1,115

Wczoraj doszedł do mnie mój Squier Affinity, jestem po wstępnych testach na Guitar Rigu i muszę przyznać, że dokonałem świetnego wyboru smile Jak na te cenę to brzmi cudownie, zarówno na Cleanie jak i na dość mocnych przesterach (mam układ HSS, i naprawdę warto troche kasy dołożyć, bo hambucker dodaje gitarce uniwersalności)
Serdecznie polecam te gitarkę!

1,116

Dawisiek21@ ty kupiłes sobie epiphone g400??widziałem na JuTUBE:D jak ci sie sprawuje??

Brzmienie idzie z łapy.

1,117

a co myślicie o http://allegro.pl/item1081488584_squier … ratis.html               teraz chciałbym pograć coś lżejszego i nie chce dużo wydawać

"Śmiejcie się ze mnie, że jestem inny, ja śmieję się z was że wszyscy jesteście tacy sami,
Epiphone Les Paul Custom + Laney CUB 12R+Dunlop GCB95
takamine eg260c WR

1,118

Może byś poczytał ten temat?

1,119

HEY.mam DUŻY problem.Przeciąłem niechcący kabel od gitary i mi potrzeba nowy.jaki byście polecili.Jak by była możliwosc to z kątowy jackiem dogitary.taki ok.5m.dzięki za pomoc.

Brzmienie idzie z łapy.

1,120

Planet Waves ;]

"Gitara jest ludzką duszą wysyłającą wiadomość poprzez sześć strun."
Yamaha F-310
Schecter Omen Extreme DVS + Laney LV 100 + Soldano Atomic 5W [DIY] + Line 6 Floor POD