Odp: [Gitara Elektryczna] Co Wybrać?
Wiecie może coś na temat pickup'ów Head Hunter??
//Washburn WI24 (TESLA Plasma 2 set) -> VOX V845 -> Ashdown G60R, Epiphone DR100
GG: 7365993
Forum gitarowe
7 bezpłatnych lekcji video dla początkujących [ODBIERZ TERAZ]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 20 21 22 23 24 … 74 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wiecie może coś na temat pickup'ów Head Hunter??
Nawet google nic nie wie o nich.
no właśnie dlatego pytam tutaj
A Ty gdzie je widziałeś? Jak google nie wie to znaczy że nie istnieją :d
A czy ktoś grał na gitarze Richwood LP [model np. Re-129]. Cena to około 1300 zł ale wygladą nieźle. Czy za tą cenę dostanę coś lepszego ?
Za tyle na pewno dostaniesz dobre wiosło, ale czy Ci pasuje i czy Tobie odpowiada to raczej sam musisz sobie odpowiedzieć.
A Ty gdzie je widziałeś? Jak google nie wie to znaczy że nie istnieją :d
Tutaj Zainteresowałem się tym wiosłem i dlatego pytam. Jest jeszcze wersja PRO z Duncanami, ale jak na moją kieszen trochę za droga
To pewnie jakieś stockowe po prostu sobie je tak nazwali. W sumie tylko 100zł dopłacasz za Seymoura wiec się opłaca, tylko nie wiem czy tam jest jeden ten seymour czy dwa.
Ups pomyliły mi się gitary :d
Ja bym brał tą z gorszymi pickupami, a potem sam kupił jakieś Duncany albo tansze Merliny.
X50 PRO z Duncanam(i) kosztuje 1953 PLN dokladnie.
@up no tak, uprzedziłeś mnie za tą różnicę to mogę mieć komplet Merlinów
Uwaga: W różnych sklepach z gitarami są błędne informacje na temat konstrukcji Schectera Omen'a Extreme. Mianowicie korpus gitary jest wykonany z mahoniu z topem z klonu płomienistego, a nie jak podaje wiele sklepów z lipy z topem z kolonu.
Witam.
Przeglądnęłam ten wątek, mam kilka typów, ale chciałabym uzyskać "potwierdzenie", ewentualnie jakies dodatkowe rady co do wyboru.
Co do muzyki, raczej rock, metal, ale czasem coś innego, co wpadnie w ucho.
Na gitarę dysponuję kwotą powiedzmy do 1000 zł
Dean Vendetta 1.0 Black
http://guitarcenter.pl/catalog/gitara/g … a-10-black
Schecter Omen Extreme DVS
http://guitarcenter.pl/catalog/gitara/g … xtreme-dvs
Cort KATANA KX5 BKM
http://guitarcenter.pl/catalog/gitara/g … na-kx5-bkm
albo może:
Schecter Omen Extreme FR RUBY ( powyżej 1000 zł ...)
http://guitarcenter.pl/catalog/gitara/g … me-fr-ruby
Ogólnie to mam jeszcze pytania, banalne.
1) Granie na sucho to bez wzmacniacza? I czy dobre to jest czy lepiej od razu coś dokupić lepiej?
2) Czy te gitary co tu załączyłam to są ok dla początkującego, miałam mało kontaktu z gitarą w przeszłości i to nie elektryczną. Chcę trochę pograć i w przyszłości może odstąpić gitarę młodszemu bratu (ma 13 lat teraz).
O wzmacniaczu do wszystkich tych gitar pasowałby ten?
Crate FW 15 R
http://guitarcenter.pl/catalog/gitara/w … te-fw-15-r
lub ten wzmacniacz bez "R"
Bez R na pewno nie.
Ten Schetcer Omen Ruby to raczej odpada bo ma Floyda
Ponoć ten floyd nie jest taki zły.
Być moze, ale z tego co czytalem to poczatkujacemu bedzie trudno go wyregulowac.
DObrze by było też, żebym jakiś trudności w użytkowaniu nie miała, chociaż tu pewnie nie ma uniwersalnej gitary co będzie cacy prosta i już. A pozostałe gitary myślicie że są ok i ten wzmacniacz crate 15 FW15R? Którą z tych trzech pozostałych polecilibyście najbardziej?
Tak się zastanawiam czy zbierać na Cort'a X6
Kurcze nie mogę się zdecydować...
między:
1) Dean Vendetta 1.0
2) Cort KATANA KX5 BKM
3) ewentualnie Schecter Omen Extreme DVS
...
Oglądałam na YT kilka filmików jak koleś grał na Dean Vendetta 1.0 i nawet nie wygląda ta gitara tak źle, tzn nie tak mrocznie jak w guitarcenter ^^ choć akurat wyglądem się nie sugeruję.
Ta gitarka będzie dobra to grania właśnie Rammstein, ale też np. chciałabym czasem pograć takie rozstrzały jak Iron Maiden, Black Sabbath, Pink Floyd, AC DC i inne... No i nie wiem czy do tych wszystkich zespołów ta jedna gitara da radę? Bo pamietam, że pisaliście też o innych bardziej uniwersalnych.
Swoją drogą myślałam jeszcze o:
Squier Affinity Fat Strat BK
http://guitarcenter.pl/catalog/gitara/g … t-strat-bk
Squier Affinity Fat Strat RW MR
http://guitarcenter.pl/catalog/gitara/g … trat-rw-mr
Ale tamte 3 gitary mają 2 x humbucker i cos tam czytałam o nich, one lepsze są niż te Single Coil + Humbucker? Nie śmiejcie się, w tym temacie wiem tyle co nic, ale chcę się właśnie dowiedzieć.
Właściwie to chyba wolałabym jakby mi ktoś napisał "kup tę i tę, bo..." i tu wyliczenie argumentów Ale to też nie do końca o to chodzi. Najbardziej między tymi 3 z początku mam dylemat i jeszcze wiadomo trzeba dokupić struny i chyba jakiś pokrowiec czy futerał do przetrzymywania... Tak w rozsądnej cenie. Narazie ze wzmacniaczem dam sobie spokój...
Ok, pokusi się ktoś o napisanie mi autorytatywnego "KUP TO i TO" ?
pzdr.
czy to dobra gitara WASHBURN X10B
Weź sie wysil i poszukaj po forum
Witam, jestem stosunkowo nowy, jeżeli chodzi o gitary i wątki z nią związane, ale już trochę posiedziałem nad przeróżnymi forami itp. Jeżeli chodzi o samo obycie z gitarą, to grałem parę razy na elektrycznej i całkiem nieźle mi to szło ;], ale oczywiście nie wybornie, bo bogiem Rock'a nie jestem. Szukałem na FO i nie znalazłem.
Otóż chcę zacząć grać na elektrycznej gitarze - akustyczna już się znudziła po graniu przez pół roku i szukam nowych emocji, które może zostaną dostarczone poprzez piecyk i kabelek ;] - nie chcę wywalać za dużej ilości pieniędzy, ale "żądam" od sprzętu jakości. Czy ten model: Harley Benton HBST będzie dobry, dla żółtodzioba umiejącego grać i chcącego rozpocząć karierę gitarczysty elektrycznego :] ?
Liczę na odp.
nie chcę wywalać za dużej ilości pieniędzy, ale "żądam" od sprzętu jakości
Oksymoron.
Celuj w tanie Deany, Washburny, Corty. Najtańsze wzmacniacze na których można grać z przyjemnością to Crate FW 15 R albo Kustom 12 Gauge. Ewentualnie możesz kupić Pocket POD'a i grać na słuchawkach albo wieży.
Ten Harley jest w jakimś secie z tak gównianym wzmacniaczem, że to szkoda gadać.
Dzięki :]
NIe!! Tylko nie harley benton
Witam jestem początkującą gitarzystką po przejściach.
moje przejścia sa takie , że kupiłam sobie gitarę SkyWay i zostałam trochę zniechęcona .
Jaką gitarę mi doradzicie ?
maksymalnie mogę wydać 550 zł
a , zapomniałabym , myślę o akustyku z cutaway'em .
pozdrawiam : )
jeśli o akustyku to chyba pomyliłaś dział xd
Mam pytanie czy Epiphone Les Paul Special II EB to dobra gitara ?
http://guitarcenter.pl/catalog/gitara/g … cial-ii-eb
Bo szukam jakieś gitary dla początkującego w przedziale cenowym 500-650 zł .
Nie.
W takiej cenie celuj w washburny, corty.
Dzięki, a może jakiś przykładowy model.
Z washa WI14, lub WI24.
Ołkej, upatrzyłęm sobie takie oto trzy modele ibanezów i chciałbym wybrać najlepszy z nich. Cyba najważniejsze dla mnie kryterium wśród nich to wygoda gry i trzymanie stroju. Proszę o poradę.
IBANEZ S320 WK
IBANEZ S470 BK
IBANEZ SAS32 EX
Gitary dobre.
No wiem że dobre Zastanawiam się tylko, która będzie najlepsza ;p
I czy jest sens zamawiać przez ten sklep internetowy, czy jak np. pójdę do-powiedzmy- Riffa w warszawie i powiem "chcę taką i taką gitarę" to mi zamówią i będę mógł ograć?
Myślałem czy nie brać któregoś "ESA", bo tam jest ZR tremolo. No i czy lepiej dwa humby, czy 2 humby i singiel?
Zależy jakie brzmienie chcesz uzyskać. Oczywiście ZR jest rzeczywiście fajną sprawą.
No czytałęm gdzieś że części z któych Ibanez robi owe mostki są słabej jakości...
To może inaczej- który mostek będzie wygodniejszy w obsłudze i które gitary się lepiej przestraja?
Jak do riffa w wawie, to najlepiej do megastora, tam maja najwiecej sprzetu.
ZR ma to do siebie że nie rozstraja, ale wątpię żeby udało Ci się z miejsca przestrajać gitarę w dół bez erekcji mostka(może o pół tonu). O S320 czytałem dużo dobrego, za tą cenę raczej możesz spodziewać się porządnego wiosła.
megastore'a? tam gdzie jest empik przy PKiNie?
Strony Poprzednia 1 … 20 21 22 23 24 … 74 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc