Odp: Gitara Twoich marzeń?
Vintage ma lepszą głowkę od Epi. Taka mała modyfikacja Gibola ![]()
//Washburn WI24 (TESLA Plasma 2 set) -> VOX V845 -> Ashdown G60R, Epiphone DR100
GG: 7365993
Forum gitarowe
7 bezpłatnych lekcji video dla początkujących [ODBIERZ TERAZ]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Vintage ma lepszą głowkę od Epi. Taka mała modyfikacja Gibola ![]()
rzeczywiście ładna ta gitarka, tylko te klucze... to plastik? ![]()
Po pierwsze witam, jestem nowy na forum
Po drugie:
1. Jackson KVX10 KING - http://guitarcenter.pl/catalog/gitara/g … king-v-blk
2. Gibson LP Custom (ofc czarny) - http://guitarcenter.pl/catalog/gibson/g … -custom-eb
3. Powtórze sie... Gibson SG Angus Young signature (tylko mi ta wajcha coś nie pasi) - http://guitarcenter.pl/catalog/gitara/g … gnature-ac
A do tego tak BTW jakas Mesa Boogie, moze Road King ![]()

Gibson Les Paul Supreme
no bo mi się po prostu podoba ...

Schecter Jerry Horton
no bo Jerry Horton .... tyle, że jeszcze nie zrobili wersji leworęcznej ... ;(

Schecter Tempest Custom [jest wersja leworęczna]
bo wygląda jak ten nowy model dla Jerry'ego

Schecter Solo Special [jest wersja leworęczna]
bo po prostu ładny Les Paul

Schecter S-1 Custom [jest wersja leworęczna]
bo po prostu ładny SG
a z tych bliższych i łatwiejszych do zrealizowania marzeń to po prostu:
Epiphone Les Paul Standard EB LH
gdybym dostał którąś z tych gitar w wersji leworęcznej byłbym wniebowzięty po prostu....
rzeczywiście ładna ta gitarka, tylko te klucze... to plastik?
Odsyłam: http://guitarproject.pl/p/11/551/klucze … itary.html
@ Raff575
Popraw obrazki bo działa tylko ten pierwszy.
No nie wiem - u mnie na Chrome wszystkie widać ...
EDIT:
Zwracam honor - u mnie wczoraj działało, a dzisiaj też przestało, ale już zaktualizowałem obrazki
.
A u mnie na Operze tylko ten pierwszy...

[video]http://www.youtube.com/watch?v=cxU7L_UMSxQ[/video]
Fajce cacko, co nie?
Preamp na dwóch 12AX7 ![]()
O kur*a! Zajebiś*ie to brzmi ![]()
A ja Wam powiem, że mi się ostatnio marzenia spełniły i to co chciałem otrzymałem. Zawsze mi się podobały Les Paul'e i od miesiąca mam Epiphone Les Paul Standard Plus. Wiem, że to nie Gibson, ale dla moich chałupniczych wyczynów to wystarcza. Gitara jest świetna, piękna i generalnie zaje.... Po prostu miodzio. Jeden mankament, do którego oczywiście można się przyzwyczaić - jest cholernie ciężka w ręku, ale to jest cena za mahoniowe drewno. Więc cóż, dreams do come true
. Natomiast marzenie, które się na pewno nie spełni, bo kosztuje chyba 15000 to Strat sygnowany przez Marka Knopflera. No cóż, jedno marzenie pociąga drugie
.
Pierwszy Stratocaster, w którym zakochałem się od pierwszego wejrzenia (mimo ze to nie oryginalny Fender)
http://www.thomann.de/pl/fender_squier_ … _50s_2.htm
Ale na wstępie wymieniłbym mu tego singla pod mostem na jakiegoś minihumba SD albo Dimarzio, żeby nadawał się do cięższego grania ![]()
omfg. nienawidze plastiku
Pudło jest wykonane z włókna węglowego, a nie z plastiku, a płyta wierzchnia ze świerku. Po za tym grałem na niej i jestem w niej zakochany. Brzmienie mimo tego, że nie jest całkowicie z drewna jest bardzo dobre. Jestem na nią napalony.
A długopisy są wykonane z długich polimerów syntetycznych ![]()
No tak, ale włókna węglowe to nie plastik, a polimery syntetyczne to w sumie inna nazwa plastiku. ![]()
W każdym razie tworzywo sztuczne to nie drewno. Tu jest fajne porównanie gitar(są tam linki do nagrań z youtuba):http://gitara.pl/forum/viewtopic.php?id=78759 Pamiętajcie o ustawieniu 720p
wiesz ze to bas?
to samo miałem pisać ...
Nie mam zamiaru grać raczej w żadnym zespole więc myślę, że spokojnie mógłbym mieć i taką i taką, w końcu jedno i drugie gitara
Tak, mam zamiar grać na basie, ot tak sobie, rekreacyjnie, z kolegami czy nawet sam i tak, wiem, że jestem dziwny ;P
w końcu jedno i drugie gitara
Nie powiedziałabym. Bas, zreszą tak samo jak perkusja, jest w sekcji rytmicznej, czyli jak sama nazwa mówi, służy do utrzymania rytmu. A gitara to już inna bajka. Poza tym na basie sie gra inaczej niż na gitarze, między innymi ze względu na inną ilosć strun i obecności tylko strun basowych, oraz innego stroju. W sumie są basy o 6 strunach, ale na pewno nie jest to nawet wtedy 'gitara', więc mówienie, że i to i to to gitara to jak dla mnie jest trochę błędne
Dla mnie gitara basowa to taki kontrabas, tylko że przekształcony w gitarę.
bass rox! ![]()
szczepak napisał/a:w końcu jedno i drugie gitara
Nie powiedziałabym. Bas, zreszą tak samo jak perkusja, jest w sekcji rytmicznej, czyli jak sama nazwa mówi, służy do utrzymania rytmu. A gitara to już inna bajka. Poza tym na basie sie gra inaczej niż na gitarze, między innymi ze względu na inną ilosć strun i obecności tylko strun basowych, oraz innego stroju. W sumie są basy o 6 strunach, ale na pewno nie jest to nawet wtedy 'gitara', więc mówienie, że i to i to to gitara to jak dla mnie jest trochę błędne
Dla mnie gitara basowa to taki kontrabas, tylko że przekształcony w gitarę.
inny strój? czy ja o czyms nie wiem?
bas tak samo jak perkusja i GITARA rytmiczna sluzy do utrzymania rytmu.
bas tak samo jak gitara prowadzaca moze 'prowadzic' gre.
klaudija jakiego innego stroju...spokojnie mozesz stroic jak zwykłą gitare....:P i jezeli w piosence na gitarze gra sie C tam tez wystarczy(pojecie wzgledne;P) uderzyc C dzwieki na gryfie są takie same;p)
PS to jest wersja grania na basie dla leniwych,
( nie znając żadnego basisty który móglby cie nauczyc czegos lepszego*, ;p)
*cos lepszego- zamiast mulic jeden dzzwiek mozna zagrac jkombinacje innych:D
Tylko zauważcie ze basy 6-ścio strunowe stroi się podobnie jak gitary siedmiostrunowe: H E A D G H ![]()
Coś chyba nie dokońca tak jest jak piszesz. Dodatkowe struny (5 i 6) to odpowiednik H i E6, czyli strój jest kolejno EADGHE, tylko że obniżony oktawę. Co najwyżej w 7-kach i większych moze byc tak jak napisałeś.
Akurat gitara basowa wyewoluowała z kontrabasu a nie z gitary klasycznej. Więc stwierdzenie że bas i gitara elektryczna to to samo jest błędne, tak samo jak stwierdzenie ze harfa i gitara to to samo bo ma struny.
Coś chyba nie dokońca tak jest jak piszesz. Dodatkowe struny (5 i 6) to odpowiednik H i E6, czyli strój jest kolejno EADGHE, tylko że obniżony oktawę. Co najwyżej w 7-kach i większych moze byc tak jak napisałeś.
mój kumpel jest basistą i mi mówił ze przy 5-sio strunowych dochodzi jedna struna od dołu czyli struna H (strój: H E A D G) a w 6-ścio strunowych dochodzi jeszcze dodatkowa do góry (strój : H E A D G H). też z początku myślałem ze dochodzę tylko "do góry" w sensie tylko wyższe ale mnie sprostował ![]()
Aj dont nał. Nie intersuje się basem, a nie chce mi się szukać w necie ;p
HEADGH... czy tylko mi się to kojarzy ze słowem "Jeż"? xD
zwykle jest tak jak pisze lis, H E A D G
HEADGH... czy tylko mi się to kojarzy ze słowem "Jeż"? xD
Piłeś coś?;>
No nie mówcie że nikt z Was nie grał w Sonica ;p
WiedźMatt napisał/a:HEADGH... czy tylko mi się to kojarzy ze słowem "Jeż"? xD
Piłeś coś?;>
Hedgehog
Tjaaaaaaaaaaaa... A piszecie o o oftopie w oftopie.
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc