Odp: Rames
Basik Hohner SL300B. Dzięki za wypowiedź.
Forum gitarowe
7 bezpłatnych lekcji video dla początkujących [ODBIERZ TERAZ]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Basik Hohner SL300B. Dzięki za wypowiedź.
Fajnie wyszlo. Nie wiedzialem ze masz bas.
cover świetny, a można wiedzieć jakim programem to skleiłeś?
Dzięki. Nagrania posklejałem w Mixcrafcie, ten program obsługuje też midi więc dodałem perkusje z Guitar Pro. A filmiki w Sony Vegas.
Swietnie to wyszło, fajnie się słucha.
Rames coś tak mi się wydaje, że ciebie znam XD chyba że mylę długie włosy z kimś innym
Swoją drogą nieźle wymiatasz Ile grasz na obecną chwilę?
Dzięki wszystkim za komenty. Gram mniej więcej rok. Xyzyk znasz mnie? Jestem z okolic Tarnowskich Gór, na imię mam Rafał, jeśli to ja to napisz kim ty jesteś, bo znam chyba tylko jednego Sebastiana (takie imię masz w profilu podane).
Nie jednak się mylę, osoba, którą znam wygląda prawie identycznie jak ty jednak ma inne imię i inne miejsce zamieszkania XD
Fajnie zagrane, mi się chyba nigdy nie będzie chciało zrobić tak filmiku(3 wiosła naraz).
CARdinal, sprawdz maila.
[video]http://www.youtube.com/watch?v=cpiXjAsWkdY[/video]
Nagrałem tylko gitary, bas mam za wysoko nastrojony. Filmik tylko dla jednej ścieżki, przepraszam za beznadziejna jakość, ale paliwa do kosiarki zapomniałem dolać. A tak serio to przy renderowaniu coś musiałem spierniczyć, już mi się nie chce tego po raz kolejny robić, bo filmik i tak mało ważny.
żaden filmik nie jest mało ważny jeżeli tak się gra jak ty. Dodam to że nie słucham Amonu Amaranth (? dobrze odmieniam?) a mi się podobało, chyba zaczne słuchac ;d
Jestem pozytywnie zaskoczony, cieszę się, że się podobało. A co do nazw zespołów to ja bym nie odmieniał, czyli np 'nie słucham Led Zepplin', to analogicznie 'nie słucham Amon Amarth'
mhm no dobra ;d
Nowa gitarka Schecter Omen 7 + nowy efekt Zoom G3 (który z pieca brzmi lepiej niż na tym nagraniu)
[video]http://www.youtube.com/watch?v=nmPYGshTlX4[/video]
Rewelacyjny cover!! Ukręciłeś na tej gitarze super brzmienie bardzo zbliżone do tego znanego z płyt Death .
Płyta z 1995 więc w sumie nie wiem czy to dobrze, że brzmienie przypomina oryginał ale dzięki BTW widzimy się w marcu na Vaderze, w zabrzańskim wiatraku?
Fajnie zobaczyć nowe nagranie po pół roku Włosy Ci trochę urosły, wydaje mi się Co do gitarki, brzmienie mi podpasowało, technicznie też jest fajnie
Włosy urosły na szczęście. Dzięki, za tydzień może też coś nagram, bo teraz mam trochę pomysłów. Fajnie, że napisałaś
Dobry fajny cover, fajne brzmienie. Fajna gita, też mam smaka na 7mkę, tymczasem stroję się do B i mam taki przedsmak
Ja przez pół roku mojego Washa stroiłem do A, ale brak najwyższej struny trochę ograniczał, więc zdecydowałem się na najtańszą 7 dostępną w Polsce czyli Omena 7 i spokojnie mogę powiedzieć, że fajne wiosło. Dzięki.
Świetny cover !! I Dobre włosy Mi jeszcze trochę do takich brakuję. Ile już tak wgl. grasz?
Prawie 2 lata, dzięki.
Ja gram prawie trzy lat i dalej nie umie tak grać
Rames zaprzedał swoją duszę szatanowi
Jak na prawie dwa lata to fenomenalnie ja gram 2,5 i jakoś specjalnie nie jestem z siebie zadowolony ;D
Ja gram prawie trzy lat i dalej nie umie tak grać
Od żalenia się na forum nie wzrasta skill
Binadra - i tak są 10 letnie chińskie dzieci, które grają dużo lepiej od każdego na tym forum, więc w sumie lepiej się nad tym nie zastanawiać tylko grać dla przyjemności.
Panki - rozgryzłeś mnie
Lis - a gdzie tam fenomenalnie, po prostu łatwe rzeczy gram i nagrywam w dość dobrej jakości. Też nagrywałem metodami studyjnymi, po kawałku, a za jednym ciągiem to byłoby mnóstwo błędów, tak samo solówka, kiepsko wyszła, a to 10 podejście, pierwsze było dużo gorsze.
A jeśli można wiedzieć to jaką masz metodę nagrywania ?
Z efektu Zoom G3 przez USB + odpowiedzi impulsowe jeśli o to pytasz.
A jakiego programu używasz?
Cubase 5
http://soundcloud.com/ravirael/wut2 Ocena brzmienia w mixie, tak na szybko nagrałem i przy okazji wrzucam, możecie coś doradzić? Chcę żeby było zajebiste, ale nie wiem za bardzo co poprawiać, jakoś korekcje może mógłbym popróbować, ale też nie zbyt wiem jakie pasma. Głównie pytam o gitary póki co.
Przyzwoicie, nie wiem co mógłbyś jeszcze poprawić. To Nevermore, zgadza się?
O zdziwiło mnie, że ktoś poznał! Tak owszem Nevermore - My Acid Words.
Dobre zespoły trzeba znać. Już same partie rytmiczne w ich muzyce są cholernie ciężkie do grania, szacun że Ci się chce.
http://soundcloud.com/ravirael/behemoth … ft-hand-ov
Nowy coverek, bardziej jako test tego czy potrafię już przyzwoite brzmienie wyciągnąc. Sory za beznadziejne solówki i kiepską perkę.
Co wy z tym brzmieniem, płytę wszyscy nagrywacie? Co chodzę po forach git. to wszędzie komentarze na temat brzmienia, a nie gry, ludzie... Grunt, żeby było słychać gitarę, a nie kosiarkę do trawy. Dobrze jest, w solówce słyszę pewne różnice z oryginałem, ale na pewno nie nazwałbym tego beznadziejnym. Nagraj "Arcana Hereticae", zobaczymy jak Ci ze sweepem idzie.
Lobo, skończ i wyjdź Jak ktoś umie grac to nie pyta się czy dobrze zrobił benda, tylko czy tego kawałka da się słuchać. Jakbyś chciał nagrać swój kawałek, to nagrasz, żeby tylko było gitę słychać, czy raczej wolałbyś się postarać, żeby całokształt był dobrze zmiksowany, nadający się do normalnego słuchania? Dzięki temu wrzucasz kawałek do sieci, ktoś słucha, zaczyna mu się podobać, stajesz się rozpoznawalny. Wątpię, żeby ktoś chciał słuchać większosci coverów z tego forum (z całym szacunkiem dla wszystkich ).
Rames, brzmienie całkiem w pytkę, widzę stroisz ekstremalnie nisko
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc