Odp: Dawisiek21
ale wtedy ty wchodzisz do lewego swoja gitara
Forum gitarowe
7 bezpłatnych lekcji video dla początkujących [ODBIERZ TERAZ]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ale wtedy ty wchodzisz do lewego swoja gitara
no niech będzie ale w drugim kanale i tak słychać tą "prawdziwa" gitarę ![]()
Co co ty chcesz grac? W AC/DC jest tak ze Malcolm jest w lewym kanale a w prawym Angus, wiec jak gram Angusa to wyciaszam prawy kanal, a mala to lewy
yyyy to samo można zrobić na winamp'ie xd tylko że na winamp'ie nie nagrasz ![]()
@Dawisiek21 chyba, że tak. Bo jak chce zrobić tak żeby mieć podkład do piosenki, bo na necie nie znalazlem ![]()
Dewiasku możesz mi podać jeszcze raz gg bo mi się gdzieś zgubiło ![]()
Opowiem wam szlagier.
Mój kole mial opis na gg: ,,ogarniam Nothing else matters'' to pisza mu ,,zrob cover'' a ten mi wyjechal ze ja ty bym tylko covery nagrywal, i mi wyjechal ze sie popisuję... to ja mu ze czemu mam to chowac w sobie ze umiem cos zagrac i nie popisuje tylko pokazuje co umie i przy tym dowiedziec sie co robie zle. I mi zaczol gadac ze czemu nie chodze na fakultety z gitary, to mu mowie ze mam wyjechane progi i nie beda se robic siary, jak kupie elektryka to zobaczymy... Kto tez uwaza ze sie popisuję i ze nagrywanie coverow to jest popisowa?
Zazdrośnik
. To tak jakby pisarze pisali tylko do szuflady, to głupie tłumić w sobie talent. Zresztą takie filmiki mobilizują też innych to nauki.
nie przejmuj się Dawisek
wychodziło by na to że każdy z nas kto wrzucił jakiś cover na forum chciałby tylko zaszpanować a wiadomo że tak nie jest ![]()
Ja! Ja uważam że jest! ![]()
Ale pragnę zauważyć, że większość coverów nagrywasz po to żeby wrzucić na TĄ stronę- a to strona dla gitarzystów, każdy tutaj gra...
No i chodzi o to żeby posłuchać opinii innych, dowiedzieć się co się robi nie tak.
IMHO wymiatasz
[video]http://www.youtube.com/watch?v=zlHOcd4sfRg[/video]
I'm Back !!!
If You Want Blood na Start...
Eeeextra
I fajne brzmienie xD
Ahh, jeden z moich ulubionych kawałków AC/DC na obecną chwilę
Co do wykonania, to jak zawsze super ![]()
Super, coraz lepiej, troche nie jestem na bieżąco jeżeli chodzi o twój temat
ale widze, że juz solóweczki fajnie ci idą i nowy "Gibson" SG ala Angus Young ![]()
ile ty już grasz na gitarze ?
Dzięki, Dzięki. Sołówki łatwiej duzo grać jest, tak, a gram od stycznia tamtego roku czyli ponad rock
A umiesz coś oprócz AC/DC?
Nie to że nie lubię ejsidisi ale fajnie by było gdybyś nagrał też coś innego.
Może jakaś Metallica, albo Led zeppelin?
choćby stairway to heaven
albo kashmir, AC/DC ma wszytskie pisoenki takie same ![]()
btw jedziesz na koncert w maju ? ja sie wybieram ![]()
No nie wiem zeby AC/DC miało wszystkie piosenki takie same, gdyby tak bylo to nie zbili by oni takiej fortuny na plytach. A na koncert obowiązkowo jade
Będzie coś z tego z tym nagraniem?
Bardzo lubię AC/DC ale trzeba przyznać że przez te 30 lat prawie nie ruszyli się do przodu,co nie zmienia faktu że ich nowe płyty są dobre ![]()
A z czym mieli sie ruszyć? zacząć grac Metal czy co?
no ![]()
A z czym mieli sie ruszyć? zacząć grac Metal czy co?
Nie rozumiesz.
Nie chcę mi się robić offtopu
Ciężko będzie ale spróbuję ![]()
Tu nie chodzi oto żeby zaczęli grać metal itd. Po prostu chodzi oto że przez te 30 lat nie poszli "krok do przodu" w swojej muzyce(mam nadzieje ze zrozumiesz,nie chodzi tu o zmiane calego stylu),no ale z drugiej strony jakby nie spojrzec na tym wlasnie polega fenomen ac/dc ![]()
Ps.Na koniec dodam że nie twierdzę że to do konca zle.
Jakbyś słuchał np. bitelsów to byś wiedział o co chodzi. Na początku śpiewali takie rzeczy z jakich ich każdy kojarzy czyli "silly love songs", a potem zaczęła się psychodelia, potem Indie, itd. Nie grali tego samego. A AC/DC gra ciągle to samo. Robią to dobrze, jednak osobiście nie wyobrażam sobie słuchać i grać ciągle ich muzyki. Zanudziłbym się.
ale na tym geniusz AC/DC, że potrafią 'zaczarować' tego kto ich słucha, można by powiedzieć tym samym... takie jest moje zdanie ![]()
Ja mam płytę "Best in black" i już ją przesłuchałem nie wiem ile razy i mi się nie znudziła.
nie, ta płyta to takie "the best of"
Beatle to dobrze powiedział,albo chociaż tacy Zeppelini,czy Metallica.
Lubię AC/DC i nawet jadę na ich koncert,ale mogli by dodać jakiegoś nowego smaku ich muzyce
Takie jest moje zdanie.
Ej, Dawisiek jak ty w ogóle robisz takie nagrania z podkładem?
Czy w innych piosenkach niż tych z ac/dc w np. Smoke on the water da się wyciszyć gitarę?
Ja to jestem zielony w takich sprawach i byłbym ci wdzięczny gdybyś mi napisał.
Możesz na GG.
Da sie ale nie gitarę a kanał na ktorej jest ta giatara ktora grasz ty
albo chociaż tacy Zeppelini
To też chciałem przytoczyć ale jednak oni nie byli stricte hard rockowi tylko w ogóle grali bardzo różnie
I nie wiem jeszcze na ich temat aż tyle...
Da sie ale nie gitarę a kanał na ktorej jest ta giatara ktora grasz
Tak się da w AC/DC. Bo np. w deep purple i metallice się nie da.
Ale i tak mi się przyda, bo się uczę Hells Bells i przy nagrywaniu się przyda ![]()
Jakto sie nieda wyciszyc kanału w innym zespole? Pomysl zanim cos napiszesz
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc