Odp: [Gitara Elektryczna] Co Wybrać?
Właśnie też się zastanawiam nad tym Washburnem, ale nie wiem czy on się nadaje do metalu?
Forum gitarowe
7 bezpłatnych lekcji video dla początkujących [ODBIERZ TERAZ]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony Poprzednia 1 … 37 38 39 40 41 … 74 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Właśnie też się zastanawiam nad tym Washburnem, ale nie wiem czy on się nadaje do metalu?
A ten stratocaster poradzi sobie z trashem i inną ostrą muzyką?
Tamten niekoniecznie, ale ten model z Hot Railsami, powinien dać radę.
http://muzyczny.pl/131512_Fender-Squier … yczna.html
Zgadłeś, a wzmacniacz mam.
wzmaczniacz za 200zl? i chcesz brzmiec jak metalika? to moze lepiej kup se guitar hero ;p
Gitara i wzmacniacz to jeden instrument. Dobra gitara na słabym wzmacniaczu zabrzmi słabo, ponieważ wzmacniacz też nadaje brzmienie
Jaka gitare wybrac do rocka ( 30 STM , Guns N' Roses ) , powerpop ( The Summer Set , The Downtown Fiction ) ? Mam dylemat nad J&D LS- 100 i Fender ... na jakiej gitarze moglbym grac prawie kazdy typ muzyki ?
Na gitarze ekektrycznej z układem HSH, lub HH z rozłączanymi cekwami i przetwornikiem piezo.
"Na gitarze ekektrycznej z układem HSH, lub HH z rozłączanymi cekwami i przetwornikiem piezo."
Mozesz podać jakis przyklad gitary ? nie znam sie za bardzo ;]
Nadaje sie Washburn Wi 15 WA ?
Znalazlem taka gitare ;p http://allegro.pl/washburn-wi-64pm-musi … 97416.html spelnia warunki ?
To byla taka ironia, ale skoro chcesz wiedziec, to taka gitarka swoje kosztuje, np. Music Man BFR6 John Petrucci = ok 13000-14000 PLN.
Do takiej muzyki jak podałes ten Wash się nada. Tego J&D sobie odpusc bo to szajs, a domyslam się też, że nie chodzilo ci o oryginalnego Fendera tylko Squier'a by Fender, bo Fender tez troche kosztuje.
EDIT:
1. Istnieje opcja edytuj, tak jak w tym przypadku.
2. Tak nada się, ale zdecyduj się ile kasy chcesz wydać, bo tak to kup sobie tego Musc Mana od razu.
3. W tej cenie znajdziesz lepsze wiosło.
Wielkie dzieki ;] kupie raczej Washburna bo nie mam tyle kasy ;p
Najlepiej podac kwote jaka chcesz wydać to cos się poradzi.
To moze ja zaczne jeszcze raz . Zamierzam kupic gitare do 1000 . Chce grac Rock typu Green Day , 30 Seconds To Mars oraz mocniejsze kawalki , ale pragne zeby gitara nadawala sie do powerpop ( The Downtown Fiction ) . Mysle o zakupie Washburn Wi 15 WA lub nad jakims Les Paulem . Bo nie wiem czy na Washu mozna grac czyste solowki . Moze mi ktos doradzic ?
Schecter Omen Extreme, lub tańszy (niekoniecznie gorszy) Cort Katana KX5.
Nie chce byc wybredny , ale nie nic takiego z Washburna lub Les Paula ? chodzi mi o wygl. gitary wkoncu to tez wazna sprawa.
Np. Cort ale wygl. jak Les Paul lub Washburn
Z LP to Vintage V100.
Witam,
jestem nowy na forum, więc się przedstawię. Mateusz, 17 lat. Chciałbym zakupić pierwszego elektryka, do tej pory grałem tylko na klasyku. Zaznaczam mój brak znajomości w tej materii
Mój budżet na samą gitarę bez piecyka wynosi 1300 zł. Przeglądając te i inne fora zauważyłem, że bardzo popularnym produktem jest Schecter Omen Extreme. Interesuje mnie czy nada się do gry szeroko pojętej muzyki rock. Najbardziej mnie interesuje brzmienie jak u Rise Against, Sum 41, czyli ogólnie punk rock. Fajnie jakby można też było zagrać Radioheadów, Black Sabbath, AC/DC... dużo by wymieniać, chcę uniwersalną gitarę od indie do metalu ;]
Mam to wiosło i naprawdę dobrze brzmi. Do metalu jest idealna bo ma mocne przetworniki, choć ustawiając odpowiednio wzmacniacz można zagrać praktycznie wszystko. Dodatkowo masz rozłączane cewki dzięki czemu paleta brzmień jest jeszcze większa. Oczywiście to wszytko musi być zwieńczone dobrym piecem
Nie długo będę zmieniał w niej przetworniki na bardziej vintage coś w stylu PAF
Dzięki za odpowiedź. Już jestem przekonany do zakupu. W zasadzie od dawna się przymierzam właśnie do tego Schectera
Oczywiście to wszytko musi być zwieńczone dobrym piecem
Więc jaki piec? Do 400 zł. Na tym kompletnie się nie znam
Najlepiej jakaś 5W lampka o ile będzie Ci się chciało dozbierać więcej kasy. Ewentualnie może trafisz na jakiegoś używanego Vox AD30VT, lub innego z tej serii, ale nie z mniejszym głośnikiem niż 10".
znalazłem dwa STRATOCASTER'Y który byłby lepszy
http://allegro.pl/squier-stratocaster-k … 87802.html
http://allegro.pl/gitara-stratocaster-s … 77434.html
Korea, ale jego cena będzie dużo większa, niż teraz.
Jakiego Schectera? Omen Extreme czy Omen Extreme FR?
Będzie pasował do tego Crate FW 15? Na piecach nie znam się totalnie...
jeśli Crate to Crate FW 15 R a Schecter raczej polecałbym normalnego bez FR xd obsługa mostka może być uciążliwa dla Ciebie
Extreme FR, czyli Floyd Rose ma wajchę, która raczej Ci się nie przyda, a raczej na pewno nie:P poza tym w niskobudzetowych gitarach ruchome mostki nie są najlepszej jakości i zazwyczaj są tylko powodem rozstrajania się wiosła i trudności ze strojeniem.Schecter Extreme ma stały mostek i właśnie rozłączane cewki, jak mpx wspomniał (sama miałam to wiosło brać). A Crate to FW 15 ale koniecznie R bo ten bez R to pierdziawka, a FW15R ma 12"głośnik.
edit:
ehh, lis mnie wyprzedził z postem
taa wyprzedziłem ale i trochę krócej napisałem xd
Dzięki, to dużo mi wyjaśnia.
Generalnie zostaję przy Schecterze, ale znalazłem jeszcze fajne wiosełko - Vintage V100... Les Paul
Co lepiej brać?
bierz co wolisz V100 też jest fajny
Co myślicie o gitarze Cort X 11?
http://guitarcenter.pl/catalog/gitara/g … rt-x11-bcs
Czy używany Ibanez IC 400 może być lepszy od S570?
Ten pierwszy jest doskonały do grania metalu i ma wspaniałe opinie (no i gra na nim Daron ), oraz jest w układzie H-H.
Ten drugi z kolei jest dużo lżejszy i zapewne jak dla mnie wygodniejszy w grze i ma ruchomy mostek i 24 progi.
Co byście polecili? Bo na S570 poluję od dłuuuugiego czasu i grałem na minimalnie się różniącym S470 z ogromną frajdą, ale nagle znalazłem ogłoszenie o sprzedaży IC w takiej samej cenie i teraz się zastanawiam, bo mój gitaropogląd ulega powoli drastycznej zmianie ;/
mi sie marzy taki IC w takim malowaniu na którym Daron zazwyczaj grał więc ja na twoim miejscu brał bym raczej Icemana ;p ale to ja nie Ty
Skoro od dawna na niego polowales i wiesz jak się będzie na tym grało to bierz s570. 24 progi i ruchomy mostek daje duzo możliwości, nie to co 22 i stały most. Kiedyś najwyżej sobie sprawisz icemana ale to tylko moja opinia.
dobrze gada dać mu wódki
No właśnie tak zawsze myślałem, a tu patrzę IC 400 używany za dwa patole ;p.
No i nie wiem kiedy mi się uda załatwić tego S570, bo już od prawie pół roku chodzę po sklepach i mi mówią że nic nie mogą zrobić żeby go zamówić... >.<
Jak nie ma czegoś w polskim sklepie to szukaj w tomann.de/pl i będziesz mieć sprzęt od ręki, za dwa dni w domu. Przesyłka od 200€ masz gratis. http://www.thomann.de/pl/search_dir.htm … =0&y=0
Najlepiej jest za pobraniem brać, bo bank nie doliczy Ci za zapłatę w Euro.
http://allegro.pl/encore-gitara-elektry … ml#gallery
ktos potrafi powiedziec, co to za model ? czy oplaca sie ja kupic za 130zl ?
co sadzicie o encorach ?
post zostal napisany tylko z prosby kolegi ktory sie zastanawia nad jej kupnem.
Zależy. Najpierw musi iść do leśniczego i spytać się ile kosztuje drewno na opał. Jeśli wartość drewna opałowego (w podobnej objętości jak gitara) jest większa niż cena gitary to powinien brać gitarę, jeśli nie to powinien brać drewno.
Która gitara według was będzie lepsza :
Cort X 11 czy Ibanez RG370
Ja Ibaneza w tej cenie bym nie wziął. "Ludzie w internecie" (w tym facet dwa posty wyżej, pozdrawiam ;p) mówią że z tanich Ibanezów to tylko S'ki które kosztują od 1600 w górę.
Ja bym brał Corta XD
Strony Poprzednia 1 … 37 38 39 40 41 … 74 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc