Witajcie.
Stało się:) W "średnim" wieku dopadła mnie w końcu chęć nauki gry na gitarze. Zbierałem się kilka lat, ale odkąd pierwszy raz usiadłem do nauki z kursem z tej strony, to już nie mogę się oderwać
Dopiero zaczynam, gram na starej, klasycznej gitarze Ever play. Niestety ma pęknięte pudło i chyba lekko krzywy gryf, bo strasznie kaleczy mi ucho. Z tego względu zacząłem rozglądać się za nową gitarą. Myślę o akustyku. Odwiedziłem dzisiaj sklep muzyczny i sprzedawca proponował mi takie gitary:
1. Epiphone AJ 100 CE
2. Lag - nie zapisałem modelu, ale e-akustyk
3. Marris - to samo, tylko bez e;)
4. Solobrena W4150 C EQ
Był jeszcze Epiphone AJ220, ale po pół rocznym wiszeniu w sklepie gryf się wygiął i gitara nie stroi na wyższych progach, co skutecznie mnie od tego modelu odstraszyło. Na inne modele nie patrzyłem, bo ich przedział cenowy to 200-300zł, a już trochę to forum czytałem 
Do rzeczy. Z tych czterech modeli najbardziej podobała mi się Solobrena. Bardzo miękka i wygodna. W rękach sprzedawcy bardzo ładnie brzmiała, a dźwięki jakie z niej wydobywał dosyć długo wybrzmiewały. Problem w tym, że nie mogę znaleźć żadnych informacji na temat tej gitary. Sprzedawca twierdził, że wisi już u niego ze trzy lata, więc to dosyć stary model. Jedyne informacje jakie znalazłem są tutaj: http://www.infomusic.pl/artykul/7383,sa … akustyczna
Cena wyjściowa to 999zł.
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tą gitarą? Podobno jest produkowana w Hiszpanii.