561

Odp: [Gitara klasyczna i akustyczna] Co wybrać?

o to kolego za 250 zł z akustycznych zostaje Craftman wykonany z materiału drewnopodobnego. Z akustyków za 350 zł widziałem Tensony i są znośne jak w tym przedziale ale jak za 450+ to można jak na początek kupić coś fajnego i trwałego.

Jak masz mało kasy to albo sobie odpuść albo patrz za klasykami bo są tańsze np coś za 350 zł juz konkretnego dostaniesz, za 380 zł widziałem Yamahe C-30 i ją bede kupował właśnie ;D

"Live To Play Live"

562

Chyba najtańsza dobra gitara (polecana na forum) to T.Burton Greengo. Oczywiście, możesz kupić coś tańszego, może akurat trafi Ci się jakaś perełka, ale z tańszych to raczej same buble wink

Poza byciem gitarzystą, jestem wielkim fanem gitary. Kocham ten cholerny instrument. - Steve Vai
//Washburn WI24 (TESLA Plasma 2 set) -> VOX V845 -> Ashdown G60R, Epiphone DR100
GG: 7365993

563

t burton z akustycznych zawsze może być yamaha c 30 lub c 40

"Gitara jest ludzką duszą wysyłającą wiadomość poprzez sześć strun."
Yamaha F-310
Schecter Omen Extreme DVS + Laney LV 100 + Soldano Atomic 5W [DIY] + Line 6 Floor POD

564

Zbieraj na t-burtona greengo,albo kup sobie klasyka yamahe c 30.

Vintage V100+Marshall VS100

565

Witam wszystkich wink
Chcę kupić gitarę...  już wiem, że ma to być klasyk, szukam już od dłuższego czasu...
Co sądzicie o gitarach : Stagg C-542, C-546, C-567 ?
Czytając fora zauważyłam, że często polecana jest Yamaha C30, więc prosiłabym o ewentualne porównanie tych gitar ;P

.
.            Tratatata ;dd

566

Staggi raczej sobie odpusc,lepszym wyborem bedzie Yamaha C-30.

Vintage V100+Marshall VS100

567

Dzięki, jeszcze jedno... ile taka Yamaha kosztuje w sklepie ? orientuje się ktoś ?
Na necie koło 390 zł, ale w każdym są gratisy ;P

.
.            Tratatata ;dd

568

W riffie jest za 370 wiec coś koło tego będzie, ale to jeszcze zależy od sklepu.

Epiphone Les Paul Standard Plus + Marshall AFD DIY ;] (full lampa) + Dunlop GCB-95

569

witam wszystkich jestem tu nowy smile
chcę kupić gitarę akustyczną i szukam odpowiedniej firmy i modelu. Znajomy polecił mi Yamahę model f310. Liczę że poleca dobry produkt, sam jest genialnym gitarzystą ale chciałbym wysłuchać zdania innych.
Z góry dzięki

570

tu na forum wszyscy je ppolecają ;P

"Live To Play Live"

571

[video]http://www.youtube.com/watch?v=0Q_i856i … r_embedded[/video]
to mój jedyny cover na tej gitarce xD
może wykonanie nie najlepsze ale masz tutaj ogólnie jak brzmi ^^'

Yamaha F-310
Schecter Omen Extreme DVS + Laney LV 100 + Soldano Atomic 5W [DIY] + Line 6 Floor POD

572

Czyli że mogę ją spokojnie kupić tak? Nie jest to jakiś szit albo gitara dla zaawansowanych?

573 (edytowany przez lis1994 2010-01-03 17:52:30)

niee to porządna gitarka ;] znaczy sie możesz brac xd

Yamaha F-310

574

dzięki wielkie   big_smile

575

Siemka już wybrałem że będę grał NA AKUSTYKU już wybrałem oto i ona:
http://guitarcenter.pl/catalog/gitara/g … eengo-w-bk
Słyszałem w Postach Rouge że te gitary są dobre ,sami oceńcie big_smile

576

Ale...czarna?
Ja mam tą gitarę i też mówię, że jest spoko tongue

Epiphone Les Paul Standard Plus + Marshall AFD DIY ;] (full lampa) + Dunlop GCB-95

577

pytałem się wcześniej w sprawie tej Yamahy
http://muzyczny.pl/pokaz.pl?id=128490&a … ent=128490
w sklepach muzycznych u mnie w mieście są o jakieś 150-200 ziba droższe. coś to zmienia? to jakaś podróba czy jest po prostu tańsza?

jeszcze jedno. hvix się pytał parę postów temu o tego T. Burtona. Co bardziej warto kupić??

578

To i to jest dobre w swojej cenie, z tym ze T.Burton jes dostępny cutaway'em.

Poza byciem gitarzystą, jestem wielkim fanem gitary. Kocham ten cholerny instrument. - Steve Vai
//Washburn WI24 (TESLA Plasma 2 set) -> VOX V845 -> Ashdown G60R, Epiphone DR100

579

Witam wszystkich Forumowiczów
Chciałbym zacząć grac na gitarze, kupiłem gitarę T.Burton Greengo W-C i w związku z tym zakupem mam takie pytanie czy ktoś z was ma taki model, i jak mu się na niej gra?
A drugie pytanie zamawiałem gitarę przez sklep internetowy, jak sprawdzić taką gitarę czy nie jest to jakaś podróba, na co trzeba zwrócić uwagę, żeby wiedzieć czy to co przysłali to jest ten produkt który zamówiłem??
Pozdrawiam

580

Mam jedno malutkie pytanie, niedawno zakupiłem gitarę Washburn OG 200 B
(coś takiego:   
http://www.musicinfo.pl/oferta/gitary-i … -og-200-b)

I moje pytanie jest takie, czy jest to jakaś normalna tania gitara czy drogi produkt gitaro-podobny?

581

doradźcie mi gitarę dobrom do 500 zł dla początkującego

582

Darius napisał/a:

Mam jedno malutkie pytanie, niedawno zakupiłem gitarę Washburn OG 200 B
(coś takiego:   
http://www.musicinfo.pl/oferta/gitary-i … -og-200-b)

I moje pytanie jest takie, czy jest to jakaś normalna tania gitara czy drogi produkt gitaro-podobny?

a ile ta gitara kosztowała????:cool:

583

Cześć big_smile. A co myślicie o akustycznych Cort`ach ?.
Mam możliwość kupienia Cort Earth 72
http://www.musicaudio.pl/product_info.p … d/911.html

584

399 zł, tyćke drożej niż w sklepach internetowych wink

585

radek7104 napisał/a:

doradźcie mi gitarę dobrom do 500 zł dla początkującego

T.Burton Greengo lub Yamaha F-310

586

Możecie mi doradzic gitarę tak do 800zł. Niedawno zacząłem grac i chciałbym kupic sobie coś porządnego

587

Klasyk czy akustyk??

588

akustyk

589

Dean. Ja mam model co się zwie AK-48 i po wymianie strun jestem bardzo zadowolony.
Ale zaczekaj aż ktoś coś jeszcze napisze, bo to na razie jedna opinia.
Choć z ośmioma stówkami to możesz kupić już coś naprawdę przyzwoitego.

"Tore out my heart, handed to me on a silver platter"
Avenged Sevenfold !!!

590

A może takie cos?? http://www.centrummuzyczne.pl/go/_info/?id=115 ja na Twoim miejscu szukałbym właśnie Takamine wink

591

Cześć! dopiero zamiar mam zacząć przygodę z Gitarą i oczywiście na razie chcę wydać jak najmniej kasy. W ogóle nie znam się na gitarach itd. ale mam starą gitarkę - akustyka (hoho jeszcze pamięta chyba PRL-owskie czasy bo to rodziców). I nie wiem czy z takiej starej da się jeszcze wykrzesać coś (bo na razie to ma tylko 5 strun i rzęzi jak ruski czołg bez używania hammeraita na rdzę). Jeśli by wymienić te nuty i nastroić je jakoś pięknie to myślicie, ze jeszcze będę mógł się na niej uczyć czy zdecydowanie muszę kupować jakąś nową, pachnącą jeszcze lasem? Zależy mi na nauce na razie i chyba nie potrzeba mi jakiejś giwery w stylu Santany tudzież Antonio Banderasa z wbudowanym gnatem i maszynką do mięsa... Proszę o doradzenie!

592

witam chcialabym sie nauczyc gry na gitarze akustycznej. nie mam o tym zielonego pojecia ale chcialabym sprobowac. mam zamiar kupic sobie gitare i znalazla jedna ktora ma przystepna cene jak na poczatek. ponizej zamiescilam link czy moglby ktos mi doradzic czy ta gitara wyglada na dobra??
http://www.argos.co.uk/static/Product/p … GUITAR.htm
to jest brytyjska strona bo tam wlasnie mieszkam:)

593

Nie znam się specjalnie na akustykach, ale ta jest podejrzanie tania smile
Pozwolę sobię zacytować z angielskiego forum:

"Any guitar worth only 50 pounds would be no good in playing unless it is for a little child to bang on. You might use it as a flower pot or a wall decoration, but that would be the extent of it.

Prepare to spend upward of 300 pounds or so for a quality beginner's guitar and stop looking at the cheap way to go. You get what you pay for."

Także imo za taką cenę cudów się nie ma co spodziewać, najlepiej isć do sklepu z kimś kto się zna i na miejscu zdecydować. Nie ryzykowałbym kupowania na ślepo przez internet.

www.hobosonwheels.wordpress.com - blog z moich podróży

594

Czy klasyk yamaha c-30 będzie dobra dla kogoś kto gra 7 miesięcy i chce nadal do nauki tylko troche lepszą gitarę bo mam craftera. A i tak w czerwcu przejdę na elektroakustyka.

595

polusia93, zdefiniuj gitarę nie nadającą się do nauki(nie licząc gitar typu badziewne), bo ja jakoś nie potrafię sobie takiej wyobrazić...
Ja na twoim miejscu kupił bym używkę, ponieważ w czerwcu będziesz mogła ją sprzedać za tyle samo i kupić lepszego elektroakustyka czy też lepszy wzmacniacz do niego.
Pozdro.

596

myśle że tak wink ja sie ucze 7-8 miesięcy i mam gitarkę CRAFTER ;D co tak na nią narzekasz ale akustyczną i jest bardzo przyjemna. Ale ja ci radze może wziąc kogoś kto gra dłuzej żeby ci ograł tą yamahe. A co chcesz sie uczyć grać?? Inie szkoda ci kasy?? do czerwca nie wytrzymasz??

"Live To Play Live"

597

Chodzę na lekcje prywatne i tak czy tak klasyk będzie mi potrzebny do dalszej nauki gry z nut. A elektroakustyk do innej muzyki i innych celów:) Jestem mało obeznana dlatego zwracam się do was, sory za przypał...

598

A jest jakaś różnica między graniem z nut na klasyku a graniem z nut na innej gitarze???

"Tore out my heart, handed to me on a silver platter"
Avenged Sevenfold !!!

599

na innej gitarze niż klasyku znajdziesz więcej dzwiękow bo jest więcej progów xD

600

Jestem tu nowa. Nigdy nie miałam doczynienia z gitarą i marzę o czarnej, klasycznej.
Chcę kupic taka w granicach 300 - 400 zł. Prosze o  pomoc w doradzeniu.