761

Odp: Rozmowy niekontrolowane

Pójde na studniówke za 0,7 l big_smile:D:D:D:D

762

ania1921 napisał/a:

Pójde na studniówke za 0,7 l big_smilebig_smilebig_smilebig_smilebig_smile

Taka moda, a już jej takie rzeczy w głowie roll

SEX, Drugs, Rock'n Roll
Dean Vendetta 1.0 + MXR dist+diy + Kustom KG112FX
GG:2539337

763

Nieładnie, nieładnie. A dowodzik ma? ;p

Nie no, moja standardowa rozmowa w monopolowym:
-Dzień dobry. Poproszę XXX.
Kobita podaje.
-Nie spyta mnie pani o dowód?
-Noo... a masz?
-Nie.- chwila niezręcznej ciszy, dziwne spojrzenie sklepowej -Ale mam patent żeglarski z ważną datą. <wyszczerz>

Kupowałem alkohol/fajki tylko kilka razy od swoich urodzin, nie wyglądam na 18 lat, a zostałem o dowód zapytany tylko raz.

"Tore out my heart, handed to me on a silver platter"
Avenged Sevenfold !!!

764

TO był zart big_smile chciałam sie zachowac jak rasowy student(sory:PP)
a ja zawsze kupuje znajomym to gadka zawsze ta sama :{s}klepowa {j}a
j- poprosze xyz xyz
s-(juz podaje ale chwila zwątpienia) a dowodzik jest?
j- a tak młodo wygladam?... o matko od 4 lat o dowód nie proszą.... jak cos to moge donies...
i babka sie lituje i mówi ze młodo wyglądam i mi sprzedaje ;p....

765

To nie fair, mnie praktycznie zawsze się pytają o dowód, a mam już prawie oczko na karku! I potem przerąbane, bo dowodu często zapominam tongue

Epiphone G400 CH r. 2006 + Roland Cube 30X
gg:5122421

766

Rouge, to stara dupa z Ciebie tongue mi wlasciwie też 20 stuknie w tym roku smile

Poza byciem gitarzystą, jestem wielkim fanem gitary. Kocham ten cholerny instrument. - Steve Vai
//Washburn WI24 (TESLA Plasma 2 set) -> VOX V845 -> Ashdown G60R, Epiphone DR100
GG: 7365993

767

Rouge, mnie w zeszłym roku w pubie pytali jak sobie piwo zamawiałem, a wtedy miałem już 21 skończone... XD
Niby fajnie młodo wyglądać, kiedyś ludzie w moim wieku będą mi zazdrościć itd, no ale bez przesady big_smile

"Va'esse deireádh eap eigean..."

768 (edytowany przez Klaudija 2011-01-09 22:23:17)

Ktoś może pokazać dowodzik tymczasowy mając mniej niż 18 lat. Ale dowodzik jest? jest big_smile

Nie przeżyję jutrzejszego dnia ;/

SEX, Drugs, Rock'n Roll

769

dlaczego?:D... ktos odebrał Ci gitare??...podaj adres!!

770

Mam kartkówkę z historii. aaaaa! Nienawidzę historii!

SEX, Drugs, Rock'n Roll

771

Klaudija napisał/a:

Mam kartkówkę z historii. aaaaa! Nienawidzę historii!

tak naprawdę to nie masz co narzekać tongue
ja w przyszły weekend mam koło z geometrii wykreślnej, koło z matematyki, koło z historii, do zrobienia jakieś dwie śmieszne prace z plastyki, narysować rzuty i przekroje budynku itd. ... big_smile

772

Uwierz mi historia to samo zło. Ale koleżanka mi pomogła, więc może będzie 3 tongue

SEX, Drugs, Rock'n Roll

773

Da się historię znieść, pod warunkiem, że wykładający ten przedmiot umie przekazać wiedzę tongue

774

albo jak ma wyj**ne i mozesz sobie otworzyc zeszyt i wszystko przepisac tongue

775

Historia jest jest jednym z najlatwiejszych przedmiotów smile History rulazzzz!

Epiphone Futura CUSTOM Prophecy EX, Cort KX-5 Katana, Fender CD-60 + Laney IRT Studio (CRATE FW 15R) + Harley Benton G212 V30 + Digitech Bad Monkey + MXR M-116 Fullbore Metal + Zoom G3X

776 (edytowany przez Klaudija 2011-01-10 17:43:28)

Taaaa zostałam do niej skutecznie zniechęcona, jak baba zadawała doczytać 8 kartek tematu 2 razy w tygodniu, bo na lekcji nie ma czasu. Poza tym nic nie piszemy w zeszycie, nie podaje żadnych zagadnień, nie mówi na co zwrócić uwagę, co jest istotne, daje pytania z kosmosu... Szkoda gadać. Jak się uczyłam to miałam 5, ale teraz leję na historie i mam 3 xd, nie lubie tego przedmiotu i już.

SEX, Drugs, Rock'n Roll

777

Ja tak miałam z matmą i techniką, tyle że nauczycielki mnie jeszcze zwyzywały, od bezwzględnej zołzy z dekoltem, która nie nosi mundurka
Ale jakoś się tym nie przejmuję cool

-Jak kupisz mi jeansy, to zrobię ci loda.
-Chyba cie poj***** dziewczynko.

778

blazejzbaszyn napisał/a:

narysować rzuty i przekroje budynku itd. ... big_smile

czyżby budownictwo? smile

Poza byciem gitarzystą, jestem wielkim fanem gitary. Kocham ten cholerny instrument. - Steve Vai
//Washburn WI24 (TESLA Plasma 2 set) -> VOX V845 -> Ashdown G60R, Epiphone DR100

779

Ellon napisał/a:

Łatwa? Miałeś kiedyś historię na rozszerzeniu? Historia to cudowny przedmiot, ale nie powiedziałabym, że jest łatwy. W jednym wieku będziesz miał zaległości, to już w drugim nie ogarniesz, bo jedno z drugim się łączy.

PS. A ja mam za tydzień sprawdzian z XVII i XVIII wieku. Kto mnie pobije?:D

,, Marność nad marnościami, proszę towarzyszy,
jeden dużo gada, drugi milczy w ciszy..."

780

Ellon napisał/a:

Eee... WTF?! <namawia kolegów na czarną mszę, jest już ofiara na oku>
historia ssie. Najgorsze zuo na całym świecie. Najciekawsze jest to, że nauczycielka w pierwszej klasie powiedziała nam: "historia to przedmiot ścisły".

781

Historia sama w sobie nie jest zła. To nauczyciele są lipni. Np. nauczyciela z gimnazjum wspominam bardzo dobrze, bo bardzo ciekawie opowiadał. Natomiast w liceum nie było już tak kolorowo.

Epiphone Les Paul Standard Plus + Marshall AFD DIY ;] (full lampa) + Dunlop GCB-95

782

No u mnie było tak, że w podstawówce z historii to nawet 4 miałem, w gimnazjum było już gorzej, a teraz lekcja wygląda mniej więcej tak: babka wyświetla nam foliogram z rzutnika, my w tym czasie mamy przepisywać i słuchać tego co ona do nas rozmawia. hmm

783

to zalezy od nauczyciela...jezeli on(a) jest spoko UMIE tłumaczyc i ciekawie mówi to tak historia jest spoko..ale (zawsze jest jakies ale;p) jezeli on olewa ciebie i mówisz ze nie ogarniasz i czy mogłaby powtórzyc chociaz ostatnie zdanie a on/a cie olewa...to historia nie jest fajna...

784

Tak szczerze to wolałabym się uczyć tej historii, która jest w liceum. Na studiach jest o wiele cięższa (bardziej szczegółowa, tj. więcej dat, wydarzeń, postaci). Nie mówiąc już o historii prasy (którą miałam w zeszłym semestrze) oraz historię radia i telewizji (którą mam teraz i na prawdę jest ciężko).

785

A jaki kierunek studiujesz?

I tak, to prawda, dużo zależy od nauczyciela, nigdy nie miałam dobrych nauczycieli, ale sama sobie uzupełniałam wiedzę, dyskutując z zapaleńcami na różne tematy. Te rozmowy mnie przekonały do tego przedmiotu.

786

Dziennikarstwo i Komunikację Społeczną.

787

Dość ciekawie, Zastanawiałam się kiedyś nad dziennikarstwem, ale póki co napisałam kilka artykułów i na tym skończyła się moja kariera big_smile

788

grzesiek2805 napisał/a:
blazejzbaszyn napisał/a:

narysować rzuty i przekroje budynku itd. ... big_smile

czyżby budownictwo? smile

Niee:)

Architektura i Urbanistyka

789

Mhm, własnie nad tym kierunkiem się zastanawiam, bo kończę technikum budowlane smile A tak w ogóle to rysunki jakiego budynku?

790

grzesiek2805 napisał/a:

Mhm, własnie nad tym kierunkiem się zastanawiam, bo kończę technikum budowlane smile A tak w ogóle to rysunki jakiego budynku?

Również skończyłem budowlankę big_smile
Budynek jest własnej koncepcji, rzuty, przekroje A-A, B-B, elewacje...
A jeśli planujesz ten kierunek to możesz w okresie wakacji poćwiczyć macierze, ciągi i granice- tyle z matematyki, ogólnie geometrie wykreślną i to chyba tyle na wstępie.

A  i nie zapomnij o ćwiczeniu rysunku perspektywicznego wink

791

ania1921 napisał/a:

to zalezy od nauczyciela...jezeli on(a) jest spoko UMIE tłumaczyc i ciekawie mówi to tak historia jest spoko..ale (zawsze jest jakies ale;p) jezeli on olewa ciebie i mówisz ze nie ogarniasz i czy mogłaby powtórzyc chociaz ostatnie zdanie a on/a cie olewa...to historia nie jest fajna...

eee... ona mówi tak ciekawie że to jest jedyny przedmiot na którym naprawdę trudno nie zasnąć, więc odsypiam (zresztą nie tylko ja, ale połowa klasy). Co do tłumaczenia to ech... ręce odpadają...

792

Wszysko zalezy od podejścia, ja na przykład lubie historie, wszystkie daty, wydarzenia etc. etc. wchodzą mi w pamięć jak nóż w masło... smile Do tego chyba trzeba być zapaleńcem... W kazdym razie lubie tez czasami wziac udział w jakimś festiwalu (ubieramy sie na 'historycznie' i jedziemy sie bić smile) typu Jarmark Jagielloński w Lublinie, czy zdobywanie grodu Wólki Bieleckiej. Sam sie tym interesowałem, robilem sprzęt, fechtowałem sie troche, ale teraz nie mam czasu, może na wakacje do tego wroce... Polecam, świetna zabawa smile takie bardziej harkorowe zawody w zbijaka wink

I przekonuje do historii tych mniej przekonanych smile

Epiphone Futura CUSTOM Prophecy EX, Cort KX-5 Katana, Fender CD-60 + Laney IRT Studio (CRATE FW 15R) + Harley Benton G212 V30 + Digitech Bad Monkey + MXR M-116 Fullbore Metal + Zoom G3X

793

A ja mam jutro prace klasowa z historii smile

Ex Emg 81 /60 ->Dunlop GCB-95 -> Valveking 112 (Celestion Vintage 30)
Nie mam polskich znakow!

794

A ja idę z klasą do kina ;p

"Tore out my heart, handed to me on a silver platter"
Avenged Sevenfold !!!

795

ja pojutrze, ale dam rade. ^^ historia jest ok. akurat mam swietnego nauczyciela z historii. opowiada ciekawie i dosc dosadnie big_smile.

Cort X2 + Laney LX12

796

Hah, ja to mam teraz fajnie. Jestem sobie w szkole, mam normalnie wpisywaną obecność, ale nie ma mnie na lekcjach, bo mam dyżur w szatni'1 Życie jest piękne... tongue

797

Juz po pracy klasowej smile WSZYSCY sciagali nowa metoda smile Robi sie zdjecie zeszytu telefonem komorkowym (najwygodniej z dotykowym ekranem) i na lekcji daje sie go na kolana, badz miedzy nogi. Jak jest z dotykowym ekranem to mozna na duzym ekranie latwo przyblizyc i latwo bez kliku klawiszy zmieniac zdjecia-strony. Najlepiej przed testem zmniejszyc jasnosc ekranu to nogi nie beda swieciec.

Ex Emg 81 /60 ->Dunlop GCB-95 -> Valveking 112 (Celestion Vintage 30)
Nie mam polskich znakow!

798

Ja jestem po kolokwium z Niemieckiego, o którym dowiedziałam się siedząc w sali i czekając na wykładowcę. Jakimś cudem zaliczyłam na 3 big_smile

799

Dopiero takie coś odkryliście? smile My ostatnio we włosach z kumplem ukryliśmy ściągi wink Nikt nie widział, ale jest jeden mankament: musisz mieć długie włosy... Było też kładzenie ściągi na biurku nauczyciela (co mniej uważni nie widzą smile) albo w ogóle zawieszanie na tablicy z ogłoszeniami (w bardzo dyskretnym miejscu) Może powiecie ze to przesada i zmyślam, ale sie udawało... zaden nauczyciel nie patrzy na tablice z ogłoszeniami jak pisze sie sprawdzian...

800

No właśnie, ja tak sciągam odkąd mam telefon big_smile No chyba, że ktoś zrobi lepsze ściągi big_smile