721

Odp: Rozmowy niekontrolowane

Ale z reguły ludzie nie dobierają takiej kolorystyki czy takiego malowania na gitarze ze względu na upodobania, tylko raczej "dla przypału". Przynajmniej ja bym tak zrobił wink

Poza byciem gitarzystą, jestem wielkim fanem gitary. Kocham ten cholerny instrument. - Steve Vai
//Washburn WI24 (TESLA Plasma 2 set) -> VOX V845 -> Ashdown G60R, Epiphone DR100
GG: 7365993

722

Właściwie ta gitara została stworzona moim zdaniem dla "słit" 12-latek, które chcą grać kawałki swoich idoli. A że brzmi dość przyzwoicie i wygląda... dość ekstrawagancko w rękach długowłosego młodzieńca, to już inna sprawa tongue A dla przypału (zwały czy innych takich) to i ja bym się na nią skusiła big_smile

Epiphone G400 CH r. 2006 + Roland Cube 30X
gg:5122421

723

Gitara ta idealnie pasuje do wizerunku prawdziwego metala big_smile
A tak poważnie- myślę, że nawet niektóre 17-latki chętnie kupiłyby tę gitarę. Na przykład te, które są scene (takie kolorowe przeciwieństwo emo). Sama znam osobiście osobę, która dałaby się pociąć za taki instrument.
Jednak myślę, ze kolesiowi z filmiku pasuje najbardziej! ^^

,, Marność nad marnościami, proszę towarzyszy,
jeden dużo gada, drugi milczy w ciszy..."

724

W życiu bym nie kupiła różowej gitary!!! Fuj...
Ja mam niebieską... też jest fajna tongue
ale koleś na filmiku wygląda z nią bosko tongue Może pożyczył od młodszej siostry:P

725

Gdyby mi zaproponowali różowego Gibola za pol ceny, to kupiłbym wink

...i przemalowal niedługo, bo by mi przeszkadzała różowa gitara wisząca w pokoju... tongue

Epiphone Futura CUSTOM Prophecy EX, Cort KX-5 Katana, Fender CD-60 + Laney IRT Studio (CRATE FW 15R) + Harley Benton G212 V30 + Digitech Bad Monkey + MXR M-116 Fullbore Metal + Zoom G3X

726

Aniu, nie pożyczył, to jest najciekawsze wink Gdzieś na jego profilu jest filmik, gdzie chwalił się nią jako nowym zakupem tongue

727

Ech no to facet ma wyrafinowane gusta - nie ma co tongue (może jest gejem ?) Nie żebym coś do gejów miała,bo jestem tolerancyjna, ale takie upodobanie typowe .... big_smile

728

Popatrzyłabyś na jego pozostałe gitary, zmieniłabyś zdanie tongue Ta z Hello Kitty to jedyne wiosło z tak nietypową barwą wink

729 (edytowany przez Klaudija 2011-01-05 17:33:32)

Anka napisał/a:

Nie żebym coś do gejów miała,bo jestem tolerancyjna

... yikes
Ja też big_smile Ale zero tolerancji dla takich dewiacji. Aż mi niedobrze się robi na samą myśl o gejach.

SEX, Drugs, Rock'n Roll
Dean Vendetta 1.0 + MXR dist+diy + Kustom KG112FX
GG:2539337

730

[video]http://www.youtube.com/watch?v=BZGa40Hl4zI[/video]
Aaaa zajebisty filmik, oraz pomysł jak spędzać czas z dziećmi! Uwaga, ludzie bez dystansu do wiary chrześcijańskiej nie powinni oglądać tongue

731

Co do dzieci, to kiedyś pozwoliłam mojej młodszej siostrze wejść do pokoju w tym czasie, jak grałam na gitarze (zazwyczaj podczas gry nie wpuszczam nikogo prócz mojego chłopaka i brata). Wyszłam na chwilkę z pokoju bodajże po wodę do picia, a giatrę zostawiłam na łóżku, wchodzę z powrotem do pokoju a moja siostrzyczka przykłada głowę do główki gitary pytam jej "co robisz?" a ona na to "gram z gitarą w 'piona, dziesiona, piętnacha i czacha' a co?" po tej cudownej grze mojej siostry z moją gitarą przez 3 dni usuwałam jej włosy z główki mojej gitarki tongue:D

732 (edytowany przez Myszon 2011-01-06 18:47:17)

Rouge napisał/a:

Też nie lubię tego koloru, ale Myszon, przyznaj, że różowa gitara z Hello Kitty daje czadu tongue Oto dowód:

Teraz to mnie dobiłaś...
Na poprawę swojego humoru pozwolę tu sobie wstawić to cudo:
http://www.guitarsite.com/news/images/guitar/espsword3.jpg

733

EJ:D czajcie to:P :
otwórz google i wpisz : gibson sg gt
(i nie chodzi mi o gitary:D)

734

Nowa twarz Gibsona? big_smile

"Va'esse deireádh eap eigean..."

735

big_smile chciałabym:P

736

Mi wyszukało normalne gitary, ale domyslam się, że miało być coś innego. Węc co? smile

Poza byciem gitarzystą, jestem wielkim fanem gitary. Kocham ten cholerny instrument. - Steve Vai
//Washburn WI24 (TESLA Plasma 2 set) -> VOX V845 -> Ashdown G60R, Epiphone DR100

737

Jej avatar tongue

SEX, Drugs, Rock'n Roll

738

Aa no rzeczywiście,a le dopiero znalazłem w obrazach. Ale żeby to chociaż pierwsza strona była, ale druga...? big_smile

739

Nawet zdjęcie jakichś 'dżonas coś tam' jest tam wyżej big_smile

SEX, Drugs, Rock'n Roll

740

Mi na czwartej pokazało big_smile

741

haha:D.... ale mam podjare:P....

{  Gibson sg gt, Gibson sg gt, Gibson sg gt, Gibson sg gt, Gibson sg gt, Gibson sg gt, Gibson sg gt, Gibson sg gt, Gibson sg gt, Gibson sg gt, Gibson sg gt, Gibson sg gt, Gibson sg gt ,Gibson sg gt Gibson sg gt Gibson sg gt Gibson sg gt Gibson sg gt, Gibson sg gt, Gibson sg gt Gibson sg ,gt Gibson sg gt Gibson sg gt Gibson sg gt Gibson sg gt, Gibson sg gt, Gibson sg gt, Gibson sg gt
,

moze bede na 1 xDD

742 (edytowany przez Bluskaj 2011-01-07 12:52:40)

Jesteś. neutral

743

Ja to bym radziła założyć aż stronę internetową z tymi frazami, gdzie Gibson sg gt będzie najcześciej powtarzanym wyrazem, wtedy na pewno będziesz na pierwszej stronie big_smile

744

;D.....ale lipa;( na angielskiej juz nie jestem ;(.....a w polsce nikt(no prawie, przeze mnie to pół polski weszło:D) nie szuka gibsona sg gt;(

745

jaka jest roznica w zastosowaniu potencjometrów 500k albo 250k w ukladzie 2xHB?:D  a i czy pottencjometry głosnosci róznią sie od tonu???(wiem...jestem w tym zielona;p)ttzn... chodzi mi o to chy mozna kupic 3 (ale wiecaj, albo mniej) i to zalezy jak sie podłączy który bd który czy są oddzielne potencjometry do tonu:P

pomieszałąm ale mam nadzieje ze zrozumiecie;P wierze w was:P

746 (edytowany przez Bluskaj 2011-01-07 17:47:20)

Potencjometr tonu od głośności różni się tym, że zmienia ton a nie głośność .

Gałka głośności nie działa dokładnie tak jak w piecyku tranzystorowym, że masz gainu praktycznie tyle samo na każdej głośności. Przy kręceniu w dół zmniejsza się ten 'przester'.
Gałka tonu ściemnia/rozjaśnia brzmienie czyli (tak!) zmienia je.

W moim Vintku lespaulowatym są 2 pokrętła tonu i 2 głośności. 1 tonu i głośności do jednego przetwornika. Jak ściszysz jeden to możesz przełącznika między przystawkami używać jako killswitcha.

W jakim sensie kupić potencjometry?

Co do 500k albo 250k, taki cytat z pierwszego lepszego forum znalezionego w googlach:

Zmiana potencjometrów ma wpływ na brzmienie. Jednak zmiana będzie raczej niezauważalna. Przy humbuckerach stosuje się zazwyczaj 500k a do singli 250k. Różnica jest taka, że przy większej rezystancji obcinane jest mniej wysokich częstotliwości po maksymalnym odkręceniu potencjometru (chodzi głównie o Tone).

Zapewne mpx coś doda, poprawi tongue.

747

tak wiem ze tone zmienia ton a głosnosc głosnosc;p...chodzi mi czy jakbym kupywała potencjometry to moge kupic 4 takie same. czy są rózne do głosnosci i tonu... i o tym który bedzie od czego bedzie zalezało jak je podłącze...

748

http://gitara.pl/forum/viewtopic.php?id=40448

oprocz tego ze:

są produkowane potencjometry logarytmiczne i liniowe. Liniowe są stosowane do regulacji tonu a logarytmiczne do regulacji głośności.

volume: logarytmiczny (tak działa ludzkie ucho) - oznaczenie w Europie "B".
w USA, Japonii i paru innych krajach oznaczenie "A"
tone: liniowy - oznaczenie w Europie "A", w USA, Japonii odwrotnie, czyli "B"

dodatkowo moga sie roznic rezystancjami

749

ok:) wielkie dzieki:P

750

Wybiera się ktoś  dzisiaj na studiowkę? Bo chyba sezon się juz zaczyna smile Ja ma swoją za tydzień, ale dziś też idę smile

751

Udanej zabawy Grzesiek:)

752

Ja mam swoją studniówkę dopiero za rok, trzeba jeszcze poczekać... sad
Ale ty baw się dobrze! big_smile

753

Dzięki. Idę się zbierać smile

754

Grzesiu- dobrej zabawy big_smile
Ahh, ja studniówkę miałam 2 lata temu. Jak ten czas szybko leci... tongue

755

hmm... studniówka za rok, a ja nie wiem co robić, sam przecież nie pójdę...

756

witam smile ja dopiero wstalem. Było super, a najlepsze jest to, że za tydzień następna (moja), gdzie będzie leszcze lepiej big_smile

757

witaj grzsku:P ja nie byłam na studniówce i tez dopiero wstałam xD:p

758

Czuję się pocieszona widząc, że nie tylko ja wstaję o tej godzinie tongue

759

Mimo że jestem śpiochem i uwielbiam spać to raczej wstaję przed południem niż po tongue

760 (edytowany przez pendalec 2011-01-09 18:16:58)

Mogłabym spać cały dzień, ale dzisiaj obudzono mnie wyjątkowo wcześnie, bo o 10;/
A przecież zarezerwowałam sobie weekend do długiego snu!
Myszon, spokojnie, masz rok aby znaleźć sobie partnerkę (partnera? zależy jaka orientacja:D) na studniówkę! Jesteśmy w podobnej sytuacji, ale ja patrzę na to z optymizmem. Rok to dużo czasu! big_smile