Temat: Szybkie kostkowanie
Krotko i na temat. Jezeli chce kostkowac strasznie szybko, mam to robic gora-dol, czy dol-dol?
Forum gitarowe
7 bezpłatnych lekcji video dla początkujących [ODBIERZ TERAZ]
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Krotko i na temat. Jezeli chce kostkowac strasznie szybko, mam to robic gora-dol, czy dol-dol?
tak jak Ci wygodnie
Góra dół jest zawsze szybsze niż dół dół.
Jeżeli ekstremalnie szybko, to istnieje coś takiego jak SPEED PICKING. To jest bodajże kostkowanie w "kółko", czyli ruszasz samymi palcami i jednocześnie pomagasz sobie nadgarstkiem - nie wiem jak to określić - ale to takie combo. Szybko kostkujesz palcami wspomagając tą szybkość nadgarstkiem (O!). Więcej informacji o tej technice znajdziesz na Googlach ![]()
Niech inni się jeszcze wypowiedzą, bo się na pewno lepiej na technikach znają (i jeżeli się mylę, to mnie poprawią)... Ja gram właściwie tak jak mi się podoba i jak jest wygodniej (tudzież szybciej) - Tobie to samo mogę poradzić. Jak wyżej ![]()
Góra dół jest zawsze szybsze niż dół dół.
Nie kazdy potrafi tak dokladnie grac, tym bardziej na paru strunach
@up, co nie zmienia fatku, że tak jest szybciej. W czasie przenoszenia kostki nad strunę, żeby znowu uderzyć nią w dół, można uderzyć w górę, więc w tym czasie wykonasz 2 uderzenia, co za tym idzie - jest szybciej.
Wygodniej jest nauczyć się ruszać łokciem a nie nadgarstkiem przy kostkowaniu- używasz mniej siły, mniej się ręka męczy, takie tam.
I góra dół zawsze jest szybciej...
Wygodniej jest nauczyć się ruszać łokciem a nie nadgarstkiem przy kostkowaniu- używasz mniej siły, mniej się ręka męczy, takie tam.
I góra dół zawsze jest szybciej...
A teraz pomyśl co napisałeś
jeśli zginasz rękę w łokciu, to musisz użyć mięśmi bicepsow, tricepsów i pewnie czegoś tam jeszcze, a gdy ruszasz samym nadgarstkiem, to całą rękę opartą masz na korpusie i ruszasz tylko nadgarstkiem, więc łopatologicznie wtedy ręka mniej się męczy. ![]()
A własnie niekoniecznie- z filmiku który tu ktoś kiedyś podsyłał- facet bił rekord szybkości grania- z tego co widziałem głównie ruszał łokciem a nie nadgarstkiem, który trzymał sztywno.
Poza tym- mam kumpla który jest pro playerem w strzelanki i zamiast ruszać nadgarstkiem myszką robi to całą ręką, z łokcia. Zaadaptowałem to i do strzelanek i do gitary.
I zauważyłem że jak się przyzwyczaić to rzeczywiście jest wygodniej, szybciej i ręka się ogólnie mniej męczy niż przy graniu samym nadgarstkiem.
Wiesz co Ci powiem, jak tak teraz wziałem gitarę i spróbowałem, to jednak masz rację. Co więcej, już tak grałem, tylko nie byłem nawet tego świadom. Rzeczywiście tak jest szybciej. Zwracam honor ![]()
Nie ma problemu ![]()
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc