Forum gitarowe
Nie jesteś zalogowany.
Ostatnio edytowany przez Krester (2010-10-07 21:59:17)
Czy ty nie grasz na rozstrojonej gitarze? Albo Ci wzmak sprzęga, mówiłem żebyś grał trochę dalej do wzmacniacza.:> I nie wiem po co to nagranie w tle tylko zagłusza to co Ty grasz...
No i rzeczywiście ten mikrofon w aparacie strasznie się przesterowuje.
O ile się nie mylę, to to nagranie to oryginał Nothing Else Matters, a tam gitara jest nastrojona pół tonu w dół. Dlatego jest taki fałsz...
Tak wiem że to nagranie to NEM, tylko po co ono tam jest ? :>
Podzielam zdanie mpx,w niektorych momentach mialem wrazenie jakby jako podklad leciala inna zupelnie nie pasujaca piosenka,troche nieczystosci bylo,w kazdym razie jeszcze sie pewnie nie oswoiles z nowym sprzetem ![]()
ps. nastroj gitare
edit:hmm,jak posluchalem troche dluzej to chyba ci troche ta piosenka nie lezy ![]()
Ostatnio edytowany przez Nemoris (2009-12-29 23:35:32)
Fajny sprzęcik, ale wykonanie nie najlepsze...
potrenuj jeszcze trochę ten utwór....co do ustawień pieca to się nie znam bo elektrycznej gitary nie mam.
Podkład rzeczywiście nie potrzebny
wlasnie o to chodzi, ze jest fałsz bo gitara nie zgrywa się z melodią piosenki (bo w piosence jest inaczej nastrojona), wiec albo natsroj jak powinno być albo graj bez podkładu ![]()
z tempem też nie najlepiej ;P jak już grasz z podkładem to staraj się grać równo z gitarą w piosence nie szybciej nie wolniej ![]()
i jeszcze jedno jak wystawiasz link do filmu to zrob cos takiego: [youtube]link[/youtube] wtedy bedzie ładnie i przejrzyście ![]()
Ćwicz więcej, a jak nagrywasz i zrobisz spory błąd, zaczynaj od nowa, gubisz sie wyraźnie w tej piosence, graj sobie wolniej a dokładniej
oj,kiedy to było, musze teraz to nagrać jeszcze raz, żeczywiście fajniej brzmi przestrojona pół tonu niżej, a do tego wyłączyłem głupią opcje wzmacniacza, która wyostrza mocno dźwięk, przez to zdawało się, że jest nienastrojona. I tak jak napiałem miałem drugi dzień tą gitarke i troszke innaczej się grało (wielkość, długość gryfu) wcześniej grałem na harley beventon rozmiar:2/4 i mojej klasycznej 3/4, troszke błędó przez to powstało
No to czekamy.
NEM gra się na standardowym stroju, na obniżonym o pół tonu brzmi niefajnie.
ja sobie założysz kapodaster na 11 progu to tak
po co 11 ?? jak założysz na 1 to już będzie brzmiało jak na standardowym
jak założysz na 1 to się podniesie o pol tonu a jak jedenastym bedzie "obniżony" bo na 12 dzwięki się powtarzają jak na pustych strunach
aa bo źle cię zrozumiałem
już wiem o co ci chodzi
myślałem że chodzi ci żeby założyć kapo na 11 progu gdy jest struj obniżony o pół tonu i t tedy byłby "obniżony" o 2 półtony a jak założysz na 1 gdy jest obniżone o półtonu to będzie jak na stroju standardowym
tak, dokładnie ![]()
PS.
lis1994 napisał:
struj
pisze się przez "ó" ![]()
sory xd ale ja mało zwracam uwagi na ort'y szczególnie jeśli piszę szybko ![]()
Momentami całkiem wypadasz z rytmu, albo słabo znasz oryginał (w co szczerze wątpię), ale za bardzo się denerwujesz. Zwłaszcza ten moment z hammerami i pulloffami z pierwszej części intra strasznie przyspieszasz. Zagraj sobie to z oryginałem żeby dobrze tempo wyłapać a potem jak masz z tym problemy to z metronomem graj. Bo widać że umiesz to zagrać, technikę masz dobrą, tylko to tempo... ![]()
zgadzam się grasz to dobrze tylko nierówno tak jak mówił par graj z metronomem albo licz sobie po cichu ;]
Jak dla mnie to oprocz tego ze w tamtym coverze masz rozstrojona gitare to niczym sie specjalnie nie rozni od tego.Kup sobie footswitcha i nie mam pojecia dlaczego w niektorych momentach przestajesz grac,cwicz to z metronomem,a szczegolnie solowke.
Krester napisał:
wyłączyłem głupią opcje wzmacniacza, która wyostrza mocno dźwięk, przez to zdawało się, że jest nienastrojona.
Właśnie tym się te nagranie różni i tym, że nie zagłusza mnie metallica. Robie przerwy bo gram z orginałem (słuchawki na uszach) i nie nauczyłem się do tej pory grać na dwóch gitarach (gram jako pierwsza), druga gitara gra 2 sekundy po refrenach.
Ostatnio edytowany przez Krester (2010-07-02 00:16:16)
Szczerze mówiąc nie jest źle, aczkolwiek zdarzały się błędy. A wzmacniacz jak dla mnie dziwnie brzmi, dlatego na minus. A For Whom The Bell Tolls mogłeś nagrać razem z pierwszą i drugą solówką, bo są one stosunkowo łatwe. Tyle ode mnie.