Forum gitarowe
Nie jesteś zalogowany.
Co prawda to, co macie ocenić, nie do końca zasługuje na miano gitary, ale co tam.
Cover intra do piosenki Led Zeppelin:
Kiepsko mi poszło, ale przed kamerą zawsze się stresuję i popełniam masę błędów. No i to tempo... Następne nagrania wkrótce. Tu parę fotek:

ja używam chyba innych tabów, ale nie jest źle
Połączyłem dwie wersje tabów.
Nom kazdy gra po swojemu wazne zeby wedlug wlasnego uznania brzmialo, niezle zagrales gdyby nie tempo to caly cover bylby na pewno dobry ^^
Co godzinę gram to lepiej ^^
Może za kilak dni wstawię lepszy cover, a za parę tygodni całe Nothing Else Matters.
Ja skorzystam z okazji i polece ocenianie mojej wersji tego utworu granej rowniez na klasyku^^
Fajnie zagrane
Mam wrazeenie ze troche nie w tepo zagrales
i nadal sie stresujesz znacyz nie pewnie bijesz jakos w te struny ale ogolnie wykonanie dobre ![]()
Nie w tempie, za wolno, ale przynajmniej czysto. Widać postęp
Czekam na dalsze efekty ciężkiej codziennej pracy ![]()
Znajomy gitarzysta stwierdził kiedyś: "Graj wolniej, ale w rytmie.". Słucham się go ![]()
PS Pracuję nad Zegarmistrzem Światła
Ostatnio edytowany przez Raphael (2009-10-07 20:57:20)
Jak można było przeczytać w dziale "Jak to zagrać?", nie było łatwo, ale oglądając wiele razy wideo z Woźniakiem udało mi się to rozszyfrować. Kapodaster z ołówka ;]
Ostatnio edytowany przez Raphael (2009-10-08 23:23:48)
szkoda, że nie ma video, ale to mi się podobało. super. spróbuj dać w tle oryginał, będzie ciekawiej ![]()
Widać postępy! ![]()
no niezle... coraz ciekawiej ![]()
Zastanawiam się... Uczyć się dalej Nothing Else Matters* i Stairway to Heaven**, czy dać to, co już opanowałem?
_________
* - Całe intro
** - do momentu gry niestandardowymi akordami (Amsus4 bodajże)
Ostatnio mój znajomy z zespołu powiedział mi żebym się nie uczył po fragmentach bo to nie ma sensu,no i od tamtego czasu się tego trzymam
,tobie też radzę.A może spróbuj na klasyku zagrać coś na power chordsach
,np. smells like teen spirit czy rape me.
Nirvana
? Znielubiłem ją, odkąd przeczytałem słowa lidera: "Im graliśmy bardziej POP-owo, tym bardziej byłem szczęśliwy".
Na pc to wrzucę najwyżej swoje własne kompozycje... Albo Zuzannę!
Cobain mial za przeproszeniem lekkiego pier.... więc czasami różne głupoty gadał
No nie wiem może coś red hot chilli peppers?Grają na akordach,na powerach i na pojedyńczych strunach,więc jest do wyboru trochę,a piosenki nie są bardzo skomplikowane,spróbuj sobie zagrać californication-fajnie brzmi.
Na razie nagram to "Dla Elizy", a potem muszę wkuć Schody i Nic-Ważne. To priorytety teraz!
Voila! No, to czas na intro do Nothing Else Matters, bo bez elektrycznej i tak reszty nie zagram ![]()
Ostatnio edytowany przez Raphael (2009-10-10 12:37:31)
No tak średnio Ci to wyszło. Ale widać postęp no i wreszcie jest obraz! ![]()
weś doj taby do fur elise
1e: 0-0-0--------------------------------------- 2b: -4-4--0-3-1---------1--0------0--1---------- 3g: --------------2--2-2------1-1-------2-2----- 4d: ----------------2-2------2-2-------2-2------ 5a: --------------0--------2---------0---------- 6e: -------------------------------------------- 1e: 0-0-0--------------------------------------- 2b: -4-4--0-3-1---------1--0------------1------- 3g: --------------2--2-2------1--1-0-------2-2-- 4d: ----------------2-2------2------------2-2--- 5a: --------------0--------2------------0------- 6e: -------------------------------------------- 1e: ------0-----1-0--------0---1---------------0-0-0- 2b: 0-1-3----1------3--3----3-------3-1--0----------- 3g: --------0-0-------0-0--------2----------1-------- 4d: ----------------------------2-2--------2-2--2-2-- 5a: ------3------------------------------2----------- 6e: ----------------3----------0--------------------- 1e: 0-0-0-0----------------------------------------- 2b: -4-4-4--0-3-1---------1--0----0----1------------ 3g: ---------------2--2-2------1-1-------2-2-------- 4d: -----------------2-2------2-2-------2-2--------- 5a: ---------------0---------2---------0------------ 6e: ------------------------------------------------
Et voila! Nie jest to może oryginalne brzmienie, ale całkiem nieźle imituje Bethovena.
Długo mnie nie było, co? Nie wiem, czy ktoś mnie jeszcze pamięta. Zaczynałem ponad rok temu z tą właśnie stroną, duzo się od tego czasu zmieniło. Jestem lepszy, biorę się już nawet za Master of Puppets, umiem Enter Sandman, opracowuję się własnie solo. Jakiś czas temu nabyłem gitarę Ibanez S320. Poprzedniemu właścicielowi zmieniły się w życiu priorytety, więc wyprzedawał cały sprzęt muzyczny, a troche tego było. Mnie dostało się wiosło. Do tego przyjaciele kupili mi przez znajomego pracownika GuitarCenter wzmacniacz Line 6 Spider IV 15, więc mam już prawie wszystko. Do tego przyjęto mnie do zespołu, a z jego głownym gitarzystą zaczynamy tworzyć odrębny projekt. Niedługo wrzucę nagrania, tylko opanuję kamerkę. Na razie mam dla was fotki.

Pozdrowienia ![]()