Forum gitarowe
Nie jesteś zalogowany.
Krytykujcie, pouczajcie, radźcie
musisz troszkę popracować nad feelingiem i będzie spoko ![]()
Myślę, że to kwestia techniki:) skupiam się na razie nad tym aby nie popełnić błędu:) Myślę, że dobry feeling przyjdzie z czasem jak będę grał to na luzie ![]()
Dokładnie tak, to miałem właśnie ma myśli
Sam dopieszczam NEM i gram w to w kółko, żeby nie tyle grać czysto, co płynnie ![]()
Ze strony technicznej nie ma się do czego przyczepić, brawo ![]()
Co do feelingu - nie da się go poprawić, trzeba się po prostu ograć - innego wyjścia chyba nie ma.
z feelingiem taj jest raczej przy każdej piosence ^^ dochodzi dopiero jak ją grasz nie zastanawiając się co tam jest dalej tylko grasz z zamkniętymi oczami i wczuwasz się w to co grasz
ja tak mam przy nem (nie chodzi mi tutaj o solo bo to muszę jeszcze przećwiczyć
)
Ta lewa reka mnie gnębi ale nie wiem jak ci to wytlumaczyc
Chyba wiem, co masz na myśli. Chodzi ci pewnie o to, że za sztywno ją trzymam w nadgarstku. Widać to szczególnie przy vibrato(jeśli tak to wgl można nazwać
).
Jak dla mnie świetne solo ![]()
Można by dostać taby do "W strugach deszczu" ? Albo przynajmniej do tej części od, zdaje się, 27 sekundy. Nie mogę się tam połapać
Jeśli oczywiście to rozpisałeś już ;-)
Z góry dzięki :-)
Siema. Wiele osób pytało mnie o te taby,ale jak na razie tego nie rozpisałem. To naprawdę nie jest trudne żeby to rozgryźć
Ja uczyłem się z tego nagrania, bo też nigdzie nie mogłem znaleźć: ![]()
W sumie to już mi to niepotrzebne
I dobrze, że tego nie rozpisałeś. Bo jakbyś mi teraz podał, nie byłoby tej satysfakcji po zagraniu piosenki
A już prawie wszystko rozpracowałem (cała zwrotka i dwie trzecie solówki)
No ale ja muszę sobie i tak rozpisać, bo bym zapomnial ^^
Nowe nagranie. Dużo błędów. Za mocno uderzane akordy. I niespodzianka pod koniec filmu;p To wszystko jest do poprawy, ale nie miałem już możliwości nagrać nowego, bo aparat wzięła siostra. A Wy co o tym myślicie?
Albo aparat tak zniekształcił dźwięk, albo masz rozstrojoną gitarę. Poza tym to fajnie, ale mogleś grać na humbie pod gryfem, bo ten pod mostem brzmi tak płasko (przynajmniej przy grze akordowej).
PS. fajny dzwonek ![]()
Aparat+ konwersja +niedopracowane brzmienie ![]()
Jak na moje ucho to jest całkiem nieźle, pewnie jak nie nagrywasz to wychodzi jeszcze lepiej (znam ten ból).
No i bardzo fajnie że właśnie to zagrałeś, bo podsunąłeś mi fajną piosenkę, więc też się jej nauczyłem ;D
Dzięki Par
Może ktoś jeszcze wyrazi swoją opinię?
Występ naszego szkolnego zespołu na Wojewódzkim Festiwalu Piosenki Anglojęzycznej w Chełmie
Ja to ten w czerwonym ;D Co o tym myślicie? Jakość straszna.
Radośnie ![]()
Mi tam się podoba się.
Chelmie? Może sie znamy
Też jestem z Chełma
W CHDK to graliście?
Tak, tam graliśmy, ale nie jestem z Chełma
A byłeś na tym festiwalu? ;>
Nie, wtedy akurat chorowałem... Jeżeli bedzie organizowany za rok, to prawdopodobnie bede ![]()
Też za rok pewnie będę ![]()
Oo, no to widzimy się na scenie WDK/PDK/CHDK/MDK... (czy jak tam to zwą...) ![]()