Forum gitarowe
Nie jesteś zalogowany.
jak zwykle mi się nudziło, i zrobiłem własny podkład, ale nie do końca własny... Jest to The Jack AC/DC, nagrałem gitarę rytmiczną i wziąłem jako podkład tak cichutko. Do tego impro:
http://szerszen97.wrzuta.pl/audio/1J9ql … cja_e-moll
jakby ktoś chciał do tego improwizować - śmiało, daję link do samego podkładu:
http://szerszen97.wrzuta.pl/audio/9ejv1 … o_the_jack
wiem, improwizować nie umiem zbytnio, ale mam za to frajdę ![]()
Gitarzystek napisał:
wiem, improwizować nie umiem zbytnio, ale mam za to frajdę
i to jest najważniejsze!
W sumie szczerze mówiąc nie mogę się w tym połapać to nie oceniam :p
no to ja znowu sobie nagrałem banalny podkład, i po-improwizowałem do niego. (nie wiem czy 'poimprowizowałem' jest poprawnie napisane...'
jak jest taka przerwa, to nie koniec, tylko specjalnie tak ![]()
Impro
jakby ten podkład ktoś chciał, to też mogę wrzucić, ale co to za podkład ;P
Cala improwizacja jest nie rowno,jak grasz to tniesz te dzwieki,popracuj nad tym sporo.
FINALLY!
Gitarzystek powrócił na gitaradlapoczatkujacych.pl! ![]()
Fajnie znowu Was widzieć. Mam nadzieję, że mnie pamiętają tu co niektórzy.
Wrócilem do Rock'n'rolla. Czemu? Przede wszystkim 10 czerwiec. Z bratem jakieś dwa miesiące przed Sonisphere kupiliśmy bilety, ale dopiero po usłyszeniu Motorheada, Maidenów to wszystko co czuło się do muzyki wróciło. Zastanawiałem się od czego zacząć nagrywanie. Padło na Nervous Shakedown. Jakoś tak. Piosenka z genialnym riffem i chwytliwym refrenem, tak podle zapomniana. Możliwe, że jak zwykle niezsynchronizowane trochę wideo z dźwiękiem, ale jest stereo. Na lewym kanale tylko ja.
Pamietaja niektorzy^^
Fajnie zagrane, dograj jeszcze tylko solo ![]()
o kurde, super
dobra decyzja o porwocie
i fajne brzmienie ![]()
Jakiego wzmacniacza uzywasz?
Peavey Solo
Momentami nie nadążam za Motorheadami. Jestem na lewym kanale. Owszem, mogłem dać siebie głośniej
Z taba tylko main riff, reszta ze słuchu, także jak coś źle to mówcie od razu.
2:55 - Pogo szalonej muchy ![]()
Enjoy i zapraszam do komentowania ![]()
Nagrałem impro... Ej no, nie wychodźcie... Wiem, wiem, tragicznie improwizowałem, ale uważam, że teraz jest o wiele, wiele lepiej. Nawet zdecydowałem się na taping oburęczny!
Nie powiem w którym momencie, bo zależy mi, abyście wysłuchali do końca i powiedzieli co robię źle.
Bardzo proszę o rady
Improwizacja
Ostatnio edytowany przez Gitarzystek (2011-07-02 18:59:47)
Ogladalem juz wczescniej, jakos mysle, ze wybrales ta piosenke, dlatego, ze jest w niej acdcowski riff
Fajnie zagrane, spoko brzmienie wzmacniacza^^
Krester napisał:
Ogladalem juz wczescniej, jakos mysle, ze wybrales ta piosenke, dlatego, ze jest w niej acdcowski riff
Fajnie zagrane, spoko brzmienie wzmacniacza^^
riff jest genialny, ale bo ja wiem czy ejsidisowski... Raczej Motorheadowy
Nie na serio to lubię zgraję Lemmy'ego i chciałem coś nakręcić, a LMLaR wydawało mi się najbardziej ambitne z riffów Motorheada, z tych co znam oczywiście. ![]()
Z okazji, że niedługo wracam do strun dwunastek, to nagrałem - uwaga - solo na intrze do fade to black
Kiedyś słuchałem, spodobało mi się to zagrałem...
wiem, wiem, nie to tempo, zła artykulacja, kupe failów bla bla bla
Na usprawiedliwienie mogę tylko powiedzieć, że mam prawie okrągłą kostkę.
Solo
Gitarzystek napisał:
Na usprawiedliwienie mogę tylko powiedzieć, że mam prawie okrągłą kostkę.
To żadne usprawiedliwienie ![]()
Co do tego solo, niby dźwięki odpowiednie, ale zero wyczucia i rytmu. Dopracuj z metronomem na wolnym tempie, potem włącz backing track i będzie git ![]()
Grzesiek ma racje, nie staraj sie pokazywac jak 'szybko' potrafisz grać, tylko pokaż nam ze masz poczucie rytmu i panujesz nad swoimi sześcioma strunami ;P zacznij grac to z orginalem, to pomoże ![]()
Mierz siły na zamiary i nie porywaj się z motyka na słońce ![]()
Kolejna Malcolmowa partia ![]()
Kurde nagrałbym coś ale ciągle jestem poza warszawą a gitara sie kurzy...
ee... nie mogłeś tego u siebie napisać?
I tak nie skomentuje nikt, ale wrzucę...
Ktoś skomentuje. ![]()
W dwóch momentach zgubiłeś rytm, poza tym nie ma się do czego przyczepić. Graj solówki, bo nie ma potrzeby żeby się ograniczał. Aaa, i nie wiem do czego się podłączasz ale dodaj gainu, jak możesz bo teraz praktycznie na cleanie grasz. ![]()
Impro, pierwsza minuta jest jaka jest, ale uznałem, że wrzucę bo dalej wydaje mi się całkiem spoko. Liczę na Wasze cenne rady ![]()
tak, + blue note, ale prosiłbym o ocenę, jakieś wskazówki