Forum gitarowe
Nie jesteś zalogowany.
Teraz czas na NEM (solo)
Znów nagrywane moim SE W200i (VGA), wiec jakość po raz kolejny nie powala, ale ogdlądac i słuchać się da. Jak będzie mikrofon będzie i całe NEM ![]()
wow, fajnie, jaki czysty przester ![]()
Jakie ustawiena pieca, jakiegos efektu uzyłeś? ![]()
pięknie, ten przester naprawdę fajnie, gra rewelacyjna. (wypowiedź profesjonalisty <lol2>)
Alias napisał:
Jakie ustawiena pieca, jakiegos efektu uzyłeś?
Właśnie ostatnio moj piec mnie zadziwia
niby to 6,5 calowa pierdziawka (Laney LG12), ale brzmieniem bije na głowę wzmacniacze tej klasy. Dużo bawię się dźwiękiem i udaje mi sie uzyskać ciekawe brzmienia, ostatnie było takie: drive 9/10, bass chyba 2 (ale nagrywalem cicho wiec tak mało żeby nie zamulało dźwięku, normalnie daję na full zeby cos wydobyć z tego głośnika
), mid 4,5/10, treble 6,5/10, volume 2/10 (podaje tez volume, bo wlasnie było cicho i w zwiazku z tm musialem zmniejszyć bas). Normalnie nie trzymam się treguł, że jakieś mocne kawałki gram na takich czy takich ustawieniach, tylko bawię się z dźwiękiem, aż uzyskam odpowiedni efekt
Oczywiście te ustawienia będą (na pewno) brzmieć inaczej na waszych wzmacniaczach, ale polecam wlaśnie taką zabawę z dźwiękiem ![]()
PS. Na czystym kanale wycisnę nawet lekki crunch ![]()
Ostatnio edytowany przez grzesiek2805 (2010-07-06 22:28:17)
Fajnie Ci to wyszło
a na jakość nie narzekaj, ja też mam w200i xD
Nagrałem solo do Ovetrure 1928 - Dream Theater
Może nie jest jakies skomplikowane, ale spodobało mi się i sobie nagrałem ![]()
Niby słychać co grasz, ale artykulacji już nie uchwycę i dlatego niestety nic nie napisze.
no tak, zapolniałem dodac, ze nagrywalem kalkulatorem ![]()
Heh
Mikrofon kup bedzie lepiej D: a i moglbys zagrac red hot chili pepers - californication? jestem ciekaw efektow D: Zreszta graj co lubisz ![]()
Ostatnio edytowany przez oabliss (2010-09-20 19:22:46)
czekam jeszcze na footswitcha do wzmacniacza i nagram NEM
a mikrofon mam tylko nie chciało mi się osobnej ścieżki nagrywac ![]()
co wy macie z tym nem wszyscy to chca grac D:
tylko ze ngrała to tylko jedna osoba jak narazie
może Ty chcesz nagrać?
dobra niech bedzie, nagram jeszcze Smells Like Teen Spirit i np You shook me all night long i Back in Black, tylko do AC/DC musze jeszcze dopracowac solo ![]()
umie tylko intro D:
co ty spodziewasz po czlowieku grajacym tydzien na gitarze?! xD
kto nagral narazie? ja nagralem jak tylko doszedl mi elektryk, i pare osob na klasyku/akustyku to gralo i panki to gral.
,,nagram jeszcze Smells Like Teen Spirit i np You shook me all night long i Back in Black, tylko do AC/DC musze jeszcze dopracowac solo ,, Mam to samo... Ale wczoraj sie cieszylem, wreszcie znalazle wmiare fajny dzwiek do ac na mojim wzmacniaczu to teraz ac gram ![]()
Ostatnio edytowany przez Krester (2010-09-20 21:40:27)
ja jak bede "pro" *marzenia* nagram jak gram breaking benjamin <3 xD albo system of a down ![]()
nagraj cale master of puppets w orginalnym tempie
nikt tego na tym forum nie osiagnol
tym predzej ja osiagne po tygodniu grania
dobra predzej daj gg jak juz bo offtopa robimy xD
0700, a nie to nie moj, czek, 6543638
Krester napisał:
0700
służbowy? ;>
hah
no ba nie wiedziales? xD
dobra, dziekuje Wam za komcie ;* ale może lepiej oceńcie filmiki ![]()
wg. mnie swietne D: