#1 2010-07-05 15:45:58

blacklightru
Użytkownik

Proste piosenki na imprezę (z chwytów)

Witam, niedługo robię małą imprezę na działce i pomyślałem, że mógłbym spróbować grać na gitarze przy ludziach, niestety granie z chwytów sprawia mi na razie problem, może i dlatego że nie znam żadnych prostych piosenek wpadających łatwo w ucho a z tabulatury za imprezie moim zdaniem gra się bez sensu bo ciężko do tego śpiewać i trzeba być dość skupiony bo wtedy słychać bardziej fałsze, no i jest znacznie ciszej smile Polećcie mi proszę jakieś proste piosenki z chwytami i dość prostym, najlepiej wesołym (chociaż niekoniecznie) tekstem, do którego bicie będzie łatwe do opanowania i takie, że ludzie obczają co gram, nawet zanim zacznie się śpiewać smile Chwyty które znam i potrafię chwycić to: C, d, D, D7, e, E, G, a, A i A7. Dzięki za odpowiedzi (do imprezy 2 tygodnie big_smile)

#2 2010-07-05 15:54:08

Alias
Użytkownik

Re: Proste piosenki na imprezę (z chwytów)

no to coś Dzemu smile
NP Whisky, Naiwne Pytania smile

"Naszą największą zaletą nie jest to, że nigdy nie upadamy, ale to, że zawsze potrafimy się podnieść." Ralph Waldo Emerson
--------------------------------------------------
Schecter Diamond Series Omen 6 i Fender Frontman 25R smile

#3 2010-07-05 16:00:15

blacklightru
Użytkownik

Naiwne pytania potrafię zagrać tak jakoś, tylko dzięki temu że znalazłem chwyty rozpisane na tabulaturze (nie wiedziałbym np. że przy graniu D trzeba dołożyć raz jeden palec na wyższy próg i takie tam) big_smile  Do whisky patrzyłem chwyty są 2 których nie znam, ale może ich się nauczę smile A z biesiadnych coś ktoś zna (z takim tekstem by wszyscy mieli ubaw) ? smile

#4 2010-07-05 16:25:52

grzesiek2805
Użytkownik

Wielki śpiewnik polski pobierasz, wybierasz i grasz wink

Poza byciem gitarzystą, jestem wielkim fanem gitary. Kocham ten cholerny instrument. - Steve Vai
//Washburn WI24 (TESLA Plasma 2 set) -> VOX V845 -> Ashdown G60R, Epiphone DR100
GG: 7365993

Stopka forum