Forum gitarowe
Nie jesteś zalogowany.
Blazing guitar
Po dłuuugim okresie lenistwa coś tam mi się znowu zachciało nagrać ![]()
enjoy
Raczej nieprawidłowo trzymasz lewą rękę- chodzi o to, że łokciem dotykasz tułowia, co nie powinno mieć miejsca.
Klaudija napisał:
Raczej nieprawidłowo trzymasz lewą rękę- chodzi o to, że łokciem dotykasz tułowia, co nie powinno mieć miejsca.
Niby dlaczego ? Każdy gra jak mu wygodnie.
dopóki tym kciukiem niepotrzebnie nie tłumi sie strun (czasami celowo np. przy akordzie C dur) to mało ważne jak sie go trzyma
oczywiście profesor w szkole muzycznej powie co innego
bardzo ładnie to zagrałeś
Sylwester napisał:
Niby dlaczego ? Każdy gra jak mu wygodnie.
Dlatego, że taka jest ogólna zasada. Taki sposób ukladania lewej ręki może na poczatku wydawać się wygodny, ale potem może się stać dużą przeszkodą w czynieniu postępów (zmniejsza nam zakres ruchu)
Ostatnio edytowany przez Klaudija (2010-07-02 16:34:53)
Bardzo fajnie, polecam skracanie okresów lenistwa bo miło się tego słucha.
Klaudija, czy Ty może słuchałaś gry Bigby'ego czy tylko patrzyłaś jak ma ułożoną rękę? Gdybyś posłuchała to chyba nie miałabyś wątpliwości że w tym przypadku ciężko mówić o trudnościach w czynieniu postępów bo gra doskonale. Nie ma też problemów ze zmniejszeniem zakresu ruchów bo widać że ma pełny zasięg od 1 do 12 progu, tym bardziej że to klasyk jest (i to jakiś mały jak na moje oko, choć mogę się mylić) a Twój obrazek sprawdza się, owszem, ale na elektrykach. Ja wiem że chcesz dobrze ale pomyśl najpierw zanim coś napiszesz.
W trakcie grzebania po dysku znalazłem wersję beta mojego coveru "Disarm" Smashing pumpkins .
Straszny staroć, grany jeszcze na starym akustyku, 3 gitary plus wokal (szeptany żeby wspólokatorki broń boże nie usłyszałt
)
enjoy:
http://jester22.wrzuta.pl/audio/3LloYStxFm5/disarm
Przymiarka do hartkora ![]()
Intro do kawałka nad którym obecnie pracuję, na razie bardzooo powoli, jeszcze nie wyrabiam szybciej ![]()
coś Ci struna D nie stroi ![]()
no moze trochę..
ale bardzo fajnie sie tego słucha, swietne ![]()
Tym razem chcę sie podzielić owocem dzisiejszego wieczoru
Taki cover "The great below" Nine Inch Nails zmontowany w audacity ![]()
Wokal ssie pod koniec ale nie umiem lepiej
Enjoy
LINK:
http://jester22.wrzuta.pl/audio/aeREFeDb1yJ/great_below
Ostatnio edytowany przez Bigby (2010-06-12 22:43:05)
Super wokal, grze nic nie można zarzucić, jestem pod wrażeniem, słuchałem z niemała przyjemnością ![]()
Mój pierwszy występ na żywo ![]()
Ogólnie niezły stres, trochę błędów przez to wyszło, ale chyba dało radę ![]()
Nówka, jeszcze troche błedów ale nie miałem siły nagrywać tego po raz 3454632342 ![]()
Wreszcie znalazłem czas żeby cokolwiek pograć, wyszły z tego takie dwa maleństwa:
Ostatnio edytowany przez Bigby (2010-11-11 00:23:55)
wow...ale Ty świetnie grasz! xD Eye of the tiger powaliło mnie na kolana..naucz mnie! xD
Masz do tego taby, czy sam ułożyłes? ![]()
tez tak chce grac! xD jeszcze dluga droga przedemna D:
@ Alias:
Oparłem się na tym filmiku:
http://www.youtube.com/watch?v=Q0vNB_YgCaM
Takie tam maleństwo
Jak zwykle super.
ogladalem to anime i strasznie mi sie podobala ta piosenka
pieknie zagrany utwor
wymiatasz
tylko ciemno jak w czterech literach D:
Elo ![]()
Dziś wrzucam coverek "4 chord song" kabaretu Axis of Awesome (mysle ze sporo osob wie o co chodzi )
Tak, zdaje sobie sprawe ze tak naprawde nie umiem spiewac
nagralem to troche dla jaj i troche zeby pokazac jak latwo mozna zagrac fajny kawalek na ognisko impreze czy cokolwiek ![]()
Jak internet pozwoli to potem wrzuce coś "normalnego"
Normalnie wymiatasz. Jak patrzę na swoje filmiki, to normalnie... nie chcę o tym mówić. Ale nie zniechęciło mnie to, wręcz zachęciło do czynienia postępów. ;]
Internet był łaskawy i się załadowało
Tym razem nagrałem fingerstyle'ową wersję "Radical Dreamers" Yasunori Mitsudy z gry Chrono Cross, njoy :