Forum gitarowe
Nie jesteś zalogowany.
Teoretyczne jestem nowy na forum (więc witam wszystkich), ale zaglądam tu coś koło trzech miesięcy czyli odkąd mam gitarę.W końcu postanowiłem się zarejestrować i przy okazji coś wrzucić...
Everlong
Times Like These
Ostatnio edytowany przez komcio1 (2010-12-12 16:44:00)
Mnie się podoba. Słit
6+.
Jak dla mnie wypas bo tak nie umiem
nawet jeszcze gitary nie mam ;(
Ale z tego co ogladalem filmiki to ladnie ;>
jak na 3 miesiace to ladnie ;p
Ja sie tam na grze nie znam bo dopiero zaczynam , ale zauwazylam ze masz ta gitare ktora ja chce kupić
I chce sie spytać czy jest dobra.? ![]()
A skąd wziąłeś taby?? bardzo fajnie zagrane ![]()
Bardzo fajne, podoma mi się ![]()
Sorry ,że tak długo nie odpowiadam .No więc tak gitara pasuje mi tak średnio, ma takie (jak to mój kolega określił) twarde brzmienie.Na początek polecałbym yamahę za ok 600 zł http://www.bratpol.com.pl/?prod=1448&cat=8. Hmm taby... nie pamiętam... na pewno główny riff wziąłem stąd http://www.youtube.com/watch?v=7YbO7kFrdAc . A solówka i refren to po różnych stronach szukałem i w końcu sobie sam stabowałem .
Jak będę miał więcej czasu to rozpiszę solówkę i refren.
Ostatnio edytowany przez komcio1 (2009-12-05 13:11:31)
Chorus: C#5 G#5 D#5 G#5 e|----------------------------| B|----------------------------| G|-6---------8----------------| D|-6----6----8----6-----------| A|-4----6----6----6-----------| E|------4---------4-----------| C#5 G#5 D#5 e|--------------------------| B|--------------------------| G|-6---------8--------------| D|-6----6----8--------------| A|-4----6----6--------------| E|------4-------------------| Solo: e|---------------------------------------------------------------| B|---------------------------------------------------------------| G|--10-10-10-10-10-10-10-10-8-6---8-8-8-8-8-8/10-8-6-5-----------| D|---------------------------------------------------------------| A|--8--8--8--8--8--8--8--8--6-4---6-6-6-6-6-6/8--6-4-3-----------| E|---------------------------------------------------------------| e|------------------------------6----8----6----------------------| B|-------------------------9-----------------9v------------------| G|--3-3-3-3-3-5-6-5-3---66---66---66---66--6---------------------| D|---------------------------------------------------------------| A|---------------------------------------------------------------| E|---------------------------------------------------------------| e|---------------------------------------------------------------| B|---------------------------------------------------------------| G|--10-10-10-10-10-10-10-10-8-6---8-8-8-8-8/10-8-6-5-------------| D|---------------------------------------------------------------| A|--8--8--8--8--8--8--8--8--6-4---6-6-6-6-6/8--6-4-3-------------| E|---------------------------------------------------------------| e|---------------------------------------------------------------| B|---------------------------------------------------------------| G|--3-3-3-3-3-5-6-5-3-8/13v--------------------------------------| D|---------------------------------------------------------------| A|---------------------------------------------------------------| E|---------------------------------------------------------------|
Już. Co prawda to nie moje ale tak to gram.
Dobry
tutaj moj nowy cover -
Ostatnio edytowany przez komcio1 (2010-12-11 12:27:57)
Stary, masz zajebisty głos
całokształt fajnie się prezentuje ![]()
mam pytanie: chodzisz na jakieś lekcje śpiewu czy coś?
zajebisty wokal ;] gra też niczego sobie ![]()
Łooo dzieki mi ludzie mowia ze tak srednio mi to spiewanie idzie. Na lekcje nie chodze robie cwiczenia z tej strony (ogolnie ta stronke polecam bo mozna sie duzo o spiewaniu nauczyc)
http://forum.wokalmania.pl/cwiczenia-t37.html
Ostatnio edytowany przez komcio1 (2010-12-12 16:56:39)
zacheciliscie mnie tymi opiniami :p jeszcze jeden cover
I o to chodzi
dla mnie bomba, pod wzgledem techniki gry raczej nie ma się do czego przyczepić. Fak, na prawde masz zajebisty głos, taki z chrypką :d
PS. Mam propozycję na nastepna piosenkę: Sum 41 - Pieces, oczywiście w wersji akustycznej.
Strasznie jestem ciekaw jak brzmiałoby to w Twoim wykonaniu ![]()
Kolejny cover
Jest pare niedociagniec ale po prostu za kazdym razem cos robilem zle(albo slowa mi sie pomylily
albo na gitarze jakis duuuzy fail byl) i w koncu wybralem ta wersje bo mi wyszla najlepiej XD
Pieces znam znam i moze sprobuje nastepnym razem. Chyba na gitare nie jest jaks trudna.
Ogolnie to za trudniejsze rzeczy sie nie biore bo z wokalem wychodzi z tego niezla kupa
.
Ostatnio edytowany przez komcio1 (2010-12-13 17:03:08)
fajnie zagrane i zaspiewane (byly faile czasami ale i tak niezle
) coz to za gitare masz? ;>
to twoj ulubiony zespol czy poprostu latwe piosenki i slowa maja?
a i co ten kciuk czasami tam robi na gryfie?!
tzn. czemu strun dotykasz nim?! xD
Możesz nawet dotykać piętą jak Ci wygodnie i dasz radę tak dociskac struny. Jak ktos ma długie palce, to czasem jest wygodniej złapać kciukiem basową strunę, a resztę dźwięków pozostałymi palcami.
Komcio, jak zwykle odjazd.
O, jak to fajnie widzieć, że ktoś na tym forum też gra piosenki Foo Fighters ![]()
Times like these jest bardzo prosta, sama nauczyłam się jej jako jedną z pierwszych (chociaż teraz wiem, że nagrywanie jej na tydzień po powrocie ze szpitala nie było najlepszym pomysłem XD). Ale mam wrażenie, że Dave nie gra jej z capo - wtedy brzmi trochę głębiej ![]()
A co do Wheels - wydaje mi się, że trochę za szybko. Ale nadal bardzo fajnie
Osobiście wolę tę piosenkę w wersji elektrycznej ![]()
Ale naprawdę bardzo mnie ucieszyło, kiedy zobaczyłam, że dodałeś swoje covery Foo Fighters. Jakiś czas temu miałam wrażenie, że jestem na forum sama z miłością do tego zespołu, a tu proszę x)
Czekam na kolejne filmiki
- Serum
Huh ale sie nazbieralo komentarzy ^^.
@ Oabliss
faile byly i to wg mnie grube i na gitarze (szczegolnie poczatek) i wokalu( druga zwrotka zrabana kompletnie jest) ale tak jak mowie juz nie mialem zdrowia nagrywac po raz 5 z kolei
.
Gitara to ibanez v 50 naprawde badziew nie polecam
(chociaz moze przy takiej cenie jest genialana ale ja juz czesto do niej zdrowia nie mam mimo wszystko jednak ja lubie
)
Ja nie mam czegos takiego jak ulubiony zespol . Caly czas zmienia sie to co najbardziej mi pasuje
( w sumie to nawet fajne bo caly czas dodaje jaks swierzosc do mojej gry
)
Kciuk to po prostu jest do przytrzymania E na 2 progu i tyle ![]()
@Grzesiek2805
dzieki za pozytywna opinie daja kopa w dupe i zachecaja do dalszej pracy ale dobrze by bylo jakbys wytykal mi bledy to pomaga ![]()
@Serum
Wiem ze gra ja bez kapo ale ten kapo nie jest bez powodu
po prostu lepiej mi w tej tonacji spiewac to.
Wheels specjalnie za szybko zeby nadac temu wiecej energii , to nie brzmi tak dobrze na akustyku i jeszcze do tego grane powoli...
Wprawiłeś mnie w kompleksy... Ja gram już rok i nie gram nawet w połowie tak dobrze jak Ty. Możesz dać taby do wheels? Wiem jakie akordy, ale nie rozkminiam początku.
Ostatnio edytowany przez McBekon (2010-12-19 17:17:45)
@McBekon ja gram juz prawie 1.5 roku... wiec nie musisz miec kompleksow ![]()
wiesz co wheels ja gram w zupelnie innej tonacji i przerobilem troche ten motyw poczatkowy (zebym mogl go w innej tonacji zagrac) pisac tabow mi sie nie chce
Tutaj masz w miare ok tab http://tabs.ultimate-guitar.com/f/foo_f … 5_tab.html
(chociaz cos mi w solowce nie pasuje tam ale moze jest po prostu grana o oktawe nizej )
@Grzesiek2805
nie moge tego pieces ogarnac gubie sie w tym sprobuje za tydzien to nagrac... moze mi sie uda
poki co taka balladka pewnego ubostwianego przeze mnie kiedys zespolu
Green Daya
fajny cover, trudno się uczy śpiewania i grania naraz? bo chyba zaczne iść w te strony... tylko nie wiem ile to pracy ode mnie będzie wymagac. ![]()
Wiesz powiem ci ze ja mialem z tym duuuuuze problemyale zalezy od osoby . Pierwsza piosneke ktora umialem grac i spiewac nauczylem sie z pol roku temu.Tylko ja moglem spiewac i grac bo nic innego mi nie wychodzilo. Najwazniejsze to wyrobic sobie podzielna uwage. Jak bedziesz mogl cos do kogos powiedziec i jednoczesnie grac to znaczy ze mozesz sie brac za wiekszosc prostych piosenek.