Forum gitarowe
Nie jesteś zalogowany.
Oto mój pierwszy cover!
Simple Plan - Crazy
Sorki za jakość, ale nagranie z telefonu... ![]()
A tak w ogóle, to witam wszysktich gitarzystów i forumowiczów![]()
Swoją przygodę z gitara rozpocząłem jakos w polowie gimnazjum, czyli gram jakis 4 rok
Moja pierwsza gitara to zwykły klasyk, ale świetnie się na niej gra
od tego czasu gralem tylko chwytami, a w tabulatury bawilem się tylko przy jakis piosenkach (solo, itp.), w sumie to teraz tak na prawdę używam tabulatur, gdyż ok 3 tygodnie temu nabyłem elektryka Washburn'a WI24 ![]()
Zapraszam do oceniania i udzielania rad:)
Pozdrawiam:)
Ostatnio edytowany przez grzesiek2805 (2009-11-12 20:05:30)
fajnie ![]()
No, pora odświeżyć ten wątek ![]()
Mój następny cover:
Może już troszeczkę przeterminowany, ale klimacik wciąż jest ![]()
PS. Sory, że bez oryginalnego obrazu, ale aparat mi sie zepsul i nie mam czym nagrywać... ![]()
Ostatnio edytowany przez grzesiek2805 (2009-12-30 00:57:53)
nie no Jingle bells wymiata
, ja to gram na swoim akustyku ![]()
nastrojowy utwór...e tam, nigdy nie jest za późno ![]()
To jest energiczny utwór i trzeba szybko paluchami machać więc ćwicz rozciaganie palców, bardzo powoli i dokładnie a to się przełoży w przyszlości na to że nie będziesz urywał dźwięków w szybkich solówkach.
Poza tym to świetnie:)
w tej piosence ścieżka z wersją melodyczną jest troche spieprzona, bo jak nagrywalem to się opóznienia zrobiły,a potem jak probowałem to usunąć to jakoś tak wyszlo, ledwo to zmontowałem
![]()
Ale ważne, że jest , jest bardzo dobrze ![]()
cholerka ciągnie mnie do gitary akustycznej i nagrałbym cos ale narazie nie mam kasy zeby kupić...
tak więc ferie zapowiadają się pracowicie ![]()
Nadszedł czas na Blusa
widze ostatnio w modzie jest na forum, może nie jest to improwizacja, ale taki krótki riff. Z reszą zobaczcie sami:![]()
Przyjemne ![]()
Fajny riffol, fajny ton (brzmienie)
gitarka Washburn WI24, a w połączeniu z piecykiem Laney'a LG12 udało mi się uzyskać takie brzmienie ![]()
Trochę mi się nudziło, więc nagrałem takie pierdu pierdu na moim klasyku
Aa i nie martwcie się, nie śpiewałem ![]()
strasznie cicho...
Lol, to sobie podgłośnij.
Fajne melodie
Podoba mi się ![]()
Rames, obiecałem i jest ![]()
Jak już wspomniałem, narazie nie mam mikrofonu, więc nagrałem telefonem. Jakość nie pwala, ale jak na VGA to i tak dobrze ![]()
Widać, że już trochę na gitarce ciorasz
Najlepsze moim zdaniem było to nagranie na klasyku i blues ![]()
@Control na elektryku od listopada '09
a ogolnie juz chyba piąty rok. Po przerzuceniu z klasyka na elektryka, mogę powiedzieć, że lepiej mi służy elektryk, bo przez te parę miesięcy rozruszałem bardziej palce i spokojnie zagram takie solowki jak np. ta ostatnia i rożne różniaste szybkie riffy. W ogole gra na tych dwóch gitarach, to całkiem inna bajka ![]()
@Rouge, akurat na tempo jestem baardzo wyczulony, może to przez słabą jakośc tak słychac ![]()
noo zrobiło na mnie wrażenie fajnie
nagraj całośc kiedyś
albo solówkę z In the Name of God ![]()
jak tylko będę miał mikrofon to postaram się nagrać całość ![]()