Forum gitarowe
Nie jesteś zalogowany.
Witam serdecznie forumowiczów, wrzucam dwa coverki które ostatnio nagrałem. W sumie nic ambitnego, ale początkujący jestem.
Mam nadzieję, że po jakimś czasie pobytu na forum uda mi się rozwinąć trochę i grać trudniejsze rzeczy.
Całkiem poprawnie ; )
Od dawna się uczysz?
fajnie, na czym grasz?
Ostatnio edytowany przez Krester (2010-02-12 00:53:17)
W końcu ktoś kto zaczął grać wolniej ale dokładnie i dopiero potem chce sie przerzucić na szybsze i trudniejsze rzeczy ![]()
Nike wiem czy celowo to zrobiłeś ale daje najlepsze efekty ![]()
Hej, dzięki za miłe słowa. Na gitarze grać zacząłem jakieś 1,5 roku temu. A mój sprzęt to Yamaha Pacifica+Roland Cube 30X, mam jeszcze klasyka - Yamahę c30
a tutaj moj kolejny cover, mam nadzieję, że się Wam spodoba ;p
Ostatnio edytowany przez Orka (2010-02-21 01:56:28)
Miło się słucha ![]()
Fajne
Ale te wszystkie utwory na początku się dość nudno powtarzają
(co nie zmienia faktu, że są b dobrze zagrane ^^). A tak na marginesie - ten ostatni cover na jakich parametrach garsz? ![]()
Neck pickup, pokrętła volume i tone na gitarze na ok. 7, piec na ustawieniu "Classic Stack", pokrętło gain na godzinie 1.30, co do equalizera, to wszystkie trzy na ok. 12.00.
Ostatnio edytowany przez Orka (2010-02-21 22:59:22)
Zdaje się, że na forum zaczął się sezon na improwizacje, więc też postanowiłem spróbować coś stworzyć :-p Może trochę monotonnie i miejscami fałsze kaleczą uszy, ale mimo to mam nadzieję, że wysłuchacie bez bólu.
Ostatnio edytowany przez Orka (2010-03-02 23:36:32)
Ja tez jakos monotonnie improwizuje. btw Rzeczywiscie zaczal sie sezon na inprowizacje. Najpierw Maciej131313, potem Gitarzystek, a potem reszta ![]()
Ostatnio edytowany przez karol1998 (2010-03-03 09:54:23)
oO! Naprawdę moja była pierwsza?? ![]()
nie... pierwszy byl chyba Gitarzystek potem Dawisiek a potem nie pamietam xD
ee jako pierwszy improwizację nagrał Pearl tyle że to było w całkiem innym stylu ale usuną filmiki więc już nie zobaczycie ale pierwszym który zaimprowizował na forum ze skali był raczej Maciej albo Dawisiek gdy improwizował podczas nagrywania AC/DC ^^
ale chodziło o tą blusową improwizację do podkładu, który podał Gitarzystek. Dobra koniec offtopu ![]()
Hej, na wypadek gdybyście jescze nie zauważyli jaki jest mój ulubiony zespół, wrzucam kolejny cover
Niestety nie mam żadnego efektu, który by symulował basówkę. Czekam na opinie ;-)
niezle, ale na slide'ach jest troche fałsz
wlasnie dzis mialem zajawke na ta piosenke
gralem to z kolega, ja riff na powerchorsach a on melodie ![]()
Fajnie zagrane, podoba mi się
Tylko tak jak mówił Grzesiek na slide'ach jest fałsz popracuj jeszcze troche i będzie super ![]()
lis1994 napisał:
ee jako pierwszy improwizację nagrał Pearl tyle że to było w całkiem innym stylu ale usuną filmiki więc już nie zobaczycie
aaa... no tak zapomnialem, ale ja tylko raz widzialem ten filmik, bo Pearl zaraz po tym jak sie tu zarejestrowalem, to je usunal
Mój kolejny cover. Nagrany tak trochę spontanicznie, po prostu coś mnie natchnęło żeby "Schody" zagrać - pewnie różnica w brzmieniu po wymianie strun. :p
Grane z pamięci, więc pewnie co nieco pozmieniane, zwłaszcza ostatnia sekcja intra, ale wydaje mi się, że mimo wszytko w miarę trzyma się kupy. Sorry, ze wzmacniacz trochę za cicho przez co słychać wyraźnie różne niepotrzebne dżwięki, ale nagrywałem w środku nocy.
spoko grasz ;p co to za gitarka?
ladnego cleana w "schodach" uzyskales
w polaczeniu z fajna gra brzmi bardzo przyjemnie chociaz mam wrazenie ze na 1:44 troche malo plynnie zmieniles chwyt ;] sorki ze sie czepiam no ale mielismy oceniac gre?
w kazdym razie jak uzyskales takie brzmienie?
Grałem bez żadnych reverbów czy delayów, na cleanie. No i jak już napisałem byłem świeżo po wymianie strun.
Wrzucam jescze jedą rzecz, którą ostatnio nagrałem
Solówkę i wszystkie małe wstawki improwizowałem. Będę wdzięczny za wszyskie uwagi i rady ![]()
Skoro masz sie czegos nauczyc to nie bede pisal: ,,Świetny cover, byle tak dalej"
Dobrze ze uzywasz tez najmniejszego palca, jak grasz te takie mini krotkie solowy miedzy riffem to staraj sie tak tego palca nie odstawiac daleko od strun bo jak przyjdzie ci zagrac cos szybszego to stoisz, jak ciagniesz to slychac ze za slabo bo falsze wychodzą, sie tak nie pochylaj bo garba dostaniesz, staraj sie byc ustawionym prosto glowa troche w dol i oczami patrz na gryf. Tyle z mojej strony
EDIT: Na innych coverach widze tez ze kostke trzymasz w ten debilny sposob, wiem ze ci tak latwiej bo mnie tez bylo lecz jak przeszedlem na trzymanie kostki w ten poprawny spobob to jest o wiele lepiej, latwiej jak opierasz palce na pickuard'dzie.
Ostatnio edytowany przez Dawisiek21 (2010-03-28 08:47:09)